1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 21. / Kopbal  (Ivan Rakitić)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Alessandro Florenzi 31. / Schot met rechts

90'
In de tweede helft was er maar een ploeg die wilde voetballen. FC Barcelona creëerde kansen via Messi (lat en redding Wojciech Szczęsny) en Iniesta. Roma groef zich in en deed dat met succes. De titelhouder uit Spanje kwam er niet meer doorheen waardoor een punt het eindresultaat bleek.
90'
Bal van de lijn gehaald! Wat een spanning in Olimpico. AS Roma-verdediger Vasilios Torosidis haalt een Spaanse inzet van de lijn en redt zijn ploeg.
90'
Roma gaat een punt binnenhalen en dat is een goed begin van de groepsfase. Het grote FC Barcelona kon weinig creëren en had moeite met het verdedigende spel van de Italianen.
90'
Er worden vijf minuten toegevoegd aan de speeltijd.
88'
Echte grote kansen ontbreken bij de Catalanen. Zo zit de stunt voor AS Roma er nog altijd in. De Romeinen zijn aan het overleven in de slotfase van de wedstrijd.
85'
Wissel in bij AS Roma -> Vasilios Torosidis
85'
Wissel uit bij AS Roma -> Alessandro Florenzi
85'
Ook komt er natuurlijk veel blessuretijd bij. De behandelingen van Wojciech Szczęsny (Roma) en Rafinha (Barcelona) kosten ongeveer zes tot zeven minuten.
84'
De duels worden feller en de overtredingen van Romeinse kant stapelen zich op. Het gaat ontzettend spannend worden in de laatste minuten van de wedstrijd.
81'
Wissel in bij AS Roma -> Juan Iturbe
81'
Wissel uit bij AS Roma -> Iago Falqué
80'
Mooie combinatie tussen Neymar en Iniesta! Door de as van de verdediging combineert aanvoerder Iniesta met Neymar. De ervaren Spanjaard beproeft doelman De Sanctis van dichtbij met een corner als resultaat.
78'
Messi op de lat! Na een kleine flipperkast met Antonio Rüdiger schiet de Argentijn enorm snel op doel. Keeper De Sanctis is kansloos maar ziet de lat redding brengen.
77'
Heerlijke actie van Neymar! De Braziliaan staat in de dekking van drie tot vier Romeinse verdedigers maar weet zich knap los te weken. De inzet van Neymar wordt uiteindelijk geblokt door Kostas Manolas.
75'
Gele kaart voor Piqué (FC Barcelona)
De verdediger remt Edin Džeko in zijn actie en ontvangt geel.
75'
De aanvallende wisselmogelijkheden voor Luis Enrique vallen wat tegen. Enkel de jeugdige Munir en Sandro kan de Barcelona-coach brengen. Daarentegen beschikt Rudi Garcia nog over Francesco Totti, Juan Iturbe en Gervinho.
73'
FC Barcelona valt in deze fase van de wedstrijd wat tegen. Het spel maken lukt maar niet ondanks de grote hoeveelheid balbezit. AS Roma vindt het wel best en strijd voor één punt.
70'
Ook Iniesta kan nog geen stempel op dit duel drukken. De aanvoerder van FC Barcelona is anoniem in Rome en zorgt voor te weinig aanvoer naar de drie creatievelingen.
67'
Driekwart wedstrijd is gespeeld in Olimpico. De tweede helft wordt voorlopig geteisterd door blessuregevallen waardoor het spel vaak stil ligt.
65'
Wissel in bij FC Barcelona -> Javier Mascherano
65'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Rafinha
63'
Gele kaart voor Radja Nainggolan (AS Roma)
Een terechte kaart voor de Belg die de net ingevallen Rafinha een op het oog flinke blessure bezorgt.
63'
Radja Nainggolan maakt een overtreding op de net ingevallen Rafinha. De Braziliaan lijkt ernstig geblesseerd en moet per brancard het veld af.
62'
AS Roma speelt een beetje op dezelfde manier als PSV dat gisteren tegen Manchester United deed. Leunen op de hechte defensie, loeren op snelle counters via de buitenspelers en een sterke spits die de bal vast dient te houden.
61'
Wissel in bij FC Barcelona -> Rafinha
61'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
59'
Mooie duels tussen Messi en de jonge Antonio Rüdiger. Laatstgenoemde laat zien sterk te zijn in duels, maar het vervolg is meestal minder goed. De Duitse verdediger met roots uit Sierra Leone staat onder contract van VFB Stuttgart.
56'
De aanvallers van AS Roma spelen een anonieme rol tot op heden. Als ze al bereikt worden is het balbezit van korte duur. Onder meer Edin Džeko kent een lastige avond tegen Piqué en Jérémy Mathieu.
53'
Apart begin zo van de tweede helft. Ondanks de keeperswissel zet Barcelona dezelfde lijn door als in het eerste bedrijf. Het balbezit ligt op ongeveer 70%, waardoor de Spanjaarden nog altijd domineren.
50'
Wissel in bij AS Roma -> Morgan De Sanctis
50'
Wissel uit bij AS Roma -> Wojciech Szczęsny
50'
Wojciech Szczęsny moet het veld verlaten na de botsing met Suárez. Zijn vervanger is de 38-jarige Morgan De Sanctis.
47'
Bijna de goal van Messi! Een fraaie steekpass van Neymar belandt voor de voeten van Messi. De kleine man uit Argentinië schiet direct en vindt Wojciech Szczęsny op zijn weg. Even later poogt Luis Suárez met een balletje achter het standbeen. Bij zijn actie raakt Suárez doelman Szczęsny.
47'
FC Barcelona heeft de tweede helft in gang gezet. Natuurlijk willen de Spanjaarden de campagne beginnen met een overwinning in Rome. Daarvoor hebben de Catalanen nog ongeveer 45 minuten.
46'
45'
FC Barcelona was de betere en kwam na 21 minuten verdiend op voorsprong via Luis Suárez. Roma bleef echter loeren op de counter en tien minuten later werden ze beloond. Alessandro Florenzi poogde spectaculair van grote afstand en verraste doelman Ter Stegen van Barcelona. De Italiaan maakte de gelijkmaker op spectaculaire van grote afstand.
45'
44'
Kansen vlak voor rust nog voor Radja Nainggolan en Salah. De Belg schiet net buiten de zestien, maar zijn poging wordt gered door doelman Marc-André ter Stegen. Egyptenaar Salah spurt weer naar voren maar heeft last van de meelopende Jérémy Mathieu.
43'
Het is bijna rust in Rome. FC Barcelona is beter en heeft veel meer balbezit. AS Roma verdedigt naar hartenlust en hoopt op de bevliegingen van de snelle rechterkant met Florenzi en Mohamed Salah.
41'
We hebben nog weinig gezien van Neymar en Messi. Beide flankspelers worden goed gedekt door doelpuntenmaker Florenzi en Lucas Digne aan de andere kant.
38'
Het duel is weer in evenwicht in Olimpico. Barcelona is ook even geschrokken van het fabuleuze doelpunt. In alle rust gaan de Catalanen opnieuw opzoek naar de voorsprong.
34'
Het stadion staat even op zijn kop na dit geweldige moment van Alessandro Florenzi. Na een Spaanse hegemonie van een half uur zit AS Roma weer helemaal in de wedstrijd.
31'
Doelpunt voor AS Roma, 1:1 door Alessandro Florenzi
Wat een WERELDDOELPUNT! Florenzi ziet bij het betreden van de Spaanse helft dat doelman Marc-André ter Stegen ver voor zijn doel staat. De in Rome geboren rechtsback besluit uit te halen en scoort zowaar via de binnenkant van de paal. Een geweldig doelpunt van grote afstand.
30'
Het eerste half uur van Roma - Barcelona zit erop. De Romeinen graven zich, met uitzondering van Džeko, in op eigen helft. Barcelona ziet een stugge defensie tegenover zich, maar kampt met een goede uitgangspositie.
27'
Roma is voorlopig nog niet bij machten en ziet dat Barcelona een stuk beter in de wedstrijd zit. De Italianen moeten waken voor een snelle beslissing in dit duel.
24'
Een klein opstootje tussen Suárez en Wojciech Szczęsny. Ondanks dat de bal al bijna over de achterlijn is schept de Roma-doelman de benen van de Uruguayaan. Kuipers wuift het weg en ziet geen penalty.
21'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Luis Suárez
Lucas Digne struikelt over de hakken van Lionel Messi waardoor Ivan Rakitić vrij baan heeft op weg naar het doel. De Kroaat ziet zijn voorzet getoucheerd worden door Antonio Rüdiger. Daardoor belandt de bal bij de tweede paal waar Suárez totaal vrij de openingsgoal mag inkoppen.
20'
Zoals eerder vernoemd staan er vanavond veel huurlingen op het veld bij Roma. Coach Rudi Garcia schenkt een basisplaats aan Lucas Digne (PSG), Edin Džeko (Manchester City), Antonio Rüdiger (VFB Stuttgart), Mohamed Salah (Chelsea)en Wojciech Szczęsny (Arsenal).
17'
Het begin van de wedstrijd is nog weinig verheffend. Het spel verloopt in een traag tempo en kansen zijn schaars. Barcelona mag het spel maken van Roma in Olimpico.
14'
In de andere wedstrijd van groep E wordt al volop gescoord. Zowel Bayer Leverkusen als Bate Borisov maakten in het eerste kwartier een doelpunt. Tussenstand in Duitsland is 1-1.
13'
De eindpass is bij beide ploegen nog wat onzorgvuldig. Net was er een goede actie aan de linkerkant via Jordi Alba en Neymar. De pass op Messi was daarna niet nauwkeurig genoeg waardoor de Argentijn ruim over het Romeinse doel schoot.
10'
De eerste tien minuten van de wedstrijd zitten erop. Roma loert op de fouten van Barcelona en komt er dan snel uit. Vaak gaat dit in combinatie tussen Džeko en de snelle Mohamed Salah.
7'
Edin Džeko is het nieuwe aanspeelpunt in de voorhoede bij AS Roma. De Bosniër wordt voor een jaar gehuurd van Manchester City en moet voor doelpunten zorgen in Olimpico.
5'
Barcelona heeft het initiatief in de openingsminuten van het duel. De huidige kampioen is ook vanavond weer de favoriet. Lionel Messi poogde zojuist met een hard schot wat een half metertje over het doel vloog.
2'
Scheidsrechter Björn Kuipers heeft de wedstrijd in gang gezet! De Nederlander mag Roma - Barcelona vanavond in goede banen proberen te leiden.
1'
Luis Enrique begint met Neymar, Luis Suárez en Lionel Messi van voren. Laatstgenoemde speelt zijn honderdste wedstrijd in de Champions League in Olimpico. AS Roma begint met vijf huurlingen in de basis. Onder anderen Edin Džeko (Manchester City) en Mohamed Salah (Chelsea) krijgen de voorkeur van coach Rudi Garcia.

Welkom bij de eerste groepswedstrijd in groep E van de Champions League. In het Stadio Olimpico staan woensdagavond AS Roma en FC Barcelona tegenover elkaar. Het duel zal om 20.45 uur beginnen. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van het duel in Rome. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

AS Roma
Het team van coach Rudi Gracia is geslepen als altijd. De Romeinen zullen in het eigen Olimpico ten strijde trekken tegen het favoriete Barcelona. In de competitie gaat het voorlopig prima met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden. Ook werd er al met 2-1 gewonnen van kampioen Juventus. Helaas is dat geen garantie voor goede prestaties in de Champions League, daar gelden namelijk andere wetten.

De Italianen moeten het nog altijd doen zonder onze landgenoot Kevin Strootman. De middenvelder is in korte tijd al driemaal geopereerd aan zijn knie. Het herstel van Strootman vergt nog enkele maanden. Ook Miralem Pjanić ontbreekt woensdagavond vanwege een blessure. Roma kan wel gebruikmaken van de diensten van oudgediende Francesco Totti. De aanvoerder zal waarschijnlijk voor de aanvoer moeten zorgen richting nieuwbakken spits en Manchester City-huurling Edin Džeko.

De huidige winnaar van het kampioenenbal begint de strijd om de tweede titel op rij in Rome. Daar was coach Luis Enrique aan het begin van zijn trainersloopbaan een jaartje actief. Overigens zonder succes want de Spanjaard stapte zelf op na slechte prestaties. Bij zijn huidige club FC Barcelona gaat het Enrique wel voor de wind. Ook in de competitie zijn de Catalanen voorlopig ongeslagen met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden.

Barcelona moet het woensdagavond wel stellen zonder Dani Alves, Thomas Vermaelen en doelman Claudio Bravo. Alle drie kampen met blessures. Daartegenover staat wel de terugkeer van Gerard Piqué. De Spanjaard was in de competitie nog geschorst. Barcelona bewaart in ieder geval goede herinneringen aan Olimpico. Hier werd namelijk in 2009 de Champions League gewonnen. Door doelpunten van Samuel Eto’o en Lionel Messi werd Manchester United met 2-0 verslagen.