07.01.2017 14:39

Directeur Southampton resoluut over Van Dijk

Virgil van Dijk coacht zijn teamgenoten tijdens de wedstrijd Southampton - Swansea City. (18-09-2016)
Virgil van Dijk coacht zijn teamgenoten tijdens de wedstrijd Southampton - Swansea City. (18-09-2016)

Virgil van Dijk wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar een Engelse topclub. Southampton FC, de huidige werkgever van de centrale verdediger, is echter niet van plan om mee te werken aan een vertrek.

Chelsea, Manchester City, Liverpool en Everton zouden naar verluidt belangstelling hebben in Van Dijk. Les Reed, directeur van Southampton, laat echter resoluut weten niet van plan te zijn om in de wintermaanden afscheid te nemen van zijn centrale verdediger. "Virgil is niet te koop", vertelt Reed in gesprek met de Southampton Echo. Volgens de bestuurder van Southampton is er van concrete interesse ook helemaal geen sprake.

Reed laat weten dat er nog geen enkele club een bod heeft uitgebracht op Van Dijk. "Als dat wel zou gebeuren, overwegen we dat niet. Het heeft geen zin om te denken dat we Virgil van Dijk middenin het seizoen willen verkopen. Hij is simpelweg niet te koop." Het contract van de centrale verdediger loopt nog door tot de zomer van 2022. De Engelse club nam Van Dijk voorafgaand aan het afgelopen seizoen over van Celtic. Toentertijd betaalde Southampton zo'n vijftien miljoen euro voor de oud-speler van FC Groningen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner