12.01.2017 19:07

Koeman verzekert zich van komst Schneiderlin

Morgan Schneiderlin heeft balbezit tijdens het Europa League-duel Fenerbahçe - Manchester United (03-11-2016).
Morgan Schneiderlin heeft balbezit tijdens het Europa League-duel Fenerbahçe - Manchester United (03-11-2016).

Morgan Schneiderlin maakt per direct de overstap van Manchester United naar Everton. De club uit Liverpool heeft de komst van de Franse middenvelder bevestigd. Everton betaalt zo'n 23 miljoen euro voor de 27-jarige Schneiderlin, maar dat bedrag kan nog oplopen door bonussen.

Everton-manager Ronald Koeman is erg blij met de komst van Schneiderlin, die een contract tot medio 2021 tekende. De middenvelder en oefenmeester werkten in het verleden al succesvol samen bij Southampton. "Ik ben erg blij met deze transfer. Ik ken de speler, ik ken zijn kwaliteiten", vertelt Koeman op de website van Everton. "Hij wilde héél graag naar deze club toe komen en dat hebben we nodig. We zoeken niet alleen goede voetballers, maar ook spelers die graag willen uitblinken bij deze club en alles willen geven voor de fans."

Schneiderlin werd in de zomer van 2015, voor zo'n dertig miljoen euro, naar Manchester United gehaald door toenmalig manager Louis van Gaal. Onder José Mourinho, sinds dit seizoen eindverantwoordelijke bij United, kreeg de Fransman nauwelijks nog speeltijd. Schneiderlin hoopt onder Koeman weer veel minuten te kunnen maken en kijkt uit naar de samenwerking met de Nederlandse oefenmeester.

De middenvelder zou zondag al zijn debuut kunnen maken voor Everton. Dan nemen The Toffees het in eigen huis op tegen Manchester City. Schneiderlin is de tweede winteraanwinst voor Koeman: eerder werd Ademola Lookman al vastgelegd.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner