0 : 1 Torinfos in de Ticker Ivan Rakitić 4. / Schot met links  (Iniesta)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Álvaro Morata 55. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 68. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Neymar 90. / Schot met links  (Pedro)

90'
Deze tweede helft was een Champions League finale waardig. Na de gelijkmaker van Morata was het spel echt op de wagen. Juventus dacht aanspraak te kunnen maken op een penalty, maar voor het klaar was met protesteren stond Barcelona weer op voorsprong dankzij Luis Suárez. De aanvaller schoot een rebound binnen, nadat Buffon weer eens een belangrijke redding had verricht. In de zoektocht naar een nieuwe gelijkmaker gaf Juventus in de blessuretijd zoveel ruimte weg achterin, dat Neymar nog de 1-3 binnen kon schieten, vlak voor het eindsignaal.
90'
90'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:3 door Neymar
Neymar scoort nu wel! Juventus probeerde het nog met een laatste uitbraak, maar daardoor lag het achterin helemaal open. Neymar staat uiteindelijk aan het einde van deze uitbraak en schiet beheerst de 1-3 achter Buffon.
90'
Inmiddels zit de wedstrijd al in de zesde minuut blessuretijd, maar er wordt nog steeds gevoetbald.
90'
Wissel in bij FC Barcelona -> Pedro
90'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Luis Suárez
90'
Bijna valt de bal in de kluts nog goed voor Juventus, maar Barcelona ontsnapt en lijkt af te stevenen op de overwinning!
90'
Wissel in bij FC Barcelona -> Jérémy Mathieu
90'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
89'
Wissel in bij Juventus -> Kingsley Coman
89'
Wissel uit bij Juventus -> Patrice Evra
88'
Suárez, de ogenschijnlijke matchwinner, is weer terug binnen de lijnen.
86'
Suárez komt lelijk terecht na een val en grijpt met een van pijn verbeten gezicht naar zijn knie.
85'
Wissel in bij Juventus -> Llorente
85'
Wissel uit bij Juventus -> Morata
83'
Krijgt Juventus er nog een slotoffensief uitgeperst in deze laatste tien minuten?
79'
Wissel in bij Juventus -> Roberto Pereyra
79'
Wissel uit bij Juventus -> Arturo Vidal
79'
Pogba moet de gelijkmaker binnenkoppen, maar mikt te hoog! Uit een corner lijkt Pogba de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn inzit belandt echter op het dak van het doel.
79'
Het is wedstrijd nummer 766(!) van Xavi voor Barcelona.
78'
Een historisch moment. Xavi komt in het veld en neemt de aanvoerders band van Iniesta over. De laatste minuten van Xavi in het shirt van Barcelona!
78'
Wissel in bij FC Barcelona -> Xavi
78'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Iniesta
76'
Messi probeert het vanuit een moeilijke hoek in één keer uit een vrije trap, maar hij schiet de bal hoog over.
72'
Treffer Neymar afgekeurd! Neymar kopt via zijn hand de bal in het doel achter Buffon. Waar het halve stadion denkt aan een beslissing in dit duel, keurt de vijfde official deze treffer af.
70'
Gele kaart voor Luis Suárez (FC Barcelona)
Suárez krijgt geel nadat hij doorloopt op de verdediging van Juventues, nadat de bal al is gespeeld.
68'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:2 door Luis Suárez
Ook deze treffer is een rebound! Weer een razendsnelle uitbraak van Barcelona. Weer staat Buffon een treffer in de weg, wanneer hij het schot van Messi weet te keren. Maar de instormende Suárez kan niet meer worden afgestopt, zodat hij de bal in het lege doel kan kegelen.
67'
De Juventus aanhang en spelers zijn woest wanneer Pogba geen strafschop krijgt. De middenvelder van Juventus wordt in de zestien aan zijn schouder getrokken, maar vindt geen gehoord bij de scheidsrechter. Daar ontsnapt Dani Alves.
63'
Wat een kans voor Tevez! Dit had de voorsprong voor Juventus moeten zijn. Tevez kan vanaf de rand van de zestien geheel vrij uithalen, maar laat de bal teveel van zijn voet glijden. Hierdoor mist de bal precisie en hoeft Ter Stegen niet in actie te komen.
60'
Na de gelijkmaker staat de wedstrijd op zijn kop. Bij Juventus gaat ze bal een stuk soepeler rond, terwijl Barcelona het moeilijk heeft.
57'
Barcelona had deze finale la lang en breed kunnen beslissen, maar Juventus telt weer helemaal mee. Nog ruim een half uur te gaan. Welke kant gaat deze finale op vallen?
55'
Doelpunt voor Juventus, 1:1 door Morata
Het goudhaantje van Juventus uit de halve finale slaat weer toe! Morata staat helemaal vrij wanneer de rebound na het schot van Carlos Tévez voor zijn voeten valt. De Madrileen schiet de bal eenvoudig in het lege doel en zet beide ploegen op gelijke hoogte.
51'
Bij vlagen laat Barcelona het kenmerkende "Tiki-Taka" voetbal zijn. Eén keer raken, dwars door de verdediging van Juventus heen. Ditmaal eindigt de aanval bij Messi, maar de nummer tien van Barca mikt over en naast het doel van Buffon.
49'
Weer Buffon! Uit een corner van Juventus weet Barcelona bijna te scoren. Een snelle uitbraak zorgt voor een vijf tegen drie overtal. Uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Suárez, die het met buitenkant rechts probeert. Zijn inzet is goed, maar de reactie van Buffon katachtig.
46'
De tweede helft is onderweg. Dezelfde 22 spelers staan op het veld als voor de thee.
46'
45'
Juventus heeft de schade beperkt weten te houden. In het eerste gedeelte van de eerste helft was het slechts Barcelona wat de klok sloeg. Een snelle goal van Ivan Rakitić, al na vier minuten, leek een voorbode voor een lastige avond voor de ploeg uit Turijn. Maar nadat na ruim twintig minuten de storm wat was gaan liggen, kwam Juventus meer in de wedstrijd. Dit zonder echt grote kansen te creëren, due de Italianen moeten na de rust uit een ander vaatje gaan tappen.
45'
45'
Claudio Marchisio probeert het met een schot van afstand, maar schiet recht op doelman Ter Stegen af.
43'
De eerste helft kruipt richting de rust. Barcelona koestert de voorsprong en Juventus heeft nog geen idee hoe deze ongedaan te maken. Krijgen we nog een geniaal moment te zien, vlak voor de rust?
41'
Gele kaart voor Paul Pogba (Juventus)
Pogba heeft te laat in de gaten dat Messi van richting verandert in zijn dribbel. De Juventus middenvelder loopt Messi daardoor van achteren omver en krijgt daarvoor een gele kaart.
39'
Bijna Luis Suárez! Met een puntertje probeert de aanvaller de bal richting de lange hoek te richten. Zijn inzet, van net buiten de zestien, gaat maar nipt langs de paal.
36'
Pirlo heeft het nog niet vanavond. De meester van de Oude Dame probeert met een diepe bal Marchisio vrij te zetten in de zestien, maar de pas is onnauwkeurig en ongevaarlijk.
32'
Evra probeert vanaf links met een lage voorzet een ploeggenoot te bereiken. Hij passeert wel zijn directe tegenstander, maar de voorzet vindt in de zestien geen ploeggenoot.
29'
Barcelona wordt wat slordiger. Of dat komt doordat men in slaap wordt gesust door het spel van Juventus is onduidelijk, maar zo goed als de eerste twintig minuten is het al even niet meer.
25'
Een heerlijke pegel van Claudio Marchisio blijkt overbodig, aangezien de scheidsrechter al heeft gefloten voor een overtreding. Daarnaast gaat zijn shot net over het doel van Marc-André ter Stegen.
22'
Barcelona doet het even een paar minuten iets rustiger aan, wat direct invloed heeft op de wedstrijd. Zelfs tegen dit lage tempo weet Juventus niets in te brengen, waardoor er nu een rustige fase is aangebroken in de eerste helft.
18'
In het eerste gedeelte van deze wedstrijd lijkt het meer op een trainigspotje van Barcelona dan op de finale van de Champions League. Juventus komt overal te kort en heeft totaal geen antwoord op het snelle spel van Barcelona.
16'
Weer een goede kans voor Barca. Een lage corner komt voor de voeten van de inlopende Jordi Alba. Hij schiet echter ruim over het doel van Buffon.
14'
Buffon met een wereld redding! Met één hand houdt de keeper van Juventus de wedstrijd in leven. Wat een heerlijke katachtige reflex op een inzet van dichtbij.
13'
Neymar maakt een verkeerde keuze! Messi geeft een heerlijke bal achter de verdediging. Neymar probeert de bal er met zijn voet in te krijgen, waar een kop poging veel meer voor de hand zou liggen.
11'
Gele kaart voor Arturo Vidal (Juventus)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Vidal. De middenvelder wordt bestraft voor een tackle. De scheidsrechter trapt voornamelijk in het toneelspel van Busquets.
8'
Vidal mikt wild over. Dat was een goede kans voor Juventus om iets terug te doen. Middels een snelle uitbraak over de rechterkant legt Lichtsteiner de bal terug. Vidal besluit in een keer zelf te schieten, terwijl er teamgenoten beter voor stonden.
6'
Juventus hoopte vanavond de nul te houden. Dat plan kan al snel de ijskast in. Hoe reageren de Italianen op deze snelle tik?
4'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Ivan Rakitić
Hij ligt er al in! Rakitić staat aan het einde van een echte Barca aanval. Neymar hersteld een slechte aanname goed met een steekbal op Iniesta. De aanvoerder van de Catalanen behoudt het overzicht, legt terug op Rakitić en ziet zijn ploeg op een 0-1 voorsprong komen.
2'
Mascherano bezorgt Juventus bijna de eerste kans. De verdediger van Barcelona verdedigt heel matig uit, maar ziet tot zijn opluchting dat Juventus er niets mee doet.
1'
Barcelona heeft de tos gewonnen, Juventus heeft afgetrapt. De bal rolt in Berlijn!
1'
Doelpunt van Neymar afgekeurd! Commotie alom. Het halve stadion dacht aan een beslissing in deze finale, maar de treffer van Neymar gaat niet door. Neymar kopt de bal tegen zijn eigen hand aan, waarna de bal achter Buffon in het doel belandt. Genoeg voor de vijfde official om deze treffer niet goed te keuren.
Zowel Juventus als Barcelona starten vanavond met de verwachtte elf namen aan de aftrap. Bij Juventus ontbreekt alleen Giorgio Chiellini, maar dat was eerder deze week al bekend. Andrea Barzagli neemt zijn plaats over. Barcelona begint met de afscheid nemende Xavi op de bank. Beide ploegen strijden vanavond om hun derde hoofdprijs van het seizoen. In Italië won Juventus reeds de titel in de Serie A en de finale van de Copa Italia. In Spanje deed Barcelona precies hetzelfde, door eerder dit jaar de Primera Division en de Copa Del Rey.
De wedstrijd der wedstrijden, DE Finale, de seizoensafsluiting, de wedstrijd waar het al het hele seizoen om draait, de Apotheose van het seizoen 2014/2015. Vanavond gaat het gebeuren in Berlijn. Op 1 juli 2014 werd in Andorra afgetrapt voor de eerste kwalificatiewedstrijd en vandaag, ruim elf maanden later, is het slotstuk van het Kampioenenbal neergestreken in Berlijn. Juventus tegen Barcelona. De winnaar van deze eindstrijd schaart zichzelf in een illuster rijtje, door de zogenaamde Treble te winnen (Lanskampioen, nationale beker en de Champions League in één seizoen). Wordt het feest in Turijn, of gaat vanavond de bevolking van Barcelona massaal de straat op? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Road to the Final
Voor Juventus begon dit Champions League seizoen moeizaam. In een poule met Atletico Madrid, Olympiakos Pireus en Malmo FF, stonden de Italianen na drie wedstrijden slechts op drie punten. Zeven punten uit de laatste drie wedstrijden bezorgde de Turijnen nipt een tweede plaats en een plek in de Knockout fase. Opvallend genoeg bereikte Juventus in die drie fase steeds de volgende ronde door thuis met slechts één doelpunt verschil te winnen. Een ruime zege in Dortmund en een gelijk spel op bezoek bij Monaco en Real Madrid bezorgden De Oude Dame een plek in de finale.

Barcelona kende een betere start van het toernooi. In de groepsfase werd slechts éénmaal verloren van Paris Saint Germain, terwijl Ajax en Apoel in de overige wedstrijden geen problemen opleverden. In 2015 bleven de Catalanen vijf wedstrijd op rij ongeslagen, door achtereenvolgens te winnen van Manchester City (twee keer), wederom PSG (twee keer) en Bayern Munchen. Slechts de return in Duitsland ging door de Spanjaarden verloren.

Luis Suárez
De man om wie het in de voorbeschouwing op duel toch het meest is gegaan is Suárez. Zowel met Patrice Evra (racismezaak in Engeland) als met Giorgio Chiellini (buiten op het WK) heeft de Uruguayaanse aanvaller een verleden. Aangezien laatste genoemde verdediger door een blessure vanavond niet va de partij kan zijn, zullen de ogen voornamelijk op Evra en Suárez gericht staan. Evra liet eerder deze week optekenen dat hij zijn tegenstander gewoon een hand zal gaan geven. “Want ik ben een professional”, aldus de man die zijn vijfde Champions League finale zal gaan spelen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.