11.04.2014 12:27

Halve finales in Europa League bekend

Vrijdag is de loting van de halve finale in de Europa League verricht. Hierin werden Sevilla en Valencia aan elkaar gekoppeld, net als Benfica en Juventus.

De eerste wedstrijd is uiteraard een Spaans onderonsje. Sevilla schakelde in de kwartfinale FC Porto uit door op donderdag met maar liefst 4-1 te winnen in eigen huis. Hierdoor werd de 1-0 nederlaag in Portugal weggepoetst. Valencia kende donderdag een heuse kraker tegen FC Basel. De Zwitsers wonnen in eigen huis met 3-0, maar Valencia presteerde het om ditzelfde kunststukje te herhalen binnen negentig minuten. In de verlenging sloeg de Spaanse ploeg nog twee keer toe. 

De andere wedstrijd in de voorlaatste speelronde gaat tussen Benfica en Juventus. Benfica schakelde uiteraard AZ uit in de kwartfinale, waardoor de laatste Nederlandse ploeg uit de Europese competitie werd geknikkerd. Juventus is zowel in Italië als in Europa bezig met een prima seizoen en willen doorstoten tot de finale. Deze wordt namelijk in het eigen stadion in Turijn afgewerkt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner