1 : 0 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 15. / Schot met links  (Dani Alves)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 18. / Schot met links  (Luis Suárez)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 44. / Schot met rechts
4 : 0 Torinfos in de Ticker Piqué 56. / Schot met links  (Lionel Messi)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 60. / Schot met links
6 : 0 Torinfos in de Ticker Adriano 77. / Schot met links
6 : 1 Torinfos in de Ticker Edin Džeko 90. / Kopbal  (Lucas Digne)

90'
Twee gemiste strafschoppen en vier treffers. Dat bracht de tweede helft aan de kijkers van wederom een galavoorstelling van Barcelona. De thuisploeg doet wat het wil. Het enige wat niet lukte was Neymar een doelpunt gunnen. Zelfs een strafschop was niet aan hem besteed. Even later faalde ook Džeko vanaf elf meter, maar in blessuretijd mocht hij wel alsnog de Romeinse eer redden. Maar niemand ie daar bij de thuisploeg wakker van zal liggen, na de tweede heerlijke wedstrijd in een paar dagen tijd.
90'
90'
Doelpunt voor AS Roma, 6:1 door Edin Džeko
Toch nog een goal voor Džeko! Een goede voorzet vanaf links wordt door de spits diagonaal ingekopt en redt daarmee de eer van de bezoekers.
88'
Het is soms moeilijk om je voor te stellen waarom, maar Barcelona blijft maar zoeken naar meer doelpunten. Uiteraard niet meer zo fanatiek, maar alles wat men doet blijft continu met de blik op het doel gericht.
85'
Wat Roma betreft mag deze wedstrijd al lang en breed afgelopen zijn, maar de Italianen moeten nog een paar minuten door zien te komen.
82'
Penalty gemist door Edin Džeko, AS Roma
En ook deze strafschop gaat er niet in. Niets blijft AS Roma bespaart. Džeko schiet niet ver genoeg in de hoek, waardoor Ter Stegen de bal weet te redden.
81'
Roma krijgt ook een strafschop! Vermaelen haalt Džeko neer en ziet de scheidsrechter wederom naar de stip wijzen.
77'
Doelpunt voor FC Barcelona, 6:0 door Adriano
De Braziliaan mag hem nemen van Messi, die deze buitenkansjes normaal zelf verzilvert. Neymar is echter te arrogant en doet het vanuit stand. Szczęsny redt, maar kan de rebound van Adriano niet pareren.
77'
Penalty gemist door Neymar, FC Barcelona
75'
Wissel in bij AS Roma -> Salih Uçan
75'
Wissel uit bij AS Roma -> Miralem Pjanić
75'
Penalty voor Barcelona. Mag Neymar dan alsnog scoren?
71'
Neymar wil zo graag. De Braziliaan krijgt alle handen op elkaar, maar schiet net naast. Suárez, Neymar en Messi halen een ouderwets staaltje tiki-taka uit de kast. Met slechts één keer raken tikken de drie zich overal doorheen, met Neymar aan het eind van de aanval.
67'
De spanning is er natuurlijk al een tijd uit, maar Barcelona bepaalt nu zelfs wanneer het leuk is om naar te kijken. Rondom de treffers liet de thuisploeg mooie dingen zien, maar daaromheen is het in de tweede helft iets minder leuk om naar te kijken.
64'
Wissel in bij FC Barcelona -> Adriano
64'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Sergi Roberto
63'
Gele kaart voor Lionel Messi (FC Barcelona)
Messi kan veel, maar verdedigen is duidelijk niet zijn specialiteit. Iturbe lijkt ervandoor, maar wordt door zijn landgenoot neergelegd. Messi is dan wel zo slim om dit net buiten de zestien te doen.
62'
Gele kaart voor William Vainqueur (AS Roma)
Vainqueur ontsnapt aan een rode kaart. Een lompe en wilde tackle van achteren wordt slechts bestraft met geel.
60'
Doelpunt voor FC Barcelona, 5:0 door Lionel Messi
Pak het telraam er maar bij. Het gaat razendsnel. Messi scoort zijn tweede van de avond. Hij verlengd per ongeluk een schot van Suárez. Szczęsny weet die inzet nog te stoppen, maar moet wel een rebound toestaan. Daar is Messi als eerste bij en kan eenvoudig de 5-0 maken.
58'
Wissel in bij AS Roma -> William Vainqueur
58'
Wissel uit bij AS Roma -> Alessandro Florenzi
57'
Gele kaart voor Dani Alves (FC Barcelona)
Alves speelt de bal en krijgt geel. Een vreemde beslissing, maar de Braziliaan zal het gelaten accepteren. Hij mis door deze kaart namelijk de laatste groepswedstrijd door een schorsing.
56'
Wissel in bij FC Barcelona -> Bartra
56'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Piqué
56'
Doelpunt voor FC Barcelona, 4:0 door Piqué
En dan ligt hij er aan de andere kant weer in, net als na de grote Romeinse kans in de eerste helft. Suárez geeft de bal heerlijk mee aan Messi en deze keer is Messi niet zelfzuchtig. Piqué is mee op gekomen en mag de bal in het lege doel tikken voor de 4-0.
54'
De tweede grote kans voor Roma! Na een fraai driehoekje staat Iago Falqué ineens vrij in de zestien. Hij schiet hard, maar niet echt goed in de hoek, waardoor Marc-André ter Stegen een tegentreffer kan voorkomen.
51'
Het is dat Szczęsny ook af en toe wat ballen tegen kan houden, anders had deze wedstrijd al richting de dubbele cijfers gelopen. Ditmaal treedt de Pool handelend op bij een schot van Neymar. De Braziliaan is de enige van het MSN trio die vanavond dus nog niet gescoord heeft.
47'
Beide ploegen hebben één keer gewisse;d in de rust. Barcelona gunt Busquets rust, terwijl Roma Nainggolan behoedt voor frustratie. De Belg had het voor rust niet zo naar zijn zin en wist zich in de wedstrijd tussen beide ploegen in Rome ook niet te gedragen.
46'
Wissel in bij AS Roma -> Juan Iturbe
46'
Wissel uit bij AS Roma -> Radja Nainggolan
46'
Wissel in bij FC Barcelona -> Samper
46'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Busquets
46'
45'
45'
Een kwartiertje rust in de Barcelona show. De thuisploeg doet wat het wil. Alles lukt, alles is mooi en alles is voor Barcelona. 3-0 is alles behalve geflatteerd en alle drie de treffers waren prachtig om te zien. Laten we hopen dat de tweede helt ook zo aantrekkelijk blijft.
44'
Doelpunt voor FC Barcelona, 3:0 door Luis Suárez
Alle goals vanavond zijn prachtig. Ook dit is wederom wonderschoon. Suárez neemt de bal perfect op zijn pantoffel. Uit een hoekschop valt de uitverdedigde bal perfect om via een volley de lange hoek in de schieten.
41'
Gele kaart voor Piqué (FC Barcelona)
Zowaar een gele kaart, in een uiterst sportieve wedstrijd. Pique komt veel te laat en neemt Keita mee in zijn tackle. Niets tegen deze beslissing in te brengen.
38'
De thuisploeg is de drang om te scoren al even kwijt, maar lijkt soms wel met twee keer zoveel spelers op het veld te staan. Continu staan er spelers vrij en overal op het veld lijkt met een overtal situatie te kunnen creëren.
35'
Bij Barcelona genieten de spelers zelf ook van alles wat ze op de mat leggen. Ook al lukt niet altijd alles, de spelers lopen met een grote glimlach rond en hebben het zichtbaar naar hun zin.
31'
De wedstrijd kabbelt na de tweede treffer rustig voort. Barcelona heeft 90% van de tijd de bal en tikt deze vrolijk langs alle spelers op het veld. Zo nu en dan komt de bal ook voor het doel van Roma terecht, maar soms lijkt dat niet eens het doel te zijn van al het rondspelen.
28'
Rakitić laat zich ook even zien. In de zestien van AS Roma krijgt hij via een no-look pass de bal, die hij middels een hakje bij Messi wil krijgt. Helaas voor de blonde nummer vier zit daar een Romeins been tussen, waardoor deze aanval gestopt wordt.
26'
Barcelona lijkt wel geïnspireerd door de witte shirts. Na de gala voorstelling tegen het maagdelijke wit van Madrid, moet AS Roma in het witte uittenue zo goed als hetzelfde lot ondergaan vanavond.
22'
Het staat na een kwart wedstrijd pas 2-0. Normaal zou deze tussenstand in een Champions League wedstrijd uitzonderlijk zijn, maar Barcelona heeft ook al wat kansen laten liggen om een nog grotere voorsprong te pakken. Gaat AS Roma vanavond nog iets van zich laten zien?
20'
Dit voetbal is buitenaards. Alles wat de thuisploeg doet is prachtig, maar bovenal ook effectief. Roma vergat via Džeko brutaal iets tegen deze show in te brengen maar heeft verder helemaal niets te vertellen.
18'
Doelpunt voor FC Barcelona, 2:0 door Lionel Messi
En daar is de tweede al. Weer een prachtige aanval. Wat is dit Barcelona ongekend goed in vorm. Messi laat Camp Nou juichen na een heerlijke hoge steekbal van Suárez. Messi neemt de bal op zijn borst aan en laat vervolgens Szczęsny kansloos.
15'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:0 door Luis Suárez
De goal kon niet heel lang meer uitblijven. Wat een schitterende aanval weer! Dani Alves wordt door Neymar weggestuurd en ontsnapt aan alle aandacht. Suárez let goed op en is met Dani Alves meegelopen. De verdediger legt netjes af, waarna Suárez de bal in het lege doel kan lopen.
13'
Hier ontsnapt de thuisploeg! Uit een korte corner wordt de bal achter de verdedigers gewipt, waar Edin Džeko vrij in kan kopen. Hij mikt net te hoog en ziet zijn inzet over het doel vliegen.
9'
Voor is Messi dichtbij een treffer. Na een heerlijke steekbal van Busquets komt de aanvoerder alleen voor de keeper, maar hij vergeet Szczęsny aan het werk te zetten. Zijn schot gaat voor het doel van de Pool langs.
7'
Geheel volgens de verwachting is er in de eerste minuten maar één ploeg in balbezit. Barcelona lijkt zelfs al op voorsprong te komen via Messi, maar de aanval wordt onterecht teruggefloten vanwege vermeend buitenspel. Een flitsende aanval met Neymar krijgt daardoor niet de gepaste beloning.
4'
Messi is terug! Hij stelt al snel Szczęsny op de proef met een schot van afstand, maar de keeper is op zijn hoede en tikt de bal uit zijn doel.
1'
De balt rolt in Spanje. Barcelona is door het gelijke spel van Bayer al geplaatst voor de volgende ronde, maar waarschijnlijk wil de ploeg het publiek sowieso nog wel vermaken.
1'
Na de wervelende show van Barcelona in het stadion van Real Madrid afgelopen weekend, ontvangt het sterrenteam vanavond in eigen huis AS Roma. Plaatsen de Catelanen zich vanavond voor de volgende ronde, of weten de Romeinen roet in het Spaanse eten te gooien? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Barcelona
Een ware show. Dat was wat Barcelona afgelopen zaterdag de voetbalwereld weer heeft getoond. Van de keeper tot aan het super trio voorin, iedereen excelleerde als vanouds. En dan maakte zaterdag Messi ook nog eens zijn rentree na zijn lange blessure. De voetbalmachine van trainer Luis Enrique draait op volle toeren en lijkt momenteel door niemand te stoppen. Ook tijdens de afwezigheid van Messi liep de machine gesmeerd, met als uitblinkers Neymar en Luis Suárez, die doelpunt na doelpunt aantekende. De 0-3 van Iniesta afgelopen zaterdag was de eerste sinds twintig doelpunten die niet door de twee spitsen werd gemaakt. Toch was er ook één klein smetje op de avond, namelijk de blessure van Javier Mascherano. Zijn dijbeenblessure weerhield hem van trainen op maandag en daarmee zal verder geen risico worden genomen.

AS Roma
Bij de Romeinen wappert de vlag dit seizoen iets wisselvalliger dan bij de Spaanse tegenstander van vanavond. Het 2-2 gelijke spel op bezoek bij Bologna van afgelopen weekend illustreerde dat misschien nog wel het duidelijkst. Door een strafschop vlak voor tijd liep de ploeg averij op in de strijd om de titel, waardoor de Romeinen momenteel vierde staan in de Serie A. In groep E van de Champions League staat de ploeg nog wel aan de goede kant van de streep, maar als men vanavond in Barcelona niet weet te winnen komt de tweede plek wel in gevaar. Bayer Leverkusen (één punt achterstand) en BATE Borisov (twee punten achterstand) liggen op de loer. Het 1-1 gelijke spel uit de eerste confrontatie tussen beide ploegen zal AS Roma wellicht wel het nodige vertrouwen geven voor de wedstrijd van vanavond, ook al is het Barcelona van toen qua vorm al bijna niet meer te vergelijken met het huidige team. Net als bij Barcelona staat ook bij Roma een speler buitenspel met een dijbeenblessure. Gervinho keerde met deze kwetsuur terug van zijn interland uitstapje en moet zodoende de wedstrijd van vanavond aan zich voorbij laten gaan.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.