2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Gio Navarro 29. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Toni Moya 90. / Schot met rechts

90'

PSV speelde na rust een stuk sterker dan in de eerste helft, maar slaagde er niet in om te scoren. Door een fout van doelman Mike van de Meulenhof werd het uiteindelijk 2-0. Invaller Toni Moya was degene die het cadeautje uitpakte en de eindstand op het scorebord zette.
90'
90'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 2:0 door Toni Moya
Doelman Mike van de Meulenhof gaat verschrikkelijk de fout in. De keeper van PSV levert uit het niets de bal in, waardoor Toni Moya de bal in het lege doel kan schuiven. Het is de beslissing in de wedstrijd.
90'
De doelman van PSV is mee! Mike van de Meulenhof is bij een hoekschop mee naar voren en komt zelfs tot een schot. De inzet wordt gekeerd door de Madrileense doelman.
90'
De blessuretijd bedraagt vier minuten.
89'
PSV blijft overeind! In een snelle tegenaanval komt Atlético Madrid bijna op 2-0, maar de eindpass van Alejandro Rodríguez komt niet aan bij een medespeler.
87'
Ook een scrimmage in het strafschopgebied van Atlético Madrid levert PSV geen mogelijkheid op.
86'
Het lijkt er niet in te zitten voor PSV. Atlético Madrid geeft nauwelijks wat weg en PSV lijkt niet in staat om een slotoffensief te creëren.
84'
De Eindhovenaren krijgen veel vrije trappen, maar de standaardsituaties leveren PSV vandaag helemaal niets op.
83'
Gele kaart voor Alejandro Rodríguez (Atlético Madrid)
De Madrileen staat in de weg bij een vrije trap van PSV en gaat op de bon.
81'
Grote kansen blijven de laatste minuten uit voor PSV, dat wel veel balbezit heeft.
79'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Salomón
79'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Juan Moreno
77'
Bijna de beslissing! Invaller Toni Moya krijgt na goed terugliggen dé kans op de 2-0, maar vanaf een meter of tien prikt hij de bal voorlangs.
75'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Aitor Puñal
75'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Rubén Gómez
73'
Prachtige actie Leandro Fernandes! De middenvelder omspeelt op de achterlijn zijn tegenstander en komt daardoor in positie om Sam Lammers in stelling te brengen. De spits wordt goed verdedigd en kan zijn voet niet tegen de bal zetten.
72'
Atlético Madrid wordt steeds verder teruggedrongen. De inbreng van Dante Rigo en Sam Lammers heeft PSV een impuls gegeven.
70'
De tijd begint te dringen voor PSV, dat nog twintig minuten heeft om wat aan de 1-0 achterstand te doen. Verliezen de Eindhovenaren, dan is Atlético Madrid de nieuwe koploper in Groep D.
67'
Bijna de gelijkmaker! Een strakke pass vanaf links komt terecht bij Leandro Fernandes, die op een meter of twintig van het doel staat. De middenvelder twijfelt geen moment en haalt uit. De inzet gaat een metertje naast.
64'
Toni Moya lijkt één op één te komen met Mike van de Meulenhof, maar de invaller verslikt zich en verspeelt de bal. Daar komt PSV goed weg.
62'
De blikvangers van PSV, Sam Lammers en Dante Rigo, zijn in het veld gekomen. De Eindhovenaren hebben nog een halfuur om wat aan de achterstand te doen.
62'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Dante Rigo
62'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Justin Lonwijk
60'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Sam Lammers
60'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gianluca Scamacca
60'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Toni Moya
60'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Giovanni Navarro
59'
Weer een mogelijkheid voor PSV! Het is dezelfde formule als de vorige keer: Sekou Sidibe geeft de bal voor, Joël Piroe probeert af te ronden. Ditmaal gaat de inzet van Piroe naast.
58'
Gele kaart voor Dirk Abels (PSV Eindhoven)
De aanvoerder van PSV doet weer zijn beklag bij de scheidsrechter en krijgt dit keer een gele kaart.
56'
Daar komt Leandro Fernandes goed weg. De middenvelder heeft al geel en begaat op het middenvelder een overtreding waar sommige scheidsrechter geel voor geven. De Franse arbiter besluit echter om de PSV'er te sparen.
53'
Beste kans voor PSV! Daar is bijna de gelijkmaker voor PSV! Sekou Sidibe geeft vanaf de linkerkant een uitstekende voorzet richting de tweede paal, waar Joël Piroe opduikt. De PSV'er kopt richting de korte hoek en lijkt te scoren, maar met een knappe redding voorkomt Carlos Marín de 1-1.
51'
De Eindhovenaren gaan wat beter spelen in Madrid, wat natuurlijk hoopgevend is.
48'
Het is Atlético Madrid dat na rust het best uit de startblokken komt. De Eindhovenaren sppelen veelvuldig de lange bal naar Gianluca Scamacca, die daar niet veel mee doet.
46'
Geert Brusselers, die voor rust al één keer noodgedwongen moest wisselen, heeft ervoor gekozen om zijn team in de rust niet te wijzigen.
46'
45'

PSV maakt vooralsnog geen sterke indruk in Madrid. De Eindhovenaren staan halverwege de wedstrijd met 1-0 achter door een doelpunt van Giovanni Navarro, die na een halfuur spelen scoorde. Om de koppositie in Groep D niet te verliezen zal PSV na rust minstens één keer moeten scoren.
45'
45'
Bal van de lijn! Atlético Madrid komt vlak voor rust bijna op 2-0. Uit een hoekschop probeert Ferni tot twee keer toe te scoren, maar beide inzetten worden op de lijn gekeerd.
43'
Gele kaart voor Maxime Soulas (PSV Eindhoven)
De centrale verdediger loopt door op Giovanni Navarro, die schreeuwend naar de grond gaat. De scheidsrechter is onverbiddelijk en trekt geel voor Soulas.
41'
Gianluca Scamacca begon aardig aan de wedstrijd, maar is daarna ver teruggevallen. De Italiaan maakt met name veel fouten in zijn aannames.
40'
PSV-aanvoerder Dirk Abels oogt geïrriteerd en is niet blij met veel beslissingen die scheidsrechter Frank Schneider neemt.
38'
Heel goed is het nog niet, maar PSV heeft zich na het tegendoelpunt wel enigszins hersteld. Het is voor de Eindhovenaren nu zaak om kansen te creëren.
36'
Gele kaart voor Alberto Rodríguez (Atlético Madrid)
De verdediger van Atlético Madrid gaat hard door op Justin Lonwijk en krijgt geel.
34'
Atlético Madrid overleeft ook de tweede hoekschop van PSV. De corner van Leandro Fernandes gaat aan alles en iedereen voorbij.
33'
Eindelijk een schot van PSV! Matthias Verreth ziet zijn kans schoon om uit te halen en schiet vanaf een meter of twintig richting de lange hoek. Doelman Carlos Marín tikt de bal naast.
32'
De goal van Giovanni Navarro is het eerste tegendoelpunt van PSV in dit Youth League-seizoen. Zelf scoorden de Eindhovenaren al tien keer.
30'
Het doelpunt van Atlético Madrid hing een beetje in de lucht. PSV werd al een paar minuten flink onder druk gezet door de thuisploeg en kwam niet onder de druk weg.
29'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Giovanni Navarro
PSV komt op achterstand in Madrid! Een schot van afstand van Yael Ballesteros wordt nog gekeerd door Mike van de Meulenhof, maar de doelman heeft geen antwoord op de rebound van Giovanni Navarro.
28'
De Eindhovenaren worden flink onder druk gezet, maar blijven overeind en geven geen grote mogelijkheden weg.
27'
PSV speelt slordig en Atlético Madrid wordt sterker. De Eindhovenaren zitten even in een dipje.
25'
Daar moet Mike van de Meulenhof voor het eerst redding brengen. De doelman van PSV keert simpel een inzet van Juan Moreno, die twijfelde tussen een schot en een voorzet.
24'
Gele kaart voor Justin Lonwijk (PSV Eindhoven)
De middenvelder van PSV haalt van achteren Alejandro Rodríguez onderuit en krijgt geel.
24'
Halverwege de eerste helft hebben beide teams nog altijd geen echte kansen gehad. Het vorige duel tussen de Atlético Madrid en PSV eindigde in 0-0 en als het hier zo doorgaat, dan zou dit duel zomaar ook zonder doelpunten kunnen eindigen.
23'
Dat doet Maxime Soulas uitstekend. De Fransman gebruikt in een duel zijn lichaam goed en snoept in het eigen strafschopgebied een Madrileen de bal af.
21'
De Madrilenen gaan af en toe heel makkelijk naar de grond, wat de PSV'ers niet bevalt.
19'
Gele kaart voor Leandro Fernandes (PSV Eindhoven)
Vlak nadat Lennard Daneels geblesseerd het veld verlaat en wordt vervangen door Sekou Sidibe, krijgt Leandro Fernandes de eerste kaart van de wedstrijd. De middenvelder gaat te hard het duel in en gaat op de bon.
18'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Sekou Sidibe
18'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Lennerd Daneels
18'
PSV heeft tot nu toe het betere van het spel in Madrid. Tot kansen heeft dat echter nog niet geleid.
16'
De hoekschop wordt niet goed genomen en levert PSV derhalve geen kans op.
15'
Na een kwartier spelen krijgt PSV de eerste hoekschop van een wedstrijd. Het is Lennerd Daneels die de corner versiert.
14'
Even lijkt het erop dat PSV via Lennerd Daneels de eerste kans van de wedstrijd krijgt, maar de buitenspeler wordt teruggefloten wegens buitenspel.
13'
De Eindhovenaren gunnen Atlético Madrid geen tijd om rustig op te bouwen. De PSV'ers verdedigen fel en hebben zo nu en dan een overtreding nodig om de opbouw te verstoren.
11'
Dat loopt nog maar net goed af voor PSV! Doelman Mike van de Meulenhof schat een lage voorzet niet helemaal goed in, waardoor een Madrileen bijna eerder bij de bal is dan de PSV-doelman. Het slippertje wordt Van de Meulenhof niet fataal, want hij herstelt zich en plukt de bal van de grond.
9'
Gianluca Scamacca maakt een aardige indruk in de eerste minuten van de wedstrijd. De Italiaans is fysiek een stuk sterk dan zijn tegenstanders en gebruikt in de duels zijn lichaam goed.
7'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van Mikel Fandiño, die vanaf een meter of dertig de bal een metertje over het doel van Mike van de Meulenhof schiet.
5'
Tot tweemaal toe probeert Dirk Abels vanaf de rechterkant de bal voor het doel te geven, maar beide voorzetten zijn te laag.
4'
PSV probeert het initiatief naar zich toe te trekken in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg wordt op de eigen helft teruggedrongen.
1'
De wedstrijd is in gang gebracht door de Madrilenen, die snel na het nemen van de aftrap balverlies lijden.
1'
Opstelling

PSV Onder-19 begint woensdagmiddag zonder Sam Lammers en Dante Rigo in de basis aan het Youth League-duel met Atlético Madrid. Het tweetal deed afgelopen maandagavond nog mee met Jong PSV tegen De Graafschap en krijgt rust van trainer Geert Brusselers.

Doordat Lammers op de bank begint, mag de Italiaan Gianluca Scamacca in de punt van de aanval starten. Het is het tweede optreden van de lange spits in de Youth League. Tegen FK Rostov scoorde Scamacca bij zijn debuut in het toernooi. Concurrent Lammers staat dit seizoen eveneens op één doelpunt in de Youth League. Hij had daar echter drie wedstrijden voor nodig.

Er staat in Madrid veel op het spel voor de jonge PSV’ers, die bij een overwinning zeker zijn van de eerste plaats in Groep D. Het team van Brusselers maakt dit seizoen een sterke indruk in de Youth League en staat na met tien punten uit vier wedstrijden bovenaan in de groep. Het doelsaldo is ook indrukwekkend: tien goals voor, nul tegen. Het vorige duel met de Madrilenen eindigde in een 0-0 gelijkspel.

PSV Onder-19 krijgt vandaag de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Youth League. Bij een zege op de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid zijn de Eindhovenaren zeker van de eerste plaats in Groep D. De aftrap van de wedstrijd tussen de talenten van PSV en Atlético Madrid staat om 16:00 gepland. Welke spelers in actie komen, is een uur voor aanvang van het duel hier te vinden.

Dominant PSV

Het moet gek lopen wil PSV zich niet plaatsen voor de knock-outfase van de Youth League. De Eindhovenaren gaan met tien punten uit vier duels ruim aan kop in Groep D en hebben daarnaast een doelsaldo van tien voor en nul tegen. Een ongeluk zit echter in een hoekje, dus mag het team van trainer Geert Brusselers de komende duels niet achterover leunen.

Over twee weken staat het duel met het veel zwakker geachte FK Rostov op het programma. Om niets aan het toeval over te laten, zal PSV Onder-19 een resultaat tegen de Madrilenen moeten neerzetten. Atlético Madrid gaat bij een overwinning over PSV heen. De teams komen dan in puntenaantal gelijk te staan, maar het onderlinge resultaat is doorslaggevend.

Concurrentie

De Madrilenen zijn de grootste concurrent voor PSV om de eerste plaats in Groep D. Wint Atlético Madrid vandaag, dan komen de teams in punten gelijk. Hoewel het doelsaldo van de Eindhovenaren veel beter is, verliest PSV dan de koppositie. Het vorige duel tussen de twee teams eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het team van Brusselaars won de drie daaropvolgende duels wel. Eerst werd in Rusland FK Rostov met liefst 0-6 verslagen. Daarna volgden twee knappe overwinningen op Bayern München. Beide duels eindigden in 2-0 voor PSV. De jonge PSV’ers leunen niet op de doelpuntenproductie van één speler. Enkel Dante Rigo scoorde dit seizoen in de Youth League vaker dan één keer. De Belg maakte vond twee keer het net tegen FK Rostov.