12.12.2016 16:51

'Leicester City keurt middenvelder van Genk'

Wilfred Ndidi (l.) vecht een duel uit met Luca Mazzitelli (r.) tijdens het Europa League-duel Sassuolo - KRC Genk (09-12-2016).
Wilfred Ndidi (l.) vecht een duel uit met Luca Mazzitelli (r.) tijdens het Europa League-duel Sassuolo - KRC Genk (09-12-2016).

De transfer van Wilfred Ndidi zal op korte termijn worden afgerond. De Nigeriaanse middenvelder van KRC Genk ontbrak maandag op de training van de Belgische club, omdat hij naar Engeland was afgereisd voor een medische keuring.

Er ligt een vijfjarig contract klaar voor Ndidi in Leicester. The Foxes hebben al een principeakkoord met KRC Genk over een transfersom van ongeveer achttien miljoen euro. Volgens Het Laatste Nieuws ondergaat Ndidi  maandag zijn medische keuring bij Leicester City en zal hij begin januari definitief aansluiten bij de ploeg van trainer Claudio Ranieri.

Erg gelukkig met de timing van de medische keuring is KRC Genk niet, want woensdagavond speelt KRC Genk in de kwartfinale van de Croky Cup tegen Sporting Charleroi. Vrijdagmiddag speelde Ndidi nog negentig minuten namens KRC Genk tijdens het Europa League-duel met Sassuolo Calcio (2-0 overwinning).  De Belgen wisten zich daardoor als groepswinnaar te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League en werden maandagmiddag gekoppeld aan het Roemeense Astra Giurgiu.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner