21:05 uur
Panathinaikos
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 43. / Schot met links  (Luuk de Jong)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nikos Karelis 87. / Schot met rechts  (Mladen Petrić)

90'
Samenvatting

Ook tijdens de tweede helft viel er weinig te beleven in Eindhoven. PSV bleef lang de bovenliggende partij, maar in de slotfase kwam Panathinaikos beter in de wedstrijd. De Eindhovenaren kregen in de slotminuten een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar Luuk de Jong verzuimde te scoren. In de slotfase kwam Panathinaikos alsnog langszij. Invaller Nikolaos Karelis schoot de bal achter Remko Pasveer. Even later kreeg Jeffrey Bruma zijn tweede gele kaart, maar PSV hield stand.
90'
90'
Doelpunt afgekeurd! Panathinaikos lijkt in de slotfase de winst te pakken, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt terecht af wegens buitenspel.
90'
Gele kaart voor Abdul Ajagun (Panathinaikos)
Inaller Ajagun doet vervelend en krijgt de gele kaart.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Nicolas Isimat-Mirin
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
90'
Hoe is het mogelijk? Had Cocu wellicht Memphis niet moeten wisselen?
89'
Geel-rode kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Dat kan er ook nog wel bij! Bruma krijgt zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten.
87'
Doelpunt voor Panathinaikos, 1:1 door Nikolaos Karelis
Daar is dan toch de gelijkmaker van Panathinaikos. Een voorzet vanaf de linkerflank van Nano komt op het hoofd van Petrić terecht. Pasveer brengt redding, maar de Kroaat krijgt een herkansing. De invaller legt de bal met het hoofd klaar voor Karelis die de bal vervolgens tegen de touwen schiet: 1-1.
84'
Weer geen treffer voor De Jong! Willems geeft de bal voor vanaf de linkerflank. De Jong moet het ineens doen, maar raakt de bal half. Kans verkeken.
83'
Nano schiet de bal in de muur. Gevaar geweken!
82'
Panathinaikos krijgt een vrije trap op een mooie positie. Het zou toch niet...?
82'
Panathinaikos heeft nog een kleine tien minuten aan reguliere speeltijd om een nederlaag te voorkomen. Als de Grieken verliezen dan is dat de derde nederlaag op rij in de Europa League.
80'
Weer een poging van De Jong. De spits probeert het vanuit een moeilijke hoek en stuit opnieuw op doelman Steele.
78'
De Jong! Eindelijk een goede kans voor PSV. Guardado brengt De Jong in stelling. De spits lijkt weg te glijden, maar kan toch schieten. De Jong schiet recht op doelman Steele af, die redding kan brengen.
78'
Guardado legt ontzettend veel energie in deze wedstrijd. Verdedigend is belangrijk voor de Eindhoven, terwijl hij aanvallend ook zijn steentje bijdraagt.
77'
Lekkere actie van Willems. Hij dolt Georgios Koutroubis, maar schiet de bal vervolgens over.
77'
Beide ploegen hebben gewisseld. Narsingh is naar de kant gegaan. Marcel Ritzmaier is zijn vervanger. Bij Panathinaikos zien we Viktor Klonaridis niet meer terug. Anastasiou brengt Mladen Petrić. Voormalig spits van onder meer Borussia Dortmund en Hamburger SV.
75'
Wissel in bij Panathinaikos -> Mladen Petrić
75'
Wissel uit bij Panathinaikos -> Viktor Klonaridis
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
74'
Daar moet Panathinaikos meer mee doen. Na een goede actie van Bouy krijgt Karelis een goede kans. De invaller probeert naar zijn sterke been te draaien, maar vergeet de bal. Daar had meer ingezeten.
72'
Panathinaikos begint beter in de wedstrijd te komen. PSV begint steeds meer achteruit te lopen. Dat is vragen om problemen!
70'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Gele kaart voor Jeffrey Bruma. De verdediger begaat een overtreding op Karelis en krijgt geel van de Tsjechische arbiter.
70'
Voor de neutrale toeschouwer valt er overigens weinig te beleven in Eindhoven, maar het is wel enigszins spannend in het Philips Stadion.
68'
Laten we hopen dat PSV zonder Memphis de overwinning over de streep kan trekken. Het zou wel erg treurig zijn als de Eindhovenaren nu de overwinning nog uit handen zouden geven.
67'
PSV-trainer Phillip Cocu past zijn eerste wissel toe. Memphis gaat naar de kant en wordt vervangen door Florian Jozefzoon.
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
63'
Eindelijk een poging van Panathinaikos. Invaller Ajagun krijgt een aardige mogelijkheid, maar mikt ruimschoots naast het doel van Pasveer. Slordig.
61'
Tweede wissel bij Panathinaikos. Pranjić heeft het veld verlaten. Nikolaos Karelis komt in zijn plaats.
60'
Wissel in bij Panathinaikos -> Nikolaos Karelis
60'
Wissel uit bij Panathinaikos -> Danijel Pranjić
60'
Het spel van PSV oogt een beetje gemakzuchtig. Je krijgt langzamerhand het idee dat de Grieken zo dadelijk uit het niets op gelijke hoogte kunnen komen.
57'
Mogelijkheid voor PSV. Andrés Guardado legt de bal klaar voor Maher. De middenvelder probeert de bal in de verre hoek te plaatsen, maar Steele plukt de bal uit de lucht.
56'
Het spel gaat over en weer, maar echt grote kansen zijn er nog steeds niet geweest.
53'
Kansje voor Panathinaikos. PSV staat even te slapen, maar Pasveer voorkomt een tegentreffer.
52'
Bijna krijgt PSV een grote kans! Het is dat Narsingh de verkeerde keuze maakt. De rechtsbuiten had moeten schieten in plaats van proberen zijn man te passeren.
51'
Gele kaart voor Ouasim Bouy (Panathinaikos)
De eerste gele kaart voor Panathinaikos is een feit. Bouy begaat een overtreding op Jorrit Hendrix en ziet geel.
49'
Komt dat schot! Jetro Willems krijgt de bal van Memphis en verrast vriend en vijand door ineens uit te halen. Steele kan redding brengen.
48'
De aanvaller van PSV kreeg een elleboog van Schildenfeld in zijn gezicht, maar De Jong hoeft geen blessurebehandeling en kan gewoon verder.
47'
De Jong is geraakt in zijn gezicht. De scheidsrechter legt het spel snel stil.
46'
De bal rolt weer in Eindhoven. PSV heeft afgetrapt.
46'
45'

De eerste helft was niet bijzonder enerverend. Memphis Depay liet bij vlagen zien waarom de internationale top achter hem aanzit. Veel kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd. De grootste mogelijkheid kreeg PSV na ruim een kwartier spelen. Memphis mocht op een mooie plek een vrije trap nemen, maar raakte de lat. Vlak voor rust kwam PSV op voorsprong. Een razendsnelle counter kwam via Luuk de Jong bij Memphis terecht. De aanvaller ging voorbij doelman Luke Steele en schoot de bal met links tegen de touwen: 1-0.
45'
45'
De scheidsrechter heeft er twee minuten blessuretijd bijgetrokken.
44'
Gele kaart voor Memphis Depay (PSV Eindhoven)
Memphis vierde het doelpunt overigens door zijn shirt uit te doen. De Tsjechische leidsman Zelinka was dus verplicht om hem de gele kaart te geven.
43'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Memphis Depay
Guess who's back! Memphis zet PSV vlak voor rust op een voorsprong. Hoe kan het ook anders als je uitspreekt dat je geen doelpunten voor de theepauze verwacht. Een snelle counter komt via De Jong bij Memphis terecht. De aanvaller gaat vervolgens om doelman Steele heen en schiet de bal met links binnen: 1-0.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Het lijkt er niet op dat er voor rust nog wordt gescoord. Maar laten we hopen dat we ernaast zitten.
39'
Eindhoven schreeuwt om een penalty! De Jong wil een voorzet vanaf de linkerflank op doel schieten, maar de bal wordt met de armen geklemd door Gordon Schildenfeld. De scheidsrechter weigert de bal op de stip te leggen en daar valt eigenlijk wel mee te leven. Schildenfeld kon er weinig aan doen.
37'
Luciano Narsingh en Luuk de Jong zijn nog helemaal niet in het spel voor gekomen en dat zegt eigenlijk genoeg.
36'
PSV kan aanvallend niet echt een vuist maken, maar Panathinaikos zet daar he-le-maal niets tegenover. De Eindhovenaren moeten hopen op een bevlieging van Memphis.
35'
Memphis raakte de lat uit een vrije trap. Alle 'mogelijkheden' kwamen uit de tweede lijn. Kansen worden er dus niet gecreëerd. Samenvatting: tot dusver is het een matige wedstrijd.
32'
Het eerste gevaar van Panathinaikos komt van Pranjić. De Kroaat vuurt een zwabberbal op Remko Pasveer af. De doelman heeft moeite met de poging van Pranjić, maar kan in tweede instantie redding brengen.
31'
Kleine mogelijkheid weer voor PSV. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Memphis terecht. De aanvaller schiet meteen, maar ziet zijn poging de tribune invliegen.
28'
Weinig échte kansen tijdens het eerste half uur in Eindhoven. Een doelpunt zou welkom zijn om deze wedstrijd open te breken.
26'
Dinas moest zich overigens laten vervangen nadat hij van Joshua Brenet een knietje in zijn rug had gekregen. Het zag er redelijk onschuldig uit, maar dat was tijdens het WK met Neymar ook het geval. De Braziliaan brak destijds een rugwervel.
25'
Invaller Ajagun mag eindelijk het veld in. Het is dus weer elf tegen elf.
24'
Wissel in bij Panathinaikos -> Abdul Ajagun
24'
Wissel uit bij Panathinaikos -> Athanasios Dinas
24'
Lekker handig Panathinaikos! De Grieken hadden de bal, maar in plaats van de bal uit te spelen gaan ze door en verliezen ze de bal weer. Ze staan dus nog altijd met een man minder op het veld.
23'
Inmiddels is Dinas het veld uitgestapt. PSV speelt met een man meer. Kunnen de Eindhovenaren profiteren?
22'
Dinas staat al even langs de lijn om gewisseld te worden, maar die is nog niet klaar. Opmerkelijk!
20'
Athanasios Dinas kreeg een tik en loopt moeilijk. Abdul Ajagun loopt zich inmiddels warm.
19'
...Ouasim Bouy (jeugd Ajax) en Danijel Pranjić (sc Heerenveen) hebben een basisplaats van trainer Yannis Anastasiou (Roda JC) gekregen.
18'
Emir Bajrami (FC Twente), Marcus Berg (onder meer PSV Eindhoven) en David Mendes da Silva (onder meer AZ Alkmaar) zijn er vanavond niet bij...
17'
De lat! Memphis krult de bal over de muur, maar ziet zijn poging via de lat over het doel vliegen.
15'
Vrije trap PSV op een mooie positie! Memphis wordt door Konstantinos Triantafyllopoulos in de rug gelopen.
13'
PSV begint redelijk aan de wedstrijd. De Eindhovenaren hebben een licht overwicht.
11'
Nog maar weer eens een poging van Maher. Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van Maher terecht, maar hij produceert een afzwaaier.
8'
Panathinaikos speelt vanavond in een paars shirt. De teams zijn makkelijk te onderscheiden voor scheidsrechter Miroslav Zelinka, maar om nou te zeggen dat Panathinaikos een mooi shirt heeft... Nee.
5'
Wéér een mogelijkheid voor PSV. Memphis legt de bal breed op Adam Maher. De middenvelder kapt naar zijn linker en haalt uit, maar doelman Luke Steele brengt redding.
4'
Daar is Memphis weer! De aanvaller krijgt een goede schietkans, maar zijn poging wordt tot hoekschop verwerkt.
3'
De eerste actie van Memphis Depay is een feit. De aanvaller van PSV loopt zich echter vast.
2'
Feyenoord heeft vanavond met 3-1 verloren van HNK Rijeka. Laten we hopen dat PSV Eindhoven het een stuk beter gaat doen.
1'
We zijn begonnen in het Philips Stadion. Panathinaikos heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd PSV Eindhoven tegen Panathinaikos. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor aanvang kunt u de opstellingen van beide elftallen vinden onder het knopje wedstrijddetails.

PSV Eindhoven

Het gaat goed met PSV. De Eindhovenaren staan bovenaan de Eredivisie en hebben inmiddels en gat van vier punten geslagen naar nummer twee Ajax. PSV heeft bovendien drie punten uit twee Europa League-duels. Dat hadden er eigenlijk vier moeten zijn, daar PSV in Moskou op het allerlaatste moment met 1-0 onderuit ging. Als PSV wil overwinteren in Europa, dan is een overwinning op Panathinaikos noodzakelijk. PSV-trainer Phillip Cocu heeft echter goed nieuws. Sterspeler Memphis Depay zit weer bij de selectie. Georginio Wijnaldum daarentegen zal niet in actie komen tegen de Grieken.

Het is voorlopig een rampseizoen voor Panathinaikos. De Grieken staan in de eigen competitie op de zesde plaats en hebben een achterstand van zes punten op nummer één PAOK Saloniki. In de Europa League wist Panathinaikos bovendien nog geen punten te halen. In de thuiswedstrijd met Dinamo Moskou werd er met 2-1 verloren, terwijl de Grieken op bezoek in Portugal bij Estoril met 2-0 verloren. Als Panathinaikos ook van PSV verliest, dan is de ploeg van trainer Yannis Anastasiou zo goed als uitgeschakeld.