21:05 uur
Juventus
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ezequiel Garay 3. / Kopbal  (Miralem Sulejmani)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Carlos Tévez 73. / Schot met rechts  (Kwadwo Asamoah)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Lima 84. / Schot met rechts  (Ivan Cavaleiro)

90'
89'
Marchisio met wat geluk! Luisão en Garay vergeten de bal weg te werken en de middenvelder probeert het laag, maar Artur steekt zijn been uit en redt zo zijn ploeg.
88'
Gele kaart voor André Almeida (SL Benfica)
86'
Daar was ook bijna meteen de 3-1! De onzichtbare Lazar Marković probeert met een beheerste inzet de rechterhoek te vinden, maar Buffon kijkt de bal naast.
84'
Doelpunt voor SL Benfica, 2:1 door Lima
Wat een geweldige treffer van Lima! De invaller toont zijn waarde, want hij scoort de belangrijke 2-1. Ivan Cavaleiro laat de bal lopen, waardoor Lima in balbezit komt in de zestien. Hij haalt in één keer hard uit en Buffon is kansloos op het harde schot.
82'
Wissel in bij Juventus -> Pablo Osvaldo
82'
Wissel uit bij Juventus -> Carlos Tévez
82'
Wissel in bij SL Benfica -> André Gomes
82'
Wissel uit bij SL Benfica -> Ivan Cavaleiro
81'
Het is nu weer aan Benfica, want Juventus vindt deze tussenstand natuurlijk prima.
77'
Bij deze stand heeft Juventus in eigen huis genoeg aan een 0-0 gelijkspel om door te gaan naar de finale, die in het eigen stadion wordt afgewerkt.
73'
Doelpunt voor Juventus, 1:1 door Carlos Tévez
Daar is dan, op basis van de tweede helft, de terechte gelijkmaker. Carlos Tévez toont zich een ware spits en speelt zichzelf knap vrij. Hij dribbelt de zestien in, speelt twee verdedigers uit met één kapbeweging en schiet de bal onder Artur door: 1-1.
71'
Gele kaart voor Artur Moraes (SL Benfica)
71'
Zo meldt Juventus zich nadrukkelijk voor het doel van Benfica in de tweede helft. De thuisploeg zelf komt er niet meer aan te pas.
68'
Tweede grote kans voor de Italiaanse ploeg! Lichtsteiner zet de bal al vallend voor en daar staat invaller Sebastian Giovinco klaar om in te tikken. Het is echter Maxi Pereira die er nog net een voetje tussen kan krijgen. Hij voorkomt hiermee de 1-1.
67'
Eindelijk weer een kansje in deze wedstrijd. Door de wissels is het spelbeeld wat verandert en niet in positieve zin. Luisão kopt een voorzet richting de rechterhoek, maar Buffon ziet de bal naast gaan.
65'
Wissel in bij Juventus -> Sebastian Giovinco
65'
Wissel uit bij Juventus -> Mirko Vučinić
62'
Wissel in bij SL Benfica -> Lima
62'
Wissel uit bij SL Benfica -> Óscar Cardozo
61'
Toch een onbegrijpelijke wissel bij Benfica. Sulejmani speelde een prima wedstrijd en maakte weinig fouten, maar na een uur spelen wordt hij toch vervangen door André Almeida.
60'
Wissel in bij SL Benfica -> André Almeida
60'
Wissel uit bij SL Benfica -> Miralem Sulejmani
60'
Er lopen een paar hele creatieve spelers rond in het elftal van Juventus, maar als de bal bij een 'verkeerde' speler terechtkomt resulteert het vaak in balverlies. Vooral de verdedigende linie weet zich vaak geen raad met de bal aan de voet.
58'
Op de rand van buitenspel opereert Vučinić. De spits van Juventus is al meerdere keren teruggevlagd, maar de ruimte tussen hem en de verdediging wordt steeds kleiner.
56'
Benfica claimt een penalty! Enzo Pérez poort Martín Cáceres en wil hem voorbij gaan, maar de speler van Benfica zoekt het lichaam van de Uruguayaanse verdediger nadrukkelijk op. De thuisfans schreeuwen moord en brand, maar een strafschop was dit niet.
55'
Eerste echte kans voor Juventus! Claudio Marchisio wordt naar buiten gedwongen door Artur, maar de middenvelder draait zich snel om en zet slim voor richting de tweede paal. Daar timet Pogba erg goed, maar zijn kopbal wordt ternauwernood uit de linkerhoek getikt.
52'
Een gelukje voor Benfica en Maxi Pereira. De verdediger wil een lange bal over de achterlijn laten rollen en om te voorkomen dat Stephan Lichtsteiner druk blijft zetten probeert Pereira een schijnschot. Hij raakt de bal echter per ongeluk aan, maar dat ontgaat de arbitrage.
49'
Juventus zet meteen druk op de verdediging van Benfica. Mirko Vučinić kan de bal net niet goed meenemen, anders komt de spits één op één met Artur.
46'
45'
Een prima begin van deze wedstrijd werd helaas geen goed vervolg gegeven. Garay kopte al in de tweede minuut een corner binnen, maar daarna bleef het erg rustig voor tussen de vier doelpalen. Benfica heeft de wedstrijd in handen en geeft Juventus geen ruimte om het positiespel goed uit te voeren.
45'
44'
Gele kaart voor Paul Pogba (Juventus)
Harde tackle van Pogba aan de zijlijn. Siqueira stapt op de brommer en begint aan een spurt, die de Franse middenvelder er dus uithaalt. Het kost hem geel.
43'
Het staat 1-0 in Portugal en dat is meer dan terecht. Juventus heeft vijf minuten aardig gespeeld, maar laat nog geen positieve indruk achter in deze wedstrijd.
40'
Wat is Juventus toch slordig bezig. De uitploeg krijgt een corner, maar wil via een korte variant Benfica uit de tent lokken. De voorzet wordt eruit gehaald, ten koste van een nieuwe corner. Juventus probeert het opnieuw kort, maar de uitgestelde voorzet komt wederom niet aan.
37'
Het staat al 2-0 voor Sevilla. In Portugal komt Benfica weer boven water en heeft het de laatste minuten veel balbezit.
34'
Gele kaart voor André Gomes (SL Benfica)
Een gele kaart voor André Gomes. Hij voorkomt dat Pogba door kan aan de rechterkant, maar hij mist hierdoor wel de return in Italië.
34'
Overigens is Sevilla na 33 minuten spelen op een 1-0 voorsprong gekomen tegen Valencia.
33'
Het betere spel van Juventus is te danken aan de vele korte passes die de ploeg aflevert. In de laatste 15 minuten maar liefst 68, tegenover de 34 van Benfica.
30'
Juventus heeft veel moeite om de bal op het middenveld te krijgen. De verdediging hanteert hierdoor snel de lange bal, maar die mislukken negen van de tien keer.
27'
Weer wat actie voor het doel van de Portugezen. Andrea Pirlo gooit de bal vanaf links op de penaltystip en Artur moet met een zweefduik de bal weg stompen.
25'
Daar leek Juventus toch gevaarlijk te worden. Paul Pogba brengt vanaf rechts de bal laag voor het doel, maar Luisão ruimt op voordat de aanvallers van de Italianen gevaarlijk worden.
21'
Juventus meldt zich iets meer op de helft van Benfica. Doelman Artur is echter nog niet getest door de Italianen.
18'
In de andere wedstrijd, Sevilla - Valencia, staat het nog 0-0.
14'
Juventus zit nog niet lekker in de wedstrijd. De ploeg maakt het spel niet en is ook niet dreigend.
11'
En daar is Sulejmani weer! De aanvaller wordt op links vrijgespeeld, maar de linksbuiten doet te weinig met de geboden ruimte. Hij haalt hard uit met zijn linkerbeen, maar raakt de bal teveel op de buitenkant van de voet en schiet naast.
8'
Benfica werd afgelopen week kampioen van Portugal. Juventus lijkt ook kampioen te worden, maar moet dankzij AS Roma nog even wachten op een Italiaans feestje.
5'
Wat een heerlijke openingsfase, puur door dit doelpunt. Een goal maakt een wedstrijd toch altijd weer anders. Gianluigi Buffon kon zijn handen nog tegen de kopbal van Garay zetten, maar kon de bal niet uit het doel werken.
2'
Doelpunt voor SL Benfica, 1:0 door Ezequiel Garay
Het is al raak! Ezequiel Garay zet zijn hoofd tegen de bal en vindt de rechterhoek. Miralem Sulejmani krijgt de assist op zijn naam, omdat de Serviër een corner perfect op het hoofd van Garay legt.
1'
Juventus beschikt over een sterk middenveld, met onder andere Paul Pogba en routinier Andrea Pirlo.
Bij Benfica is er een basisplek voor Miralem Sulejmani. De oud-Ajacied staat voorin met Oscar Cardozo en Rodrigo.
De opstellingen zijn bekend. Bekijk beide elftallen die het veld opgestuurd worden onder de knop wedstrijddetails. Straks beginnen we met het liveverslag van de halve finale van de Europa League. Een wedstrijd die velen liever als finale hadden gezien. De andere halve finale wordt vanavond ook gespeeld. Daarin staan de Spaanse clubs Sevilla en Valencia tegenover elkaar.