1 : 0 Torinfos in de Ticker Neymar 30. / Penalty  (Munir)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 60. / Schot met rechts  (Neymar)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Neymar 83. / Schot met rechts  (Luis Suárez)

90'
Barcelona heeft het vanavond zeer gemakkelijk gehad in Camp Nou. Na rust liepen de Catalanen uit naar 3-0 door goals van Suárez en opnieuw Neymar. BATE Borisov wist in het tweede bedrijf niets meer te brengen en kon enkel tegenhouden. Barcelona komt op tien punten na vier duels en is al bijna zeker van de achtste finales.
90'
89'
Er rest nog enkel blessuretijd tot de overwinning van Barcelona. Net als vele andere wedstrijden zijn ook vanavond Suárez en Neymar weer van waarde.
87'
Het einde nadert in Camp Nou. AS Roma staat toch weer op voorsprong in eigen huis tegen Leverkusen. Dat betekent nog geen definitieve plaatsing voor de volgende ronde vanavond voor Barça.
83'
Doelpunt voor FC Barcelona, 3:0 door Neymar
En daar is de derde voor de thuisploeg. Op aangeven van Suárez maakt Neymar zijn tweede van de avond. De Braziliaan hoeft enkel binnen te schuiven.
81'
Kan er nog een goaltje bij in de laatste tien minuten voor Barcelona? 2-0 is namelijk een beetje mager in eigen huis tegen een tegenstander als BATE.
80'
Gele kaart voor Nemanja Nikolić (BATE Borisov)
De derde gele kaart is een feit voor de bezoekers. Jongeling Nikolić vergrijpt zich op het middenveld.
78'
Wissel in bij BATE Borisov -> Aleksey Rios
78'
Wissel uit bij BATE Borisov -> Maksim Volodko
78'
BATE Borisov heeft behoudens de vrije trap van Igor Stasevich geen mogelijkheden gehad. De Wit-Russen weten heel goed dat er vanavond weinig te halen viel.
76'
Wissel in bij FC Barcelona -> Gumbau
76'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Busquets
75'
Veel vermaak is er vanavond niet in Barcelona. De sterspelers van Luis Enrique doen het vooral rustig aan en willen niets forceren met belangrijke duels voor de boeg.
72'
Nog twintig minuten te spelen in Camp Nou. Barcelona is heer en meester en gaat deze wedstrijd winnen op halve kracht. Afhankelijk van de uitslag in Rome kan vanavond de volgende ronde al worden bereikt.
69'
En wederom een combinatie tussen sterkhouders Neymar en Suárez. Met een halve omhaal bereikt de Braziliaan de Uruguayaan. Laatstgenoemde treft de buitenkant van de paal.
68'
Wissel in bij FC Barcelona -> Bartra
68'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Iniesta
68'
Wissel in bij BATE Borisov -> Nemanja Nikolić
68'
Wissel uit bij BATE Borisov -> Aleksandr Volodko
67'
Kans op 3-0 voor Neymar! De Braziliaanse doelpuntenmaker krijgt de bal ter hoogte van de tweede paal. Zijn schot kan nog net gered worden met de heup van doelman Chernik.
66'
Barcelona doet het lekker rustig aan en speelt alsof het een trainingspartij betreft. De geelhemden van BATE mogen de bal maar amper aanraken.
63'
Na de goal van Suárez is de wedstrijd beslist. Op voorhand werd er veel verwacht van het duo Neymar en Suárez. Vanavond maken zijn voorlopig de doelpunten van Barcelona.
60'
Wissel in bij BATE Borisov -> Aliaksandr Hleb
60'
Wissel uit bij BATE Borisov -> Dmitriy Mozolevskiy
60'
Doelpunt voor FC Barcelona, 2:0 door Luis Suárez
Neymar is de aangever, Suárez de afmaker. Het doelpuntenbeest uit Uruguay omspeelt Nemanja Milunović en puntert raak in de korte hoek.
60'
Aliaksandr Hleb gaat in het veld komen! De Wit-Rus speelde drie korte termijnen voor Barcelona en is nu weer terug bij zijn oude liefde Borisov. Hleb speelde voor vele clubs waaronder Arsenal en Wolfsburg.
57'
Het gevoel wat heerst is dat de thuisploeg geen 100% geeft vanavond. Op de momenten dat Barcelona snel gaat combineren ontstaan er namelijk direct mogelijkheden. Het is nu vooral rustig op het veld.
54'
In Rome is het vlak na rust ineens 2-2 geworden. Bij deze stand plaatst Barcelona zich vanavond al voor de volgende ronde in de Champions League.
51'
Oei, kans voor Suárez! Van heel dichtbij weet Luis Suárez doelman Chernik niet te passeren. Bij de tweede paal staat de Uruguayaan volledig vrij na een doorgekopte bal van Busquets.
51'
Gele kaart voor Dani Alves (FC Barcelona)
De Braziliaanse rechtsback kan het even niet bijbenen en is genoodzaakt Filip Mladenović op een onreglementaire manier te stoppen.
51'
Iniesta doet bijna alles perfect. De aanvoerder van Barcelona is de rust zelve en komt technisch vaak als winnaar uit de duels. De oude meester is een fantastische meerwaarde voor dit team.
49'
Overigens geen wisselingen in beide elftallen. De reservebank van Barcelona biedt veel jonge spelers. Wellicht krijgen talenten Sandro en Gumbau nog een kans in de resterende veertig minuten.
46'
De tweede helft is in gang gezet door de bezoekers uit Wit-Rusland. Ondanks de overmacht van Barcelona is het verschil pas uitgedrukt in één doelpunt. Wellicht zit er nog wat in voor BATE in het tweede bedrijf.
46'
45'
In een eenzijdige eerste helft heerst en bepaalt thuisploeg Barcelona. Munir viel in na een blessure van Ivan Rakitić en bracht schwung in het elftal. Na een gemiste kans was het talent betrokken bij een penalty. Neymar benutte dit buitenkansje van elf meter: 1-0. BATE Borisov trekt zich terug en kon enkel tegenhouden. Linksback Adriano kreeg nog een kans op de tweede Catalaanse goal.
45'
44'
Gele kaart voor Dmitriy Mozolevskiy (BATE Borisov)
De spits van BATE klimt in de rug van Busquets en krijgt geel.
44'
De rust nadert in Camp Nou. FC Barcelona heeft het heft in handen en is zwaar de favoriet. Na een half uur bracht Neymar zijn team op voorsprong vanaf de stip. Adriano kreeg daarna nog een goede kans op verdubbeling.
41'
Barcelona is absoluut de bovenliggende partij en eist een groot deel van het balbezit op. De Wit-Russen beperken zich in deze fase van de wedstrijd tot tegenhouden.
38'
Bij de andere wedstrijd in groep E staat het 2-0 in het voordeel van AS Roma. De Italianen leiden in eigen huis tegen Bayer Leverkusen. Bij deze stand is Barcelona al zo goed als geplaatst.
35'
Adriano raakt de paal! De linksback van Barcelona komt mee op naar voren en wordt uitstekend diep gestuurd via een no look pass van Neymar. Voordat doelman Sergey Chernik kan ingrijpen wipt Adriano de bal op de buitenkant van de paal.
34'
Munir doet het voorlopig naar behoren na de blessure van Ivan Rakitić. De invaller is dreigend, kreeg een klein kansje en bezorgde zijn ploeg de strafschop.
31'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:0 door Neymar
Bijna vanuit stand schiet de Braziliaan de bal rustig in het linkerhoekje van het doel. Een beetje nonchalant zet Neymar zijn ploeg op voorsprong in eigen huis.
30'
Gele kaart voor Filip Mladenović (BATE Borisov)
Een van de twee Serviers in het elftal van BATE is de veroorzaker van de strafschop. Mladenović liep op de hielen van Munir.
30'
Penalty Barcelona! Filip Mladenović haalt Munir neer en de bal gaat op de stip.
29'
Een schitterende knal van Munir die direct zijn visitekaartje afgeeft. In buitenspelpositie volleerd de invaller een voorzet van Neymar richting de kruising van het doel.
28'
Door de invalbeurt van Munir staan er nu vier eigen opgeleide spelers op het veld van FC Barcelona. Het betreft Iniesta, Busquetes, Sergi Roberto en dus Munir.
25'
Kans voor Munir! Iniesta bereikt met een lange bal Suárez. De Uruguayaan bereikt op zijn beurt de ingevallen Munir. De jonge aanvaller kan de bal bij de eerste paal net niet toucheren door een verdedigende actie van BATE.
23'
Barcelona komt er nog niet gemakkelijk doorheen. De elf spelers van BATE Borisov staan gegroepeerd en geven weinig prijs. Het speltempo zal omhoog moeten wil het team van Luis Enrique tot kansen komen.
20'
Wissel in bij FC Barcelona -> Munir
20'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
20'
Vorige week viel hij in na achttien minuten, nu moet hij eruit. Ivan Rakitić gaat het veld verlaten met een spierblessure. De Kroaat was vorige wedstrijd nog belangrijk met twee beslissende doelpunten.
17'
Goede vrije trap van BATE! De Wit-Russen krijgen een uitgelezen mogelijkheid op het randje van de zestien via een vrije trap. Igor Stasevich poogt met een hard schot, maar vindt de vuisten van Marc-André ter Stegen.
16'
Neymar krijgt de eerste kleine mogelijkheid van de wedstrijd. Luis Suárez stuurt zijn teamgenoot met een prachtige pass diep. De aanname van Neymar is niet goed, waardoor de doelman van BATE kan ingrijpen.
13'
FC Barcelona doet het voorlopig rustig aan en speelt de bal veelvuldig rond. BATE Borisov trekt zich terug en verdedigt geconcentreerd. De Wit-Russen hopen op vlijmscherpe counters.
10'
Neymar schiet zojuist een vrije trap op een kansrijke positie huizenhoog over. De Braziliaan in dienst van Barcelona speelt vanavond met een haarband zoals Ronaldinho deze ook altijd droeg.
7'
BATE Borisov begint in Camp Nou met negen spelers uit eigen land. In de defensie van de kampioen van Wit-Rusland spelen twee Servische verdedigers. Het betreft Nemanja Milunović en Filip Mladenović.
4'
Vanavond dus het officiële debuut van Thomas Vermaelen in de Champions League bij Barcelona. De oud-Ajacied kwam mede door blessures nog niet eerder uit in het kampioenenbal. Vermaelen speelt naast Javier Mascherano.
1'
Barcelona heeft afgetrapt voor de thuiswedstrijd tegen BATE Borisov. De Catalanen kunnen vandaag bij winst al de achtste finales van de Champions League bereiken.
1'
De opstellingen
FC Barcelona brengt flink wat wijzigingen door in de basiself. Aanvoerder Iniesta is terug en start ten koste van Bartra. Thomas Vermaelen gaat zijn Champions League-debuut maken en krijgt de voorkeur boven Piqué. Verder spelen Adriano en Ivan Rakitić in plaats van Jordi Alba en Munir.

Aleksandr Yermakovich, coach van BATE Borisov, kiest voor Evgeni Yablonski en Dmitriy Mozolevskiy. Dat betekent een reserveplaats voor Nemanja Nikolić. Nikolay Signevich ontbreekt wegens een blessure.

Goedenavond en welkom bij de wedstrijd FC Barcelona – BATE Borisov. Het vierde duel in de poulefase van de Champions League begint woensdagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van de wedstrijd in Barcelona. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Barcelona
De equipe van coach Luis Enrique is de trotste koploper van poule E. Barcelona is ongeslagen en behaalde zeven punten in de drie gespeelde wedstrijden. Tegen Bayer Leverkusen en BATE Borisov werd gewonnen, in Rome was een gelijkspel het eindresultaat. Mochten de Catalanen winnen woensdagavond is plaatsing al reëel. Als Leverkusen namelijk niet verliest bij AS Roma heeft Barcelona de achtste finales al bereikt.

De lijstaanvoerder van de Primera División moet het nog wel stellen zonder Lionel Messi. De Argentijn zal zelfs de wedstrijd met Real Madrid over drie weken niet halen. Met het gemis van Messi staan andere topspelers op bij Barcelona. Luis Suárez en Neymar rijgen de laatste weken de doelpunten aaneen.

De Wit-Russen zijn in beste stemming. Ongeveer anderhalve week geleden werd namelijk op overtuigende wijze het kampioenschap in eigen land binnengehaald. Met een verschil van twaalf punten op nummer twee Dinamo Minsk is BATE oppermachtig. In de Champions League kent het team van coach Aleksandr Yermakovich wat meer weerstand. In het kampioenenbal verloor BATE van Barcelona en Leverkusen. Wel werd er knap gewonnen van AS Roma in de eigen Borisov Arena.

Twee weken geleden was Barcelona te sterk in Wit-Rusland. Door twee doelpunten in de tweede helft van Ivan Rakitić gingen de drie punten naar Catalonië (0-2). De bekendste speler van BATE, Aliaksandr Hleb, is er niet bij woensdagavond. De oud-speler van Barcelona kampt met een langdurige blessure.