16.09.2015 22:40

Roma pakt punt door wondergoal Florenzi

Alessandro Florenzi heeft zojuist op een geniale manier de 1-1 gemaakt. Vanaf de middenlijn schiet hij de bal over doelman Ter Stegen heen. (16-09-2015)

Alessandro Florenzi is de naam. De in Rome geboren rechtsback is de held van de woensdagavond. Florenzi zorgde namelijk met een spectaculaire goal van grote afstand voor de gelijkmaker nadat Luis Suárez de score had geopend voor FC Barcelona. Zo begint AS Roma met een knap gelijkspel (1-1)  tegen de titelhouder.

FC Barcelona begon de groepsfase van de Champions League dus in Olimpico. Daar hoopten de Catalanen een goede start te maken om de titel als eerste club ooit te prolongeren. AS Roma was echter niet van plan om daarin mee te gaan en groef zich volledig in. Barcelona had het overwicht in balbezit, maar creëerde weinig echte kansen. Het doelpunt in de 21e minuut viel dan ook uit het niets. Ivan Rakitić was de aangever, Luis Suárez de afmaker. De Uruguayaan kopte de openingstreffer van dichtbij tegen het net: 0-1.

Lang kon het team van coach Luis Enrique niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later was het namelijk alweer gelijk. De goal van Alessandro Florenzi kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Van hele grote afstand zag de Romein Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen ver voor zijn doel staan. Florenzi twijfelde niet en haalde met succes uit. Via binnenkant paal maakte de rechtsback wellicht al het doelpunt van het seizoen: 1-1.

Vlak na rust was er de kans voor Lionel Messi. Wojciech Szczęsny redde knap maar raakte even later geblesseerd na een botsing met Suárez. De 38-jarige Morgan de Sanctis verving de Poolse doelman. Ook aan de andere kant was er een blessuregeval. De in de 61e minuut ingevallen Rafinha moest na twee minuten het veld verlaten na een charge van Radja Nainggolan. AS Roma bleef stug verdedigen en hield de defensie gesloten. Kansen waren er nog voor Iniesta en Messi. De Argentijn raakte de bovenkant van de lat met een snelle volley.

De Romeinen hielden het doel echter schoon en bleken een stugge tegenstander. De titelhouder kon de muur niet slechten en moest genoegen nemen met een punt in Olimpico. FC Barcelona speelt over twee weken in het eigen Camp Nou tegen Bayer Leverkusen. AS Roma mag die avond op bezoek bij BATE Borisov in Wit-Rusland. Beide teams gaan dan op zoek naar de eerste winstpartij in de groepsfase van de Champions League.

Door: Koen Larmit