Bayern München Woensdag, 4. November 2015
Arsenal FC
5:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 10. / Kopbal  (Thiago)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 29. / Schot met links  (Kingsley Coman)
3 : 0 Torinfos in de Ticker David Alaba 44. / Schot met links
4 : 0 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 55. / Schot met links  (David Alaba)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Olivier Giroud 69. / Schot met links  (Alexis Sánchez)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 89. / Schot met rechts  (Douglas Costa)

90'

Ondanks dat Bayern München na rust wat gas terugnam, scoorde het nog wel twee keer tegen Arsenal. Invaller Arjen Robben en Thomas Müller maakten de doelpunten. Namens de Engelsen tekende Olivier Giroud voor de eretreffer.
90'
89'
Doelpunt voor Bayern München, 5:1 door Thomas Müller
Vlak voor tijd maakt Thomas Müller ook Bayerns vijfde van de avond. De Duitser kan ver komen, wordt niet kort gedekt en weet Petr Čech in de korte te verslaan.
87'
Wissel in bij Arsenal FC -> Calum Chambers
87'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Santi Cazorla
86'
Ook Thomas Müller maakt bijna de 5-1! Het is een beetje vergelijkbaar met de situatie van Arjen Robben. De Duitser komt ver, maar wordt vlak voordat hij wil schieten gestuit door een speler van Arsenal.
85'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Iwobi
85'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
83'
Arjen Robben moet z'n tweede maken De Nederlander is doorgebroken en passeert Petr Čech, maar een verdediger van Arsenal is op tijd terug om de 5-1 te voorkomen.
81'
Bayern München apelleert voor een handsbal, maar de scheidsrechter besluit de Duitsers geen strafschop te geven. Arturo Vidal kopt de bal tegen de hand van Per Mertesacker, maar de lange verdediger maakte geen bewuste handsbal.
77'
Een slecht schot van Santi Cazorla! Calum Chambers legt de bal terug op de Spanjaard, die van een meter of tien ruim over schiet. Het lijkt erop dat Cazorla de bal helemaal verkeerd raakte.
75'
Nog een kwartier te spelen in München. De thuisploeg doet het rustig aan, maar onder meer invallers Arjen Robben en Arturo Vidal willen nog wel wat goals maken. Arsenal is op zoek naar eerherstel en gaat ook op zoek naar nog een doelpunt.
73'
Arjen Robben bijna met zijn tweede van de avond. De Nederlander krijgt aan de rechterkant veel ruimte en loopt het strafschopgebied in. Robben draait voor de verandering eens een keer niet naar zijn linker-, maar naar zijn rechterbeen. Het schot in de korte hoek wordt gepareerd door Petr Čech.
71'
Wissel in bij Bayern München -> Arturo Vidal
71'
Wissel uit bij Bayern München -> Robert Lewandowski
69'
Doelpunt voor Arsenal FC, 4:1 door Olivier Giroud
Wauw! Het is voor de statistieken, maar het doelpunt van Olivier Giroud is prachtig. Zijn goal doet denken aan het doelpunt dat Graziano Pellè ooit in De Klassieker maakte. De Fransman neemt een hoge bal in het strafschopgebied aan, waarna hij met een halve omhaal scoort.
68'
Wissel in bij Bayern München -> Medhi Benatia
68'
Wissel uit bij Bayern München -> Jérôme Boateng
67'
Bayern München neemt was gas terug, maar is nog altijd heer en meester op het eigen veld.
65'
Ha, heerlijk! Op fantastische wijze poort Douglas Costa verdediger Mathieu Debuchy. Daarna lijdt de Braziliaan echter wel balverlies.
63'
Arjen Robben met een verdedigend actie. De Nederlandse aanvaller zet een enorme sprint in om zijn verdediging te helpen. En zijn hulp is nodig, want hij werkt een voorzet van Olivier Giroud weg.
61'
En ook nu scoort Arsenal niet! Via veel schijven komt de bal terecht bij linksback Nacho Monreal, die in het strafschopgebied ternauwernood wordt gestopt door David Alaba.
59'
Wissel in bij Arsenal FC -> Kieran Gibbs
59'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Joel Campbell
57'
Dat moet de 4-1 zijn! Manuel Neuer heeft nog bijna niets te doen gehad, maar moet nu wel in actie komen. Santi Cazorla slaagt er niet in om van dicht bij de Duitse goalie te passeren.
55'
Doelpunt voor Bayern München, 4:0 door Arjen Robben
Ongelooflijk! Arjen Robben scoort bij zijn eerste balcontact! Douglas Costa steekt de bal op David Alaba, die de bal terug legt op de Nederlander. Van dichtbij verschalkt Robben vervolgens Petr Čech.
54'
Daar is de Nederlander, die inclusief blessuretijd vanavond zo'n veertig minuten op het veld zal staan.
54'
Wissel in bij Bayern München -> Arjen Robben
54'
Wissel uit bij Bayern München -> Kingsley Coman
53'
Arjen Robben trekt zijn trainingspak uit en zal zo in het veld komen.
50'
Daar laat Arsenal zich even zien. Alexis Sánchez probeert vanaf een meter of twintig Manuel Neuer te verrassen, maar het schot van de Chileen wordt geblokt en rolt over de zijlijn.
49'
Arjen Robben loopt zich warm bij Bayern München, maar Pep Guardiola heeft op dit moment natuurlijk geen reden om een van zijn spelers te wisselen.
47'
Beide ploegen zijn zonder wissels aan de tweede helft begonnen.
46'
45'

De Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Arsenal is al na een helft spelen beslist. De Duitsers leiden halverwege het duel met 3-0. Robert Lewandowski zorgde na tien minuten spelen voor het openingsdoelpunt. Voor rust maakten ook Thomas Müller en David Alaba hun doelpunten.
45'
44'
Doelpunt voor Bayern München, 3:0 door David Alaba
Santi Cazorla leidt net buiten het strafschopgebied balverlies, waardoor David Alaba zich in een kansrijke positie kan manoeuvreren. De Oostenrijker zorgt er daarna met een heerlijk schot in de kruising voor dat Bayern München voor rust de wedstrijd al heeft beslist.
43'
Petr Čech voorkomt de 3-0! Het is wachten op het derde doelpunt van Bayern München. Čech voorkomt vlak voor rust dat Robert Lewandowski, die al vallend uithaalt, scoort.
41'
Thomas Müller met het schot! Aanvoerder Philipp Lahm heeft een slim steekballetje in huis en bereikt de maker van de 2-0. Müller neemt de bal niet aan en haalt direct uit, maar het schot is niet hard. Daardoor kan Joel Campbell simpel de bal oppakken.
38'
Na langdurig balbezit komt Bayern München via David Alaba eindelijk tot een voorzet, maar die is te hard. Daardoor moeten de Duitsers via Philipp Lahm weer opnieuw beginnen.
36'
Arsenal is op dit moment alleen maar bezig met tegenhouden. Als het zo doorgaat, zou het zomaar een hele pijnlijke avond kunnen worden voor de ploeg van Arsène Wenger.
34'
Het balletje gaat rustig rond bij Bayern München. De Duitsers hebben veel balbezit en gaan rustig op jacht naar alweer het derde doelpunt van de avond.
32'
Opnieuw gevaar voor het doel van Arsenal. Douglas Costa trekt vanaf rechts naar binnen en geeft een zeer scherpe voorzet richting de tweede paal. Niemand raakt de bal echter aan.
29'
Doelpunt voor Bayern München, 2:0 door Thomas Müller
Bayern München heerst en breidt de score al snel uit. Een mislukt schot van Kingsley Coman komt terecht bij Thomas Müller, die vanaf een meter of tien de bal in de korte hoek prikt. Arsenal komt er totaal niet aan te pas in München.
27'
Mesut Özil kreeg na twaalf minuten spelen voor een gele kaart en maakt nu opnieuw hands. Ditmaal was het per ongeluk, dus wordt hij niet (weer) bestraft.
24'
Gele kaart voor Joel Campbell (Arsenal FC)
De aanvaller van Arsenal wordt bestraft voor het neerhalen van Kingsley Coman.
24'
Een mooie tegenaanval levert Arsenal geen kans op. Na een vlotte combinatie op de helft van Bayern München, wordt de bal hoog voorgegeven richting Joel Campbell, die wordt afgetroefd door Kingsley Coman.
22'
Even rust bij Arsenal, dat na een overtreding van Kingsley Coman op Joel Campbell balbezit heeft op de helft van Bayern München.
19'
Bayern München is heer en meester in de eigen Allianz Arena. Arsenal wordt ver teruggedrongen en komt er in de eerste twintig minuten van de wedstrijd nauwelijks uit.
16'
Weer Petr Čech! De Tsjech houdt binnen een minuut tijd Arsenal twee keer op de been. Dit keer stopt de doelman een kopbal van Robert Lewandowksi.
16'
Goede redding van Petr Čech! Robert Lewandowski probeert vanaf de links de bal in de rechterhoek te draaien, maar de doelman van Arsenal tikt de inzet van de Pool naast.
15'
Bayern München wil een strafschop! Kingsley Coman draait in het zestienmetergebied weg bij Joel Campbell, die een tackle inzet. De Costa Ricaan raakt de huurling van Juventus, maar ook de bal. Dat heeft de scheidsrechter dus goed gezien.
13'
Gele kaart voor Mesut Özil (Arsenal FC)
De Duitse speler van Arsenal krijgt een gele kaart voor de handsbal waarmee hij scoorde.
12'
Doelpunt afgekeurd! Arsenal lijkt snel op gelijke hoogte te komen, maar het feestje van de Engelsen gaat niet door. Mesut Özil slaat met zijn hand de bal in het doel en dat mag natuurlijk niet. De scheidsrechter nam de handsbal niet waar, maar de vijfde man die bij de achterlijn staat wél.
10'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Robert Lewandowski
Bayern München komt al snel op voorsprong in de Allianz Arena. Thiago speelt de bal over de verdediging van Arsenal, waar Robert Lewandowski staat. De Engelsen denken aan buitenspel, maar daar is geen sprake van. Met een kopbal in de lange hoek tekent de Poolse spits voor de 1-0.
8'
En ook Douglas Costa gaat voor een afstandsschot. Zijn poging gaat in tegenstelling tot de inzet van David Alaba niet richting doel.
7'
David Alaba probeert het van ver! De Oostenrijkse verdediger probeert van ongeveer dertig meter Petr Čech te verschalken, maar de Tsjech is attent en heeft niet veel moeite met het schot van Alaba.
7'
Bij Joel Campbell lukt nog niet veel in de eerste minuten van de wedstrijd. De Costa Ricaan krijgt door de afwezigheid van veel spelers een kans van Arsène Wenger.
5'
Bij balverlies laat Arsenal zich heel ver inzakken. Bijna het hele team staat bij balbezit van Bayern München rond het strafschopgebied.
3'
Via een heerlijke combinatie op de eigen helft wordt Olivier Giroud vrijgespeeld, die met zijn steekpass Joel Campbell echter niet weet te bereiken.
1'
Binnen dertig seconden spelen komt Arsenal tot het eerste schot van de wedstrijd. Nacho Monreal bereikt Olivier Giroud, die net buiten het strafschopgebied ruim naast schiet.
1'
Arsenal heeft afgetrapt in de Allianz Arena!
1'

Een kleine teleurstelling voor de Nederlandse voetballiefhebbers: Arjen Robben begint vanavond op de bank bij Bayern München. Ook Arturo Vidal moet genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Bij Arsenal zal Laurent Koscielny als wisselspeler beginnen. Hij heeft een lichte heupblessure en wordt door trainer Arsène Wenger gespaard. Gabriel Paulista zal zijn plek in het centrum van de verdediging innemen.

In Zuid-Duitsland wordt vanavond dé kraker van deze Champions League-avond gespeeld. Bayern München neemt het in de eigen Allianz Arena op tegen Arsenal. De Engelsen veroverden in drie wedstrijden nog maar drie punten en hebben eigenlijk een goed resultaat in München nodig om uitzicht te houden op de achtste finales. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van het duel. Je kunt hier een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams vinden.

Bayern München ijzersterk

Bayern München is ook dit seizoen één van de grote favorieten om de Champions League te winnen. De Duitsers verloren weliswaar de vorige ontmoeting met Arsenal (2-0 in Londen), maar staan nog steeds aan kop in groep F. De eerste twee wedstrijden tegen Olympiakos en Dinamo Zagreb werden met ruime cijfers gewonnen: 4-0 en 5-0.

Ook in de competitie is het Bayern München van trainer Pep Guardiola (bijna) ongenaakbaar. Dit seizoen verspeelde de regerend landskampioen nog maar één keer punten. Dat gebeurde het afgelopen weekend tegen Eintracht Frankfurt (0-0). ‘Concurrenten’ VfL Wolfsburg (5-1) en Borussia Dortmund (5-1) kregen eerder in het seizoen al een pak slaag.

Arsenal in de problemen

Fans van Arsenal zullen na de loting niet hebben gedacht dat zij dit seizoen in de problemen zouden komen in de groepsfase van de Champions League. Het team van Arsène Wenger stelde in de eerste twee wedstrijden echter hevig teleur en verloor van Dinamo Zagreb (1-2) en Olympiakos (2-3). Door de thuisoverwinning op Bayern München maken de Engelsen echter nog een kans op de volgende ronde in het miljoenenbal.

In de competitie doet Arsenal het dit seizoen goed. De club uit Londen staat samen met Manchester City aan kop in de Premier League en is een serieuze titelkandidaat. De manschappen van Wenger wonnen hun vijf laatste competitiewedstrijden. Het afgelopen weekend werd nog gezegevierd tegen Swansea City (3-0).

Wedstrijd in Londen

Arsenal moest het vorige duel met Bayern München winnen en dat gebeurde dan ook. In een spannend duel zette Olivier Giroud de club uit Londen op aangeven van Santi Cazorla op voorsprong. Daar ging wel een blunder van Manuel Neuer aan vooraf, die eerder in het duel nog een fantastische redding verrichte. Vlak voor tijd besliste Mesut Özil de wedstrijd na goed doorzetten van Héctor Bellerín.