08.01.2017 09:53

Mourinho: "Heb gehoord dat Depay weg mag"

Memphis Depay krijgt in het Europa League-duel met Feyenoord een paar minuten speeltijd van trainer José Mourinho. (24-11-2016)
Memphis Depay krijgt in het Europa League-duel met Feyenoord een paar minuten speeltijd van trainer José Mourinho. (24-11-2016)

Het is nog onzeker waar Memphis Depay in de tweede seizoenshelft speelt. De aanvaller mag vertrekken bij Manchester United, maar manager José Mourinho houdt Depay het liefst toch bij zijn selectie.

"De situatie is dat we voor zijn positie veel spelers hebben", vertelt Mourinho aan FOX Sports. "We hebben Lingard, Mkhitaryan, Mata, Rashford, soms Rooney, Memphis. Daar hebben we er veel van. Het is niet makkelijk om daar te spelen. Ik ben door de clubleiding geïnformeerd dat hij weg mag. Ik kan hem niet tegenhouden. Maar als hij blijft, ben ik meer dan blij. Het is een fantastische knul, een goede speler. Ik baal dat ik hem geen kansen kan geven. Iemand van zijn leeftijd moet spelen."

Mocht Depay toch niet vertrekken uit Manchester, dan kan hij alsnog rekenen op speelminuten bij United. "Áls hij blijft, dan gaat hij zeker wat wedstrijden spelen", garandeert Mourinho. "We spelen veel wedstrijden. Als hij gaat, wens ik hem het allerbeste. Het is een fantastische jongen." Depay heeft nog een contract tot medio 2019 bij Manchester United. De oud-speler van PSV kwam in de zomer van 2015 voor veel geld naar de Engelse topclub, maar heeft de hoge verwachtingen tot nu toe niet waar weten te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner