23.04.2016 19:59

Madrid hoopt op Ronaldo, Benzema onzeker

Cristiano Ronaldo maakt vlak na zijn eerste doelpunt ook de 2-0 voor Real Madrid in het Champions League-duel met VfL Wolfsburg. (12-04-2016)
Cristiano Ronaldo maakt vlak na zijn eerste doelpunt ook de 2-0 voor Real Madrid in het Champions League-duel met VfL Wolfsburg. (12-04-2016)

Real Madrid-trainer Zinédine Zidane denkt dat hij in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City weer een beroep kan doen op superster Cristiano Ronaldo. De Portugees bleef in de competitie aan de kant met een dijbeenblessure. Zidane neemt zijn speler in ieder geval mee naar Engeland.

Voor Cristiano Ronaldo was het de eerste wedstrijd die hij in het huidige Primera División-seizoen miste. Zonder de Portugees wist Real Madrid te winnen van Rayo Vallecano, maar het ging uiterst moeizaam. Real Madrid kwam op een 0-2 achterstand, maar via Gareth Bale (twee keer) en Lucas Vázquez werd het alsnog 3-2. Real Madrid is door de overwinning eventjes koploper in Spanje, maar FC Barcelona en Atlético Madrid komen nog in actie.

Of Karim Benzema aankomende dinsdag in actie kan komen is nog niet duidelijk. De Franse spits, die het Europees Kampioenschap in zijn thuisland mist, moest zich vlak voor rust laten vervangen, nadat hij naar zijn bovenbeen greep. Real Madrid is van plan om zondag wat tests uit te laten voeren, dan wordt bekend of Benzema kan spelen tegen Manchester City. Real Madrid en de Engelsen staan tegenover elkaar in de halve finale van de Champions League. Voor The Citizens is het de eerste keer dat de ploeg in de halve finale staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner