24.11.2015 22:36

FC Barcelona walst ook over AS Roma heen

Een paar dagen na de ruime zege bij Real Madrid heeft Barcelona op dinsdagavond in eigen huis AS Roma opgerold. In de Champions League won de ploeg met maar liefst 6-1 van de Romeinen.

De eerste twintig minuten in Camp Nou leken wel een derde helft van de wedstrijd die Barcelona afgelopen weekend tegen Real Madrid speelde. Ook deze tegenstander kreeg alle hoeken van het veld te zien. Het was bijna een wonder dat AS Roma het een kwartier vol wist te houden zonder tegentreffers. Toch kregen de bezoekers vlak voor de eerste tik een grote kans, toen Edin Džeko van dichtbij in kon koppen. De spits mikte te hoog en verprutste daarmee de enige kans van de Romeinen.

Net na deze kans sloeg Barcelona toe. De Catalanen hadden in de minuten daarvoor het vizier een aantal keer niet op scherp, maar nadat Neymar de bal achter de verdediging lepelde, in de voeten van Dani Alves, was het wel raak. De verdediger behield namelijk het overzicht goed en schoof de bal breed naar de vrijstaande Lius Suárez, die daarna de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen.

Drie minuten na die treffer stuurde Suárez Messi weg. De aanvoerder, die zijn rentree in de basis maakte, nam de bal goed aan op zijn borst en liet daarna doelman Wojciech Szczęsny voor de tweede maal kansloos. Na deze 2-0 nam Barcelona gas terug. De thuisploeg tikte veelvuldig, vaak en lang de bal rond, maar kende niet echt meer veel drang naar voren. Toch viel vlak voor rust nog de derde treffer. Uit een hoekschop viel de bal voor de voeten van Suárez, die met een volley op prachtige wijze zijn tweede van de avond in het netje wist te leggen.

Een kleine tien minuten na rust kreeg AS Roma wederom een goede mogelijkheid, maar net als in de eerste helft werd deze niet benut. Via een fraai driehoekje kwam Iago Falqué helemaal vrij in de zestien, maar zijn schot was te wild en daardoor binnen bereik van Marc-André ter Stegen. De gelijkenis met de eerste helft werd direct doorgetrokken, want aan de andere kant vloog de bal er daarna wel in.

Luis Suárez stond aan de basis van de vierde treffer door met een heerlijke voetbeweging Messi de bal te schenken. Zoals bij de 1-0 werd ook nu het overzicht bewaard, waardoor Messi de bal breed legde op Piqué, die vrij binnen mocht schieten. En ook nu liet de daaropvolgende treffer niet lang op zich wachten, en ook ditmaal was het Messi die hem scoorde. De aanvoerder veranderde een schot van Suárez van richting. Die inzet kon Szczęsny nog keren, maar de doelman moest een rebound toestaan, die door Messi wel werd benut.

Ruim een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop. Aangezien Neymar nog niet had gescoord, mocht de Braziliaan aanleggen van Messi. Neymar deed dit uit stand. Die arrogantie werd door Szczęsny afgestraft. Maar wederom moest de doelman een rebound weggeven die hij niet kon keren. Adriano was als eerst bij de bal en schoot de 6-0 hoog tegen de touwen.

Thomas Vermaelen leek het leed voor AS Roma iets te verzachten, toen hij ruim tien minuten voor tijd Džeko neerhaalde binnen de zestien. De spits ging zelf achter de bal staan, maar schoot net als Neymar niet zuiver genoeg in. Ter Stegen strooide dan ook nog wat zout in de Romeinse wonden door zijn inzet te stoppen.

Na deze gemiste strafschop leek de wedstrijd afgelopen te zijn, maar in de blessuretijd mocht Džeko alsnog de eer redden. Een voorzet vanaf links werd door de spits goed diagonaal ingekopt. Na deze 6-1 was het direct afgelopen en kon AS Roma haar wonden gaan likken.

Door: Dennis Korpel

Die aanname van Neymar! #neymar #barrom #football #soccer #barcelona #championsleague