31.05.2017 15:07

Jonker pikt Amerikaans international op

Andries Jonker kan aankomend seizoen bij VfL Wolfsburg een beroep doen op John Anthony Brooks. De verdediger, die werd geboren in Berlijn, maar zijn interlands speelt voor de Verenigde Staten, komt over van Hertha BSC.

De boomlange centrale verdediger heeft bij VfL Wolfsburg een contract tot de zomer van 2022 getekend. Brooks eindigde het afgelopen seizoen met Hertha BSC als zesde in de Bundesliga, maar heeft desondanks gekozen voor een transfer naar nummer 16 VfL Wolfsburg. De ploeg van de Nederlandse trainer Jonker had play-offs nodig om ook aankomend seizoen actief te zijn in de Bundesliga. In een tweeluik bleek VfL Wolfsburg onlangs te sterk voor Eintracht Braunschweig.

Brooks, die het afgelopen seizoen tot 24 wedstrijden in de Bundesliga kwam, zal bij VfL Wolfsburg de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Jeffrey Bruma. Laatstgenoemde verruilde een jaar geleden PSV voor VfL Wolfsburg en kwam het afgelopen seizoen tot 20 duels in de Bundesliga. Bruma was echter sinds maart uitgeschakeld met een knieblessure. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner