13.05.2015 22:39

Madrileen Morata voorkomt Spaanse finale

Doelpuntenmaker Álvaro Morata (9), die ingetogen juicht, wordt na zijn belangrijke gelijkmaker tegen Real Madrid bedolven door spelers van Juventus. (13-05-2015)

Juventus speelt op 6 juni in Berlijn de finale van de Champions League tegen FC Barcelona. Net als tijdens de heenwedstrijd in Turijn was Madrileen Álvaro Morata de grote kwelgeest van Real Madrid.

Real Madrid liet er vanaf het eerste fluitsignaal geen gras over groeien. De Spanjaarden kregen in de eerste minuut al een dot van een kans. Gareth Bale kopte op aangeven van Marcelo net over het doel van Gianluigi Buffon. Daarmee werd gelijk de toon gezet. Juventus was tijdens het eerste bedrijf weliswaar dreigend, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg.

Naast Bale hadden ook Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos kunnen scoren, maar de 1-0 viel uiteindelijk op gelukkige wijze. Real Madrid kreeg een penalty na een lichte overtreding van Giorgio Chiellini op James Rodríguez in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jonas Eriksson legde de bal op de stip. Cristiano Ronaldo profiteerde van dit buitenkansje en liet Buffon kansloos: 1-0.

Het spelbeeld bleef na rust hetzelfde, maar desondanks kwam Juventus terug in de wedstrijd. Arturo Vidal bracht een afgeslagen bal opnieuw in. Paul Pogba wist vervolgens met het hoofd Álvaro Morata in stelling te brengen. De Spanjaard, die afgelopen zomer overkwam van Real Madrid, nam de bal op de slof en verraste doelman Iker Casillas: 1-1.

Real Madrid ging vervolgens op jacht naar de 2-1, om zodoende een verlenging uit het vuur te slepen. De Madrilenen kregen via Bale een ontzettend grote kans, maar de Welshman mikte naast. De Spanjaarden namen veel risico, waardoor Juventus in de persoon van Claudio Marchisio ook een grote kans kreeg. Maar de Italiaan kreeg de bal niet achter Casillas die fraai redding bracht.

Juventus werd in de slotfase teruggedrongen, maar bleef gevaarlijk in de counter. Real Madrid kreeg nog een aantal goede kansen. Zo kreeg Bale op aangeven van Cristiano Ronaldo een grote kans. De vleugelaanvaller zag zijn poging desalniettemin over het doel vliegen. Vlak voor tijd kreeg Pogba op aangeven van invaller Fernando Llorente nog een grote kans, maar er werd niet meer gescoord in Santiago Bernabéu. Juventus mag zich daardoor op 6 juni melden in de finale van de Champions League. FC Barcelona is dan de tegenstander.

Door: Jurre Hermans