23.10.2014 23:00

Depay bij rentree bijna goud waard voor PSV

Memphis Depay trekt na zijn doelpunt tijdens PSV-Panathinaikos zijn shirt uit en toont zijn imposante bovenlichaam aan de supporters. (23-10-2014).

PSV Eindhoven zal ontzettend blij zijn dat Memphis Depay terug is van zijn liesblessure. De vleugelaanvaller was tijdens zijn rentree belangrijk voor PSV met een treffer, maar moest in de slotfase vanaf de bank toezien hoe Panathinaikos op gelijke hoogte kwam.

De eerste helft van PSV Eindhoven – Panathinaikos was niet bijzonder enerverend. De thuisploeg kreeg na ruim een kwartier spelen een goede mogelijkheid om te scoren. Memphis Depay, die na een liesblessure zijn rentree maakte, mocht een vrije trap nemen vanaf een mooie positie. De aanvaller krulde de bal over de muur, maar zag zijn poging via de lat over het doel vliegen.

PSV was de bovenliggende partij, maar werd enkel gevaarlijk door middel van pogingen vanuit de tweede lijn. Panathinaikos kon daar overigens bar weinig tegenover zetten. De Grieken kregen tijdens het eerste bedrijf geen mogelijkheden. Vlak voor rust kwam PSV terecht op voorsprong. Een razendsnelle counter kwam via Luuk de Jong bij Depay terecht. De aanvaller ging langs doelman Luke Steele en schoot de bal met links tegen de touwen: 1-0.

Ook in het tweede bedrijf viel er weinig te beleven in Eindhoven. Beide ploegen werden enkel gevaarlijk via afstandsschoten, maar beide doelmannen hadden daar weinig moeite mee. PSV had de wedstrijd grotendeels in handen, maar in de slotfase begon Panathinaikos iets meer aan te zetten. PSV kreeg nog een aantal kansjes om de score te verdubbelen, maar drie minuten voor tijd scoorde invaller Nikolaos Karelis de gelijkmaker. Even later kreeg Jeffrey Bruma ook nog zijn tweede gele kaart, maar PSV hield stand.

Door het gelijke spel komen de Eindhovenaren op vier punten uit drie wedstrijden. PSV staat daarmee tweede in Groep E achter Dinamo Moskou dat negen punten uit drie wedstrijden heeft. Komend weekend neemt PSV het op tegen FC Utrecht, terwijl midweeks in de KNVB beker een duel met Almere City wacht.

Door: Jurre Hermans