HNK Rijeka Donderdag, 23. Oktober 2014
19:00 uur
Feyenoord
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Andrej Kramarić 63. / Schot met rechts  (Marin Leovac)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 66. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Andrej Kramarić 71. / Schot met links  (Ivan Vargić)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Andrej Kramarić 76. / Penalty

90'
89'
Wissel in bij HNK Rijeka -> Ivan Krstanović
89'
Wissel uit bij HNK Rijeka -> Moisés
88'
Nog maar twee minuten en het lijkt een hopeloze missie voor Feyenoord te worden. HNK blijkt te sterk, maar gek genoeg hebben veel Nederlanders dat gevoel waarschijnlijk niet.
84'
Wissel in bij HNK Rijeka -> Zoran Kvržić
84'
Wissel uit bij HNK Rijeka -> Vedran Jugović
82'
Feyenoord blijft wel aandringen! Matthew Steenvoorden raakt van dichtbij de lat na een vrije trap van Toornstra. Feyenoord moet nu komen.
80'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
80'
Wissel uit bij Feyenoord -> Colin Kâzım-Richards
80'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
80'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
80'
Nu wordt de situatie wel heel pijnlijk voor Feyenoord. Door de nederlaag die op de loer ligt en het gelijkspel bij de andere wedstrijd in deze groep, is Feyenoord hekkensluiter als de standen zo blijven op de velden.
77'
Gele kaart voor Mato Jajalo (HNK Rijeka)
De tweede gele kaart voor een Kroaat. Mato Jajalo legt Nelom neer en gaat een kwartier voor tijd op de bon.
76'
Doelpunt voor HNK Rijeka, 3:1 door Andrej Kramarić
En het is raak voor Krameric, die zijn hattrick maakt vanaf de stip. Hij stuurt Vermeer de verkeerde hoek in en maakt de 3-1 in de linkerhoek.
75'
Penalty voor HNK! Na overleg met zijn grensrechter geeft scheidsrechter Tom Hagen een strafschop aan de thuisploeg. Terence Kongolo legt Moises neer op het randje van de zestien. Net erbinnen volgens de arbiter.
71'
Doelpunt voor HNK Rijeka, 2:1 door Andrej Kramarić
Wat geeft Feyenoord het hier weg zeg! Vargic ramt een bal naar voren (als keeper zijnde..) en Kramaric is de enige die goed reageert. Hij gaat achter de bal aan en als hij ziet dat Vermeer te ver voor zijn doel staat, stift hij de bal over de goalie heen: 2-1.
68'
Gele kaart voor Marin Leovac (HNK Rijeka)
HNK claimt een strafschop na een verdedigende actie van Karim El Ahmadi en omdat Leovac wel heel erg boos is dat de penalty niet gegeven wordt, krijgt hij geel.
66'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Jens Toornstra
Wat een heeeeeeeerlijk antwoord van Toornstra! De middenvelder legt een bal neer op twintig meter van het doel en hij krult de bal verrukkelijk in de linkerkruising. 1-1 in Kroatië, de wedstrijd ligt weer volledig open!
65'
Wissel in bij HNK Rijeka -> Miral Samardžič
65'
Wissel uit bij HNK Rijeka -> Marko Lešković
63'
Doelpunt voor HNK Rijeka, 1:0 door Andrej Kramarić
Oei Feyenoord, dit is wel heel pijnlijk. Marin Leovac snijdt via de combinatie door de defensie van Feyenoord heen en als hij dan in alle vrijheid kan voorzetten op Andrej Kramarić is het raak. De nummer 91 van HNK komt voor Nelom en tikt het speeltuig in het lege doel van dichtbij: 1-0.
61'
Bij de andere wedstrijd in deze groep staat het ook nog 0-0. Sevilla en Standard Luik houden elkaar voorlopig op een gelijkspel en dat is wel positief voor Feyenoord. Zodoende kunnen zij profiteren van het dubbele puntverlies.
58'
Zo zijn de grote kansen toch echt voor Feyenoord, maar vooral Manu weet het net nog niet te vinden.
55'
MANU! Verlos jezelf, je teamgenoten en je supporters. De aanvaller profiteert na het doorkoppen van Kazim en daarna krijgt hij veel vrijheid voor het doel. Met de buitenkant van zijn rechterschoen wil hij de bal in de linkerhoek tikken, maar Manu mikt wel erg ver naast.
54'
Klasse Kazim! De spits verdedigt mee bij een aanvallende vrije trap en kopt de bal vlak voor Leskovic weg. De verdediger kon vrij inkoppen, ware het niet dat de aanvaller achteruit loopt en de bal wegwerkt.
53'
Gele kaart voor Miquel Nelom (Feyenoord)
Weer geel voor een back van Feyenoord. Miquel Nelom stapt in, maar is te laat om de bal van Tomecak af te pakken. In plaats daarvan stapt hij op de enkel van de aanvaller. Goed voor geel, volgens de arbiter.
53'
Zo begint de Nederlandse uitploeg weer goed aan een helft. HNK loopt meer achter de feiten aan dan in de eerste helft en dat is een goed teken.
49'
Dat liep lekker bij Feyenoord! Het gaat opeens snel bij de Nederlandse formatie via Karsdorp, Toornsta en Kazim. Laatstgenoemde legt af op links naar Manu, maar die plaatst de bal over het doel. Zonde, maar een goede aanval.
47'
Goede inzet van Toornstra! De middenvelder komt op rechts uit en vindt met een geplaatste bal bijna de rechterkruising. Vargic tikt de bal ternauwernood over zijn lat.
47'
Wilkshire is in de kleedkamer achtergebleven. De Australiër pakte geel en had het moeilijk tegen zijn opponent. Rick Karsdorp vervangt de verdediger.
46'
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Luke Wilkshire
45'
Het kruit van Feyenoord werd al in de eerste paar minuten verschoten, toen Manu twee goede kansen kreeg. HNK toonde zich in de resterende minuten de gevaarlijkere ploeg, maar Vermeer werd slechts één keer echt op de proef gesteld. Een hakbal van Moisés hield hij echter knap tegen met zijn lichaam.
45'
41'
Feyenoord moet gaan oppassen! De thuisploeg zet aan vlak voor rust en komt bijna op 1-0 via een hakbal van Moisés. De bal wordt meerdere keren voorgebracht, maar bij de tweede keer is het bijna raak. De Braziliaan wil met zijn hak Vermeer verschalken van dichtbij, maar de goalie redt.
39'
Die Kroaten wijken voor niets! Een bal valt tussen Lex Immers en Jugovic en de speler van HNK glijdt al voordat iedereen beseft wat er aan de hand is. Hij legt zijn been op de bal en wint zo het duel. Van het witte tenue is niets meer over, maar daar hebben de spelers maling aan.
36'
Pech, pech. Colin Kâzım-Richards lijkt eindelijk verlost te zijn van zijn bewaking, maar als Marko Lešković ter aarde stort, blaast de scheidsrechter op zijn fluitje. Kazim gebruikte zijn lichaam iets teveel en kan daardoor niet af op het doel.
34'
Het blijft vooral van afstand komen, maar Vermeer moet wel werken. Nu is het Sharbini, die na een lange aanval van HNK kan uithalen vanaf de zijkant van de zestien. Hij zoekt de linkerhoek, maar daar ligt Vermeer prima in de weg.
32'
Gele kaart voor Luke Wilkshire (Feyenoord)
Eerste geel van de wedstrijd is voor rechtsback Luke Wilkshire. Hij houdt Anas Sharbini vast aan de zijlijn en voorkomt daarmee dat de voetballer een actie kan maken richting doel.
30'
Een rollertje van Tomecak in de handen van Vermeer, het hoogtepunt van de afgelopen vijf minuten. De wedstrijd is nog niet heel aantrekkelijk voor de neutrale supporter.
27'
De corners van Jens Toornstra lopen nog niet. Ze eindigen in de handen van Vargic of bij de eerste paal, waar het speeltuig makkelijk weg gekopt kan worden door een Kroaat.
25'
Mede door de omstandigheden in Kroatië krijg je niet het gevoel dat Feyenoord hier zomaar met een 0-5 overwinning wegloopt. Het regent, het veld is meer dan matig en HNK blijkt een ploeg vol vechters te zijn.
21'
Nou... Ivan Tomečak! De nummer elf van HNK wil voorzetten, maar schiet de bal pardoes bijna in het doel. Vermeer moet een katachtige reflex uit zijn mouw schudden om de 1-0 te voorkomen. Hij slaat de bal onder de lat weg.
18'
Goed uit zijn doel gekomen! Kenneth Vermeer krijgt te maken met een diepe steekbal en de goalie moet sprinten om voor Jugovic te komen. Vermeer werpt zich voor de bal en voorkomt daarmee Kroatisch gevaar.
16'
Weer een goede actie van Manu! De linksbuiten werkt zich om Vedran Jugović heen en zet hard voor, maar de bal blijft via een Kroatisch been voor de doellijn liggen. Jammer dat daar geen Nederlander staat om het speeltuig in het net te werken.
15'
Het veld in Rijeka is overigens erbarmelijk slecht. Nu al veel zwarte vegen en het is makkelijker om pollen te tellen, dan grassprietjes. Dit komt het aanvallende voetbal van Feyenoord natuurlijk niet ten goede.
12'
Feyenoord staat in groep G op drie punten, terwijl de thuisploeg het met een punt moet doen in de groep. De Rotterdammers wonnen van Standard Luik, terwijl HNK een punt pakte tegen Sevilla.
8'
Zo zijn er al twee grote kansen ontstaan in Kroatië. Als dit een voorbode is voor de rest van de wedstrijd, zitten we goed.
5'
Ook Feyenoord met een kans! Elvis Manu komt links in de zestien uit, maar stuit op de vuisten van Ivan Vargić.
3'
Eerste gevaar is voor de thuisploeg! Vedran Jugović schiet in het zijnet na een doorgekopte voorzet.
1'
Ook in de Europa League treffen we Nederlandse ploegen aan. PSV en Feyenoord komen vanavond in actie, maar deze liveticker richt zich op de wedstrijd van de ploeg uit Rotterdam. Feyenoord is afgereisd naar Kroatië voor de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, waarin HNK Rijeka de tegenstander is. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van dit duel.

Feyenoord

De uitploeg van vanavond heeft de weg naar boven weer gevonden. Er is nu vier keer op rij gewonnen, waaronder een keer in de Europa League. Weliswaar met ietwat geluk tegen Standard Luik, waarin Elvis Manu Feyenoord weer aan een zege hielp in Europa, maar ook gelukkige overwinning tellen. In de Eredivisie bedraagt de achterstand op koploper PSV nog zeven punten, maar nummer twee Ajax staat slechts drie puntjes boven de Rotterdammers. Alles is dus weer mogelijk in Nederland, zeker als Feyenoord deze stijgende lijn vast blijft houden.

De Kroatische tegenstander

Over HNK Rijeka leek Feyenoord zich niet zo druk te hoeven maken, maar in de vorige wedstrijd in de groepsfase speelde het zomaar gelijk tegen Sevilla (2-2). Dit is op zich al een prestatie, maar als je bedenkt dat de 2-2 van de bekerhouder in de Europa League pas in de laatste minuten van de wedstrijd viel, wordt het alleen maar knapper. Toch maar oppassen in Kroatië dus. In de competitie is HNK Rijeka dé uitdager van koploper Dinamo Zagreb. Die ploeg heeft 32 punten, terwijl de tegenstander van Feyenoord op 28 punten staat. Dan valt er een gat van negen punten richting de nummer drie. Met een doelsaldo van plus twintig gaat het in Kroatië in ieder geval goed met HNK Rijeka.

Deze wedstrijd begint om 19.00 en dat betekent dat rond 18.00 de opstellingen bekend zijn. Ik voer ze voor jullie in, waarna alle namen van de spelers rondom dit duel hier te vinden zijn.