25.01.2017 14:30

Schalke pikt middenvelder op bij Wolfsburg

Daniel Caligiuri vertrekt, mits hij de medische keuring zonder problemen weet te doorstaan, per direct naar FC Schalke 04. De Duitse middenvelder, die tevens over een Italiaans paspoort beschikt, komt over van VfL Wolfsburg.

Caligiuri tekent in Gelsenkirchen, zodra de laatste details zijn afgerond, een contract tot de zomer van 2020 bij Schalke 04. "Ik was ontzettend blij toen ik hoorde dat Schalke 04 geïnteresseerd was", aldus de middenvelder op de clubsite van Die Königsblauen. "Schalke 04 is een club met een mooie historie en traditie. De gesprekken met Christian Heidel en Markus Weinzierl hebben uiteindelijk het laatste zetje gegeven om voor Schalke 04 te kiezen."

De 29-jarige middenvelder kan zowel rechts als links op het middenveld spelen. De Duitser doorliep de jeugdopleiding van SC Freiburg en debuteerde in 2009 namens diezelfde club in de Bundesliga. In de zomer van 2013 vertrok Caligiuri van SC Freiburg naar VfL Wolfsburg. Inmiddels heeft de middenvelder honderdnegentig wedstrijden in de Bundesliga achter zijn naam staan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner