24.08.2016 16:08

Janmaat voor vier seizoenen naar Watford

Janmaat bedankt het publiek na het duel met AFC Bournemouth. De rechtsback verloor met Newcastle met 1-3 in eigen huis. (14-03-2016)
Janmaat bedankt het publiek na het duel met AFC Bournemouth. De rechtsback verloor met Newcastle met 1-3 in eigen huis. (14-03-2016)

Daryl Janmaat heeft Newcastle United definitief verlaten. De rechtsback heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Watford. The Hornets hebben de komst van Janmaat woensdagmiddag officieel bekendgemaakt.

Newcastle United heeft niet bekendgemaakt hoeveel Watford moet betalen voor Janmaat, maar naar verluidt ontvangt Newcastle United ruim acht miljoen euro voor de Nederlandse rechtsback. De 27-jarige verdediger degradeerde het afgelopen seizoen met Newcastle United naar de Championship, maar zag geen heil in een jaar op het tweede niveau in Engeland.

Janmaat doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en ADO Den Haag. Bij laatstgenoemde club debuteerde de verdediger in het betaalde voetbal. Na één seizoen in de hoofdmacht van ADO Den Haag vertrok Janmaat in de zomer van 2008 naar sc Heerenveen. Vier seizoenen later keerde de vleugelverdediger terug bij Feyenoord, waar hij uitgroeide tot international. Twee seizoenen geleden verliet Janmaat Feyenoord voor Newcastle United, waar hij 69 wedstrijden in de Premier League speelde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner