Real Madrid
0:0
geen

90'
Na rust wilden beide ploegen wederom weinig risico's nemen op een tegendoelpunt. De verdediging bleef belangrijker dan de aanval wat terug te zien was in het vertoonde spel. In het laatste kwartier waren de Spaanse bezoekers dicht bij een uitdoelpunt. Kopballen van Casemiro en Vázquez (lat) vielen echter niet in het netje. Joe Hart mocht zich op het laatst nog onderscheiden door een inzet van Pepe te keren van dichtbij.
90'
90'
Lekkere trap De Bruyne! De Belgische spelmaker krult de bal net onder de lat en dwingt Keylor Navas tot de eerste redding van de wedstrijd.
90'
Gele kaart voor Dani Carvajal (Real Madrid)
De rechtsback van Real trekt zeer opzichtig De Bruyne vlak voor het strafschopgebied naar de grond en krijgt geel.
89'
Wissel in bij Real Madrid -> Isco
89'
Wissel uit bij Real Madrid -> Toni Kroos
87'
Zo mag iedereen die City liefheeft Joe Hart op de blote knieën danken. De Engelse goalie is de absolute held vanavond met puike reddingen op met name kansen van Casemiro en Pepe.
84'
Real moet hier scoren! Oh oh Madrid, wat ben je dichtbij! Wederom verzorgt Kroos een prima corner. Nu verschijnt Pepe uit de kluts voor doelman Hart. Maar ook vlak voor Hart's neus lukt het Real niet om te scoren.
81'
Weer kopkans voor Real! Standaardsituaties brengen het gevaar na rust. Een hoekschop wordt nu bij de eerste paal op doel gekopt door Casemiro. Doelman Hart houdt zijn ploeg echter in het gareel.
77'
Wissel in bij Manchester City -> Raheem Sterling
77'
Wissel uit bij Manchester City -> Jesús Navas
76'
Real is echt de gevaarlijkere ploeg in de tweede helft. Gareth Bale neemt zijn ploeg op sleeptouw en krult de bal met een schot van buiten de zestien voorbij de tweede paal.
75'
Wissels in de tweede helft blijven uit. Al lijkt zo dadelijk Raheem Sterling in de ploeg van City te komen. Hij zal de logische vervanger zijn van Jesús Navas.
73'
Spaanse kopbal op de lat! Lucas Vázquez kopt ineens zomaar op de bovenkant van de lat. Een langdurende aanval eindigt via een voorzet van de rechterkant en een kopduel vlak voor het doel. Daar was alsnog bijna de openingsgoal.
72'
Real neemt na rust ondanks het uitvallen van spits Benzema het initiatief. Het balbezit is veelvuldig voor de Spaanse bezoekers. Het lichtblauwe collectief van City is echter te hecht om te doorbreken.
68'
Toni Kroos besluit eens uit te halen van grote afstand. Zijn lage schot verdwijnt echter twee meter naast het doel van Hart.
65'
Nog 25 minuten te spelen in Manchester. De doelmannen hoeven na de wedstrijd niet te douchen. Zowel Navas (Real) als Hart (City) hebben maar amper iets te doen gehad.
62'
Het blijft allemaal tamelijk risicoloos vanavond in Manchester. De teams willen liever de nul houden dan zelf een doelpunt maken. De spanning is hoog, maar de kansen zijn zeer schaars.
58'
Opmerkelijk moment. Coach Zinédine Zidane is uit zijn broek gescheurd en staat met een een flink gat te coachen aan de zijlijn in het Etihad Stadium.
56'
Kopbal van Sergio Ramos! Eindelijk is daar eens wat gevaar voor het doel. Een hoekschop wordt geheel vrijstaand door Real-verdediger Ramos in de handen van Joe Hart gekopt.
53'
Er is helaas nog weinig veranderd aan het spelbeeld na rust. Real lijkt zich te beseffen vandaag met 0-0 prima weg te komen. Volgende week moet een fitte Cristiano een extra toevoeging betekenen.
50'
Real heeft veel pech vanavond en mist twee van de drie steraanvallers momenteel. BBC bestaat in de tweede helft enkel uit miljoenenaankoop Bale.
48'
De tweede helft is begonnen met Jesé Rodríguez in plaats van Benzema. We hopen natuurlijk op meer spektakel na rust. Er gaan in ieder geval kansen komen in het tweede bedrijf.
46'
Wissel in bij Real Madrid -> Jesé Rodríguez
46'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
46'
45'
City en Real maakten er een spannend, maar niet zeer boeiend schaakspel van in de eerste helft. Er was in de eerste 45 minuten geen schot op goal te ontdekken. Het duel ging tevens gelijk op. Tegenvaller voor de thuisploeg was het uitvallen van David Silva vlak voor rust. De Spanjaard kampte met hamstringklachten en werd vervangen door Kelechi Iheanacho.
45'
42'
David Silva heeft het veld geblesseerd verlaten. De Spaanse middenvelder van City kampt met hamstringproblemen en is vervangen door de 19-jarige Nigeriaan Kelechi Iheanacho.
40'
Wissel in bij Manchester City -> Kelechi Iheanacho
40'
Wissel uit bij Manchester City -> David Silva
37'
Gele kaart voor David Silva (Manchester City)
De Spanjaard maakt een overtreding rondom de middenlijn, maar raakt zelf geblesseerd.
37'
Lucas Vázquez, de vervanger van Cristiano Ronaldo, stort even ter aarde. De Real-spits krijgt van dichtbij een schot van Kompany tegen zijn ribbenkast. Vázquez kan na een behandeling gewoon verder.
34'
Nog ruim tien minuten te spelen tot de theepauze in Manchester. De toeschouwers worden bepaald niet vermaakt in het eerste bedrijf. Er is nog geen schot op doel geweest van beide kanten.
31'
De enige en laatste ontmoeting tussen deze twee ploegen vond plaats in de groepsfase van de Champions League in 2013. Toen werd het 1-1 dankzij doelpunten van Kun Agüero en Karim Benzema.
28'
Het spektakel blijft voorlopig uit tussen de nummers drie van Engeland en Spanje. De spanning is groot en de duels zijn intens. Het blijft echter een schaakspel tot op heden.
24'
Gele kaart voor Pepe (Real Madrid)
De Portugese verdediger zet wat onbeholpen een sliding in op de onderbenen van Kevin de Bruyne en ontvangt het eerste geel van de avond.
24'
Real Madrid zit iets beter in de wedstrijd ten opzichte van de thuisploeg. Er wordt met name gezocht naar de snelheid van Gareth Bale. Spits Karim Benzema is daarentegen wat minder goed bereikbaar.
21'
Opvallende aanwezige dit seizoen op het middenveld van Real is Casemiro. De 24-jarige Braziliaan is een zekerheidje voor coach Zinédine Zidane en wordt verkozen boven James Rodríguez en Isco.
18'
De duels worden voorlopig veelal op het middenveld uitgeoefend. Zowel thuisploeg City als Real Madrid hebben nog niet kunnen zorgen voor offensief gevaar.
15'
Ondanks de terugkeer van Vincent Kompany kan Manuel Pellegrini vanavond niet beschikken over Samir Nasri en Yaya Touré. Nasri is niet ingeschreven en Touré kwam niet fit uit de wedstrijd van afgelopen zaterdag.
11'
Het is een rustige start van dit prachtige affiche. Beide teams spelen geconcentreerd en durven in de openingsfase geen risico's te lopen.
8'
Met de sfeer zit het wel goed in het Etihad Stadium. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een prachtige sfeeractie. Het stadion is goed gevuld vanavond voor deze halve finale in het Kampioenenbal.
5'
Vanavond dus geen Cristiano Ronaldo in de selectie van Real Madrid. De sterspeler heeft nog te veel last van een dijbeenblessure en wordt in Manchester vervangen door Lucas Vázquez.
2'
Scheidsrechter Cüneyt Çakır heeft in een sfeervol Etihad Stadium het startsignaal gegeven aan de eerste halve finale. Manchester City speelt tegen een Real Madrid zonder Cristiano Ronaldo!
1'
De opstellingen
Vincent Kompany keert terug in de basisopstelling van Manchester City. De aanvoerder is hersteld van zijn blessureleed en vervangt Eliaquim Mangala in de defensie.

Bij Real Madrid is Cristiano Ronaldo niet van de partij. De Portugese superster ontbreekt wegens een dijbeenblessure en neemt plaats op de tribune in het Etihad Stadium. Lucas Vázquez is zijn vervanger en vormt de aanval met Karim Benzema en Gareth Bale.

Welkom bij de eerste halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Real Madrid. Het prachtige affiche in het Etihad Stadium begint dinsdagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Manchester. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Manchester City
Het team van Manuel Pellegrini staat voor de eerste halve finale in de historie van Manchester City. De Citizens kwamen hier terecht door in dubbele ontmoetingen afstand te nemen van Dinamo Kiev en Paris Saint-Germain. De nummer drie van de Engelse Premier League verkeert in een prima vorm en wist afgelopen zaterdag Stoke City met 4-0 te verslaan. Kelechi Iheanacho was de man van de wedstrijd met twee doelpunten en een assist.

In de thuiswedstrijd tegen Real Madrid kan manager Pellegrini niet beschikken over Samir Nasri en Yaya Touré. Nasri is mede door blessures niet ingeschreven voor de Champions League dit seizoen. Middenvelder Touré speelde tegen Stoke nog negentig minuten, maar kampt na die wedstrijd met een spierblessure.

Real Madrid
De Spaanse nummer drie behaalde afgelopen zaterdag met veel moeite de overwinning. In de stadsderby op bezoek bij Rayo Vallecano werd laat in de wedstrijd een 2-0 achterstand omgebogen tot een 2-3 winst. Gareth Bale had een groot aandeel in de wedstrijd met twee doelpunten. Door de driepunter blijft de spanning in de strijd om de koppositie groot. Concurrenten FC Barcelona en Atlético Madrid wonnen namelijk ook hun wedstrijden.

Het team van coach Zinédine Zidane bereikte de halve finales door AS Roma en VFL Wolfsburg te verslaan. In Manchester kan Real weer beschikken over sterspeler Cristiano Ronaldo. De topscorer met zestien goals liet afgelopen weekend verstek gaan in verband met een dijbeenblessure. Ook Sergio Ramos kreeg rust. Karim Benzema is een twijfelgeval door een bovenbeenblessure, maar reist sowieso mee naar Engeland.