14.12.2016 14:03

Oscar gaat lucratief contract in China tekenen

Oscar is de volgende voetballer die gaat cashen in China. De Braziliaanse middenvelder komt dit seizoen amper aan spelen toe bij Chelsea en kiest voor een avontuur in de Chinese Super League bij Shanghai SIPG.

Oscar volgt bij Chelsea in de voetsporen van landgenoot Ramires, die een jaar geleden vertrok naar Jiangsu Suning. "De deal is voor negentig procent zeker", aldus Oscar tegenover het Braziliaanse Globo. "Het hangt enkel nog af van een paar laatste details." Chelsea-trainer Antonio Conte deed dit seizoen negen keer een beroep op Oscar in de Premier League, vijf keer mocht de middenvelder in de basis beginnen. De laatste keer dat de Braziliaan in de basis mocht beginnen was op 16 september tijdens het competitieduel met Liverpool (2-1 nederlaag).

Het vertrek van Oscar naar China zal Chelsea waarschijnlijk niet deren, want naar verluidt zal het Chinese Shanghai SIPG ruim 61 miljoen euro neerleggen voor de Braziliaanse middenvelder. Shanghai SIPG, dat het afgelopen seizoen als derde eindigde in de Chinese Super League, staat onder leiding van André Villas-Boas. Oscar wordt bij Shanghai SIPG onder meer ploeggenoot van landgenoot Hulk en Asamoah Gyan. Oscar gaat in China naar verluidt 380 duizend euro per week verdienen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner