24.04.2014 22:56

Benfica doet goede zaken in eigen huis

Een gigantische pegel van Lima heeft Benfica een 2-1 overwinning opgeleverd. De Portugezen speelden donderdagavond tegen Juventus en wonnen het Europese onderonsje.

De spelers stonden nog maar net op het veld en de 1-0 was al een feit. Miralem Sulejmani legde een corner op het hoofd van Ezequiel Garay en die kopte in de rechterhoek, via de handen van Gianluigi Buffon, raak. Het leek een voorbode voor een leuke eerste helft, maar die bleef toch achterwege. Benfica verstoorde de opbouw van Juventus, waardoor de Italianen niet gevaarlijk konden worden in het eerste deel van dit duel. Benfica kon daarentegen ook geen kansen afdwingen, alhoewel Sulejmani al vroeg in de wedstrijd de 2-0 op zijn schoen had. Het schot van de Serviër was echter te gehaast en ging naast.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Juventus was meer aan de bal en liet Benfica lopen. Het volle middenveld, met soms wel zes spelers van de Italianen, werd aan het werk gezet en soms werd er met mooie passes gestrooid. Toch duurde het tot twintig minuten voor tijd voordat de gelijkmaker werd gevierd. Carlos Tevez werd op de zestien aangespeeld en de aanvaller toonde zich een killer. Hij kapte twee man uit en schoof de bal onder Artur door: 1-1. Benfica wist dat het bij deze tussenstand geen goede zaken zou doen en ging iets meer op zoek naar de 2-1. Deze werd uiteindelijk ook gevonden door invaller Lima, die in de zestien snoeihard uithaalde en Buffon voor de tweede keer verschalkte.

Door de late treffer van Lima heeft Benfica een prima uitgangspositie voor een plek in de finale. Het moet Juventus in Italië van het scoren afhouden en dan is die plek veiliggesteld.

Door: Jos Boesveld