06.03.2017 14:27

Özil mist ook cruciaal Europees duel Arsenal

Arsenal kan in de thuiswedstrijd tegen Bayern München in de achtste finales van de Champions League geen beroep doen op Mesut Özil. De Duitser was de afgelopen dagen ziek, maar het duel van aanstaande dinsdag komt te vroeg.

Dit bevestigde Arsenal-trainer Arsène Wenger maandagmiddag op de persconferentie voor het Europese duel in Londen. "Hij is komend weekend waarschijnlijk wel weer inzetbaar, maar hij is nu nog niet klaar om de selectie te zitten." De spelmaker van de Engelsen was de afgelopen dagen flink ziek.

Wenger had Özil goed kunnen gebruiken tegen Bayern München, aangezien Arsenal een flinke achterstand goed te maken heeft. In Beieren ging Arsenal met maar liefst 1-5 onderuit tegen Der Rekordmeister, waardoor een doortocht naar de volgende ronde een utopie is.

Hierdoor wordt een pijnlijke Arsenal-statistiek waarschijnlijk aangevuld door Bayern München. Als de Gunners de nederlaag niet goed weten te maken in eigen huis, is het voor de zevende achtereenvolgende keer dat de ploeg wordt uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. 

In het seizoen 2009/2010 lukte het de ploeg voor het laatst om de kwartfinale te bereiken, toen werd FC Porto verslagen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner