17.08.2016 19:59

VfL Wolfsburg haalt Gomez naar Duitsland

Mario Gomez keert terug in Duitsland. De spits gaat spelen voor VfL Wolfsburg, dat de komst van Gomez heeft bevestigd. De 31-jarige aanvaller tekent donderdag een contract bij de Duitse club.

Gomez komt over van het Italiaanse Fiorentina, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan Besiktas. De Turkse club werd, mede door de 26 doelpunten van de Duitse spits, kampioen in de Süperlig. Door zijn goede prestaties bij Besiktas werd hij door bondscoach Joachim Löw opgenomen in de selectie voor het EK in Frankrijk. Met de transfer is volgens Duitse media een bedrag van zeven miljoen euro gemoeid.

"Mario is een spits van een internationaal kaliber, die ons met zijn ruime ervaring en kwaliteiten zal aanvullen. Zijn komst past bij onze ambities", zegt manager Klaus Allofs op de officiële website van Wolfsburg. 

Ook trainer Dieter Hecking is blij met de komst van Gomez. "Mario is voor mij de beste spits van Duitsland. Zijn successen en doelpuntenhistorie spreken voor zich. Daarnaast heeft hij de kwaliteiten om een elftal te leiden en heeft hij een duidelijk idee over voetbal, dat goed bij onze eigen visie aansluit. Hij past daarom goed binnen mijn elftal en bij onze club."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner