1 : 0 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 23. / Penalty  (James Rodríguez)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Álvaro Morata 57. / Schot met links  (Paul Pogba)

90'
Samenvatting

Real Madrid zal spijt hebben van de verkoop van Álvaro Morata. De Spanjaard, die afgelopen zomer werd verkocht, scoorde tijdens de tweede helft namens Juventus. De Italianen mogen zich daardoor op 6 juni melden in de finale van de Champions League. Real Madrid kreeg tijdens het tweede bedrijf nog wel een aantal grote kansen, maar de Madrilenen scoorden niet meer.
90'
90'
Het lijkt er niet meer in te zitten voor Real Madrid. Nog een klein minuutje.
90'
Vier minuten heeft Real Madrid nog...
90'
Juventus moet nog even volhouden... Hoeveel blessuretijd trekt Eriksson zo dadelijk bij?
89'
Wissel in bij Juventus -> Roberto Pereyra
89'
Wissel uit bij Juventus -> Paul Pogba
88'
Pogba! De Fransman krijgt op aangeven van invaller Fernando Llorente een grote kans, maar de middenvelder schiet recht op doelman Casillas af.
87'
Juventus parkeert de bus voor het eigen doel. En gelijk hebben ze. Juventus staat namelijk met één been in Berlijn.
85'
Allegri haalt Morata naar de kant. Wat een heerlijk gevoel moet de spits van Juventus hebben. Hij scoorde vorige week ook al tegen zijn oude club.
84'
Wissel in bij Juventus -> Llorente
84'
Wissel uit bij Juventus -> Morata
83'
De bal hoeft maar één keer goed te vallen voor Real Madrid en dan gaan we verlengen.
80'
Juventus gaat verdedigen. Middenvelder Pirlo verlaat het veld. Verdediger Andrea Barzagli komt in zijn plaats.
79'
Wissel in bij Juventus -> Andrea Barzagli
79'
Wissel uit bij Juventus -> Andrea Pirlo
78'
Real Madrid neemt steeds meer risico. Een counter van Juventus lonkt.
76'
Gele kaart voor Stephan Lichtsteiner (Juventus)
De Zwitser krijgt geel wegens tijdrekken.
75'
Juventus speelt niet eens sprankelend voetbal, maar het is natuurlijk wel een knappe prestatie van de Italianen. Met nog een kwartier te gaan in Madrid staat het nog altijd 1-1.
74'
De tijd begint te dringen voor Real Madrid. De thuisploeg krijgt kansen genoeg, maar lukt het de Madrilenen ook om nog te scoren?
72'
Weer Bale! Kans op kans op kans op kans voor Real Madrid! Cristiano Ronaldo geeft de bal voor vanaf de achterlijn. Bale is Patrice Evra de baas door de lucht, maar ziet zijn kopbal weer over het doel vliegen.
70'
Gele kaart voor Carlos Tévez (Juventus)
Tévez gaat op de bon. De Argentijn begaat een overtreding op invaller Hernández en krijgt geel van scheidsrechter Eriksson.
70'
Marchisio! Plotseling een grote kans voor Juventus. Het is Vidal die weer eens een medespeler weet te vinden. Marchisio duikt daardoor op voor Casillas en lijkt te scoren, maar Casillas duikt naar de hoek en weet de bal te keren.
68'
James! De Colombiaan schiet uit stand, maar de poging van de middenvelder gaat net over het doel van Buffon heen.
67'
Het antwoord is nee. Chicharito is inderdaad in het veld gekomen, maar hij komt spits Benzema vervangen.
67'
Wissel in bij Real Madrid -> Javier Hernández
67'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
65'
Durft Ancelotti het aan om zo dadelijk een extra spits te brengen? Javier Hernández zit nog op de bank.
63'
Bale! Dit was een hele grote kans voor Real Madrid. Marcelo haalt de achterlijn en geeft de bal voor. Bale is naar de eerste paal toegekomen en denkt de bal tegen de touwen te kunnen schieten. De Welshman mikt echter naast. Dit had de 2-1 moeten zijn.
61'
De Spanjaarden hebben nog een klein half uur om een verlenging af te dwingen.
60'
Zou Real Madrid al spijt hebben van de verkoop van Morata?
57'
Doelpunt voor Juventus, 1:1 door Morata
Daar is-ie weer hoor! Morata! Vorig seizoen speelde hij nog voor Real Madrid, maar nu is hij belangrijk voor Juventus. Vidal brengt een afgeslagen bal weer in het strafschopgebied. Via Pogba komt de bal bij Morata terecht. De Spanjaard neemt de bal op de slof en zijn poging is Casillas te machtig: 1-1.
55'
Bijna Juventus! Marcelo levert prompt de bal in bij Vidal. De Chileen probeert vervolgens Álvaro Morata in stelling te brengen, maar Casillas grijpt in. Morata stond bovendien buitenspel.
53'
We zijn alweer aan de andere kant. Het is Marcelo die het Italiaanse doel over vuur neemt, maar de Braziliaan mikt voorlangs.
52'
Pfff. Pogba begint aan een heerlijke actie en is Dani Carvajal te slim af. Vervolgens werkt hij zich ook langs een volgende tegenstander, maar daarna is zijn pass niet goed. Mist Pogba wedstrijdritme?
51'
Eindelijk weer een poging van Juventus. Claudio Marchisio schiet vanaf een meter of 25. Het schot is hard zat, maar mist precisie.
50'
Juventus-trainer Massimiliano Allegri moet wat veranderen. Het schot van Vidal in de eerste helft is eigenlijk het enige wapenfeit geweest.
48'
Real Madrid begint goed aan de tweede helft. Juventus wordt weer achteruit gedrongen.
46'
We zijn weer begonnen in Madrid. Juventus heeft afgetrapt.
46'
45'

Real Madrid laat er geen gras over groeien. De Madrilenen willen El Clásico in de finale en hebben hem binnen handbereik. Juventus is weliswaar dreigend, maar kan aanvallend geen vuist maken. Real Madrid krijgt daarentegen kans op kans. Juventus mag blij zijn dat het pas 1-0 staat. Al was die tegentreffer wel ontzettend zuur voor de Italianen. Na een lichte overtreding van Giorgio Chiellini op James Rodríguez gaf scheidsrechter Jonas Eriksson een strafschop. Cristiano Ronaldo profiteerde optimaal van dit buitenkansje. Ruststand: 1-0.
45'
44'
Gele kaart voor James Rodríguez (Real Madrid)
James laat zich opzichtig vallen in het strafschopgebied. De Colombiaan krijgt nu geel vanwege een schwalbe.
44'
Het is bijna rust in Madrid. De thuisploeg zal tevreden zijn, maar had liever nog een aantal extra doelpunten gemaakt.
42'
Weer Real Madrid! De thuisploeg krijgt kans op kans. Nu is het Sergio Ramos die kan koppen vanuit een hoekschop. De verdediger ziet zijn inzet over het doel vliegen.
41'
Ronaldo! De Portugees wordt gelanceerd en besluit om gelijk uit te halen. Ronaldo mikt in het zijnet.
39'
Weer een poging van Benzema. De Fransman krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en besluit meteen te schieten. De spits mikt ruimschoots over.
37'
Juventus heeft aanvallend nog weinig kunnen brengen, maar de Italianen blijven dreigend. Al een aantal keer probeert Juventus het via een counter, maar de eindpass blijft onzorgvuldig.
34'
Sergio Ramos was in Turijn onzichtbaar, maar in Madrid fungeert hij als rots in de branding. Slimme beslissing van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti om Sergio Ramos weer in de verdediging te zetten.
32'
Gele kaart voor Isco (Real Madrid)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Isco vloert Carlos Tévez en onderbreekt daarmee een counter van Juventus. Daar kan je inderdaad geel voor geven.
31'
Het is nu overigens wel duidelijk dat Real Madrid het heft in handen heeft. De beste kansen zijn voor de thuisploeg, terwijl Juventus steeds minder aan voetballen toekomt.
30'
Benzema! Weer een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. De Franse spits kan koppen na een hoekschop, maar ziet Buffon redding brengen op zijn kopstoot.
29'
Real vergeet te scoren! Een messcherpe counter van Real Madrid. Benzema ontsnapt met de bal aan de voet en geeft vervolgens Ronaldo een grote kans. De Portugees kapt Stephan Lichtsteiner uit en kan voor eigen succes gaan. Ronaldo kiest desalniettemin voor de pass, maar die komt niet aan. Dit had eigenlijk de 2-0 moeten zijn. Wat een kans, zeg.
28'
Juventus heeft nog ruim een uur om één doelpunt te maken. De Italianen hoeven dus nog niet te wanhopen.
27'
El Clásico in de finale van de Champions League. Toegegeven, dat is ook wel een heel lekker affiche.
25'
Heel zuur voor Juventus. Met deze stand gaat Real Madrid naar de finale. De strafschop leek wat makkelijk gegeven te zijn door de Zweedse arbiter.
23'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:0 door Cristiano Ronaldo
Afgelopen weekend miste hij nog een strafschop tegen Valencia, maar nu is het wel raak. De Portugees schiet de bal door het midden, terwijl Buffon naar de linkerhoek duikt.
23'
Cristiano Ronaldo staat klaar...
22'
Strafschop! James Rodríguez wordt licht aangetikt in het strafschopgebied door Giorgio Chiellini en scheidsrechter Jonas Eriksson legt de bal op de stip.
21'
Het spel golft op en neer. Nu is het Real Madrid weer dat de aanval zoekt.
20'
Daar is Bale. De vleugelaanvaller schiet vanuit de tweede lijn en maakt het Buffon ontzettend lastig met een hard schot. De doelman weet redding te brengen en voorkomt een achterstand.
19'
Oef! Daar ontsnapt Juventus. Benzema haalt de achterlijn en probeert de bal bij Cristiano Ronaldo te krijgen. De Fransman speelt de bal achter Ronaldo, waardoor Real Madrid niet tot een schietkans komt. Dat had de thuisploeg beter moeten uitspelen.
18'
Goede actie van Isco! De middenvelder kapt zijn directe tegenstander tot twee keer toe uit en probeert Buffon vervolgens met een stiftje te verschalken. Zijn poging verdwijnt echter over het doel.
18'
Juventus voetbalt zich nu toch weer terug in de wedstrijd en maakt het Real Madrid lastig. De Italianen willen natuurlijk graag een doelpunt maken in Madrid.
15'
Wat is het toch een heerlijke voetballer: Pogba. De Fransman probeert zijn medespeler aan te spelen met een subtiel hakje, maar het gaat net mis. Bovendien was het buitenspel.
14'
Boem! Daar is de eerste poging van Juventus. Vidal haalt uit met een verwoestend schot en dwingt Iker Casillas tot een prima redding.
13'
Langzamerhand lijkt Real Madrid een overwicht te krijgen. Juventus lijkt zich steeds meer terug te trekken.
11'
Dat scheelde niet veel! De vrije trap van de Portugees wordt nog aangeraakt door Vidal, maar gaat net over het doel van Gianluigi Buffon.
10'
Cristiano Ronaldo mag een vrije trap nemen op een gevaarlijke positie.
10'
Het middenveld van Juventus is overigens om te smullen... Andrea Pirlo, Arturo Vidal én Paul Pogba. De Fransman miste de heenwedstrijd in Turijn wegens een blessure, maar maakte afgelopen weekend al speelminuten.
8'
Er is nog geen duidelijk bovenliggende partij in Madrid. Real heeft weliswaar de beste kansen gehad, maar Juventus is erg dreigend in balbezit.
7'
Benzema keert vanavond terug in de basis bij Real Madrid. Dat gaat ten koste van verdediger Pepe. Sergio Ramos speelt daarom weer in de achterste linie.
6'
Oei! Weer een goede kans voor Real Madrid. Karim Benzema plukt een voorzet van Dani Carvajal uit de lucht. Vervolgens draait hij weg bij zijn directe tegenstander en haalt hij uit. Het schot van de spits is te wild en gaat ruimschoots over.
4'
Juventus bijt van zich af. De Italianen schuwen de aanval niet, maar het ontbreekt momenteel nog aan de eindpass.
3'
Juventus heeft vanavond aan een gelijkspel genoeg om de finale te halen. Durft Juventus om op een gelijkspel te spelen?
1'
Daar is Real Madrid al! Gelijk een goede mogelijkheid in de eerste minuut. Linksback Marcelo stoomt op en geeft de bal voor. Bij de tweede paal staat Gareth Bale te wachten. De Welshman kan koppen, maar mikt over.
1'
De bal rolt in Madrid. Real heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Real Madrid tegen Juventus. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Heenwedstrijd

De heenwedstrijd in Turijn verliep voor Real Madrid niet helemaal volgens plan. De Spaanse grootmacht ging als favoriet naar Italië, maar keerde huiswaarts met een nederlaag. De Madrilenen zagen Álvaro Morata al na acht minuten scoren. De Spanjaard kwam afgelopen zomer over van Real Madrid. Cristiano Ronaldo zorgde na een klein half uur spelen voor de gelijkmaker, maar de Italianen wonnen het duel dankzij een strafschop van Carlos Tévez. Real Madrid zal in eigen huis dus aan de bak moeten.

Real Madrid

Real Madrid was bezig aan een indrukwekkende reeks in de competitie. Zeven duels werden op rij gewonnen door de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Afgelopen weekend ging het echter mis. Valencia nam in Madrid een 2-0 voorsprong. Real Madrid kwam – ondanks een gemiste strafschop van Ronaldo – nog wel terug tot 2-2, maar het Spaanse kampioenschap lijkt aan de neus van Real Madrid voorbij te gaan. De Champions League is daardoor nog de enige prijs waar Real Madrid écht kans op maakt, dan zal het wel moeten gaan spoken in Santiago Bernabéu. Real Madrid moet winnen en eigenlijk ook voorkomen dat Juventus tot scoren komt. De Madrilenen hebben aan een 1-0 overwinning genoeg om de finale in Berlijn te halen.

Juventus

De statistieken spraken voorafgaand aan het duel met Real Madrid in het voordeel van Juventus. De Spanjaarden hadden slechts één keer gewonnen in Turijn. Alfredo Di Stéfano was in 1962 matchwinner. Sindsdien had Real Madrid niet meer gewonnen in Turijn en ook deze keer trok Juventus aan het langste eind. De kampioen van Italië speelde afgelopen weekend met het tweede garnituur om zich optimaal voor te bereiden op het treffen in Madrid. De 1-1 eindstand tegen Genoa zegt dan ook weinig. Juventus heeft aan een gelijkspel genoeg om voor het eerst sinds 2003 de finale van de Champions League te halen.

Historie

In Turijn was Juventus weliswaar de favoriet, maar in Madrid is dat anders. Zeven keer kreeg Real Madrid in de Champions League bezoek van Juventus. Vijf keer werd er gewonnen door de Spanjaarden. Juventus wist twee keer te winnen. Vorig seizoen stond deze ontmoeting in de groepsfase op het programma en won Real Madrid met 2-1. Ronaldo scoorde twee keer. Fernando Llorente deed wat terug voor Juventus.

De laatste overwinning van Juventus in Madrid is niet zo heel lang geleden. Op 5 november 2008 wonnen de Italianen namelijk met 2-0 in Madrid. Destijds waren Giorgio Chiellini en Paolo De Cheglie er ook al bij, terwijl Iker Casillas, Sergio Ramos en Marcelo een basisplaats hadden bij Real Madrid. Ook de Nederlanders Royston Drenthe, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooy en Rafael van der Vaart maakten toentertijd speelminuten. Juventus won dat duel overigens door een dubbelslag van clubicoon Alessandro Del Piero.