FC Twente
0:0
geen

90'
FC Twente kan tevreden zijn met een 0-0. Op het eind stond het nog even met de rug tegen de muur, maar echt gevaarlijk werd de tegenstander niet. Twente kwam in het tweede bedrijf beter voor de dag, maar wist geen grote kansen te creëren.
90'
90'
Een wissel om tijd te rekken.
90'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
90'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
90'
Marsman verslikt zich in een steekpass en is daarna ver uit zijn doel. Qarabag probeert dan van te profiteren, maar de verdediging van FC Twente staat wel op te letten.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten. FC Twente beperkt zich tot het tegenhouden van Qarabag.
89'
Eghan waagt een poging vanaf de middenlijn. De kleine Ghanees had goed gezien dat de keeper te ver voor zijn doel stond, maar zijn poging gaat enkele meters over.
86'
Gele kaart voor Tim Hölscher (FC Twente)
De invaller gaat op de tenen van Agolli staan. De scheidsrechter, die dezelfde nationaliteit heeft als Hölscher, bestraft hem met een gele kaart.
86'
Castaignos heeft het enorm lastig gehad tegen de verdedigers van Qarabag. Telkens stond hij tegenover drie man. De spits werkt echter wel hard, hem valt dan ook niets te verwijten.
83'
Het ziet er niet naar uit dat er vandaag een winnaar gaat komen in Baku. FC Twente moet het daarom volgende week donderdag in eigen stadion zien af te maken.
79'
Eghan was afgelopen weekeinde ook invaller tegen ADO Den Haag (2-2). In dat duel nam de behendige middenvelder de gelijkmaker voor zijn rekening.
77'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Hakim Ziyech
75'
Schilder voorkomt een doelpunt van Qarabag. Marsman besluit op de doellijn te blijven staan, waardoor Schilder de bal met rechts moet wegwerken en bijna zijn eigen keeper verslaat.
72'
Ziyech probeert met een schot van afstand de keeper aan het werk te zetten. De bal valt echter in de handen van de doelverdediger.
70'
Hölscher stond afgelopen weekeinde nog op de tien-positie tegen ADO Den Haag. Toen kon de jongeling niet overtuigen en werd hij naar de kant gehaald voor de uiteindelijke matchwinner Eghan.
69'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
69'
Wissel uit bij FC Twente -> Kasper Kusk
67'
Qarabag moet hopen dat er niemand geblesseerd raakt in de laatste twintig minuten. De ploeg uit Azerbeidzjan mag niet meer wisselen.
67'
Wissel in bij FK Qarabağ -> Namik Alaskarov
67'
Wissel uit bij FK Qarabağ -> Muarem Muarem
66'
Paniek in de zestien van Qarabag. Bij de tweede paal laat iedereen de voorzet van Mokhtar gaan, maar Ebecilio werkt daar de bal terug. Vervolgens wordt de kopbal van Bengtsson van de doellijn gehaald door een verdediger.
65'
FC Twente probeert aanvallend meer van zich af te bijten. Zo kreeg het al een indraaiende vrije trap, maar stond er een speler van Qarabag voor het doel om weg te koppen.
61'
Oei! Reynaldo legt de bal goed terug voor het doel, maar bij de eerste paal tikt Tagiyev de bal naast. Vlak daarvoor kreeg Muarem zijn hoofd niet goed tegen een scherpe voorzet.
60'
Castaignos wordt diep gestuurd door een fijne steekpass van Ziyech, maar het lukt hem niet om voorbij zijn directe tegenstander te komen. FC Twente begint steeds beter in de wedstrijd te komen.
58'
Ziyech! De middenvelder lijkt de bal te verliezen, maar komt dan op het rand van het strafschopgebied opeens in scoringspositie. Hij zoekt de rechter onderhoek, maar de keeper is tijdig naar de grond om een goal te voorkomen.
56'
Zo zijn na een uur spelen beide vleugelaanvallers van Qarabag gewisseld. Bij FC Twente staan dezelfde elf spelers als in het begin van de wedstrijd nog op het veld.
56'
Wissel in bij FK Qarabağ -> Javid Tagiyev
56'
Wissel uit bij FK Qarabağ -> Danilo Dias
55'
De wedstrijd voltrekt zich nog steeds in een erg laag tempo. FC Twente neemt genoegen met een puntendeling en Qarabag maakt niet echt aanstalten om een doelpunt te maken.
52'
Lachman wederom met knullig balverlies. Opeens staat Reynaldo dan oog in oog met Marsman, maar de Braziliaan wordt terecht buitenspel gegeven. Bengtsson stapte tijdig in op het moment dat een speler van Qarabag de pass gaf.
50'
De scheidsrechter is een pietje precies. Omdat de bal nog iets bewoog, moet een vrije trap in de buurt van de eigen zestien van FC Twente opnieuw genomen worden. Het houdt de tempo niet in de wedstrijd.
48'
Mokhtar met een matige voorzet, anders had Castaignos de bal vrij voor het inkoppen gehad. Nu komt de bal net onder de lat in de handen van de doelman, die goed stond op te letten.
48'
Meteen een stevig duel tussen Ziyech en Qarayev. Laatstgenoemde legt de elleboog in de nek van de middenvelder, maar ontsnapt aan een gele kaart. Ziyech is woedend op de arbiter.
46'
45'
Weinig spektakel tussen Qarabag en FC Twente. In Baku mag de thuisploeg het spel maken en wacht FC Twente rustig op een kans. De enige kans van de wedstrijd komt op naam van invaller Nadirov, die op de uitkomende doelman Marsman stuitte.
45'
45'
FC Twente heeft de scheidsrechter niet echt mee. Zo is ze al een hoekschop onthouden en gaat een overduidelijke ingooi voor de Tukkers naar Qarabag. Het zorgt voor verontwaardigde gezichten bij de spelers.
45'
Gele kaart voor Kasper Kusk (FC Twente)
De vleugelaanvaller van FC Twente gebruikt zijn elleboog om een pass te onderscheppen. Het is echter zijn schouder die de bal raakt.
43'
Ziyech heeft een blessurebehandeling nodig. De nummer tien van FC Twente gleed vervelend weg en heeft daardoor last van zijn linkerknie gekregen. De aanwinst lijkt voorlopig verder te kunnen.
40'
Nadirov! De invaller heeft het openingsdoelpunt op zijn schoen liggen. Na een steekpass van Reynaldo komt Nadirov oog in oog te staan met Marsman. De keeper reageert attent en houdt zijn doel schoon.
40'
Qarabag krijgt wat meer controle over de wedstrijd. Dat resulteert in langdurig balbezit in een laag tempo. FC Twente laat het gebeuren en wacht rustig op een countermogelijkheid.
36'
Gevaar in het strafschopgebied van Qarabag. De keeper krijgt net een vuist tegen de indraaiende vrije trap van Mokhtar. De rebound van Ziyech verdwijnt ver over het doel.
35'
Zowel Castaignos als Medvedev gaat in het boekje van de scheidsrechter. Het duo was blijkbaar met elkaar een het ruziën. De Duits arbiter bestraft de heren met een gele kaart.
35'
Gele kaart voor Luc Castaignos (FC Twente)
35'
Gele kaart voor Maksim Medvedev (FK Qarabağ)
34'
Nadirov met een aardige poging namens de thuisploeg. De invaller krijgt op rechts de bal en lijkt vervolgens de linker bovenhoek te zoeken. Marsman ziet het harde schot enkele meters over zijn doel gaan.
30'
Marsman verslikt zich bijna in een vrije trap van grote afstand. Met moeite tikt de goalie van FC Twente de bal naar de buitenkant, maar heel erg zeker zag het er niet uit.
29'
Een hele vroege wissel in deze wedstrijd. Het is onduidelijk waarom. Bij FC Twente kennen ze invaller Nadirov nog wel, hij scoorde tijdens de vorige ontmoeting in Enschede.
29'
Wissel in bij FK Qarabağ -> Vüqar Nadirov
29'
Wissel uit bij FK Qarabağ -> Leroy George
27'
In de eerste minuten had vooral Qarabag het balbezit. Inmiddels is dat omgedraaid en moet FC Twente het spel maken. Daar slaagt het totaal niet in, omdat het nauwelijks in de buurt van de zestien van de tegenstander komt.
24'
Als Qarabag meer rust in de ploeg houdt, dan kan het een stuk gevaarlijker worden. De defensie van FC Twente oogt namelijk niet heel zeker en voor Lachman levert de bal knullig in.
22'
Een gevaarlijk moment voor het doel van Qarabag. Ziyech legt de bal perfect klaar voor de inlopende Castaignos. De spits van FC Twente wordt echter buitenspel gegeven door de grensrechter.
22'
De verdediging van FC Twente staat niet vlekkeloos te voetballen. Een simpele pass over vijf meter komt soms niet aan. Zo lost Castaignos nu een foute pass van Lachman op door mee te verdedigen.
19'
Voor een technische speler als Ziyech is dit veld niet prettig. Dribbelen gaat bijna niet omdat de bal alle kanten op stuitert, daarnaast weet je ook niet zeker of je steekpass wel de richting op gaat die jij de bal op wil hebben.
17'
Een goede aanval van FC Twente. Mokotjo combineert met Kusk door de verdediging van Qarabag, waarna laatstgenoemde net niet tot een schot kan komen. Dat was de eerste opleving van de Tukkers.
14'
Na een klein kwartier spelen, moet Marsman voor de eerste keer reddend optreden. Een scherpe voorzet verdwijnt in de handen van de goalie. Hij is daarmee net iets eerder bij de bal dan de inlopende Reynaldo.
12'
Mokotjo verslikt zich in de slechte grasmat, waarna Dias de bal overneemt en het strafschopgebied van FC Twente in gaat. Uiteindelijk is het Lachman die een schot van Dias voorkomt.
11'
De manschappen van trainer Alfred Schreuder wachten geduldig op een fout bij de tegenstander. Als het dan het balbezit overneemt, is het echter veel te slordig om het Qarabag moeilijk te maken.
9'
Op het moment dat Qarabag de middenlijn oversteekt, begint het publiek meer geluid te maken. Een echte aanval hebben de supporters nog niet gezien. Bij Qarabag gaat de bal op een laag tempo van voet naar voet.
6'
Zodra FC Twente in balbezit komt, begint het publiek massaal te fluiten. Vooralsnog is dat niet vaak gebeurd, omdat het slechts sporadisch de bal heeft gehad. Qarabag bouwt rustig op.
4'
Het veld van Qarabag is erg matig. De bal is lastig te controleren en het leder stuitert alle kanten op. Dat kan tijdens dit duel nog een rol gaan spelen. Vooralsnog Qarabag dat achterin rond speelt.
2'
FC Twente zet ver vooruit druk op de verdediging van Qarabag. Ziyech en Castaignos proberen de keeper tot een lange bal naar de backs te dwingen, waarna een vleugelspeler druk zet.
1'
De meeste fans van FC Twente zijn uiteraard nieuwsgierig naar de prestaties van Ziyech. Hij moet voor meer aanvallende impulsen zorgen en creativiteit in het elftal brengen.
Het stadion zit redelijk vol en de sfeer is prima bij de supporters van Qarabag. Het is zeker dat FC Twente het niet makkelijk gaat krijgen vanavond.
Na een jaar afwezigheid is FC Twente weer actief in Europa. In de laatste voorronde van de Europa League nemen de Tukkers het op tegen Qarabag uit Azerbeidzjan. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van dit duel. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder de knop wedstrijddetails. Een fijne wedstrijd gewenst!

Ziyech
In Enschede is de hoop gevestigd op Hakim Ziyech. De middenvelder werd deze week gepresenteerd als de nieuwe nummer tien en dus als de opvolger van Quincy Promes. FC Twente hoopt Ziyech al direct in te kunnen zetten tijdens de ontmoeting met Qarabag. Maandag werd Ziyech voorgesteld aan de media, waarna hij zijn handtekening zette onder een verbintenis voor vier seizoenen. De technicus komt voor drie miljoen euro over van sc Heerenveen.

Eerder ontmoet
Ondanks dat Qarabag uit Azerbeidzjan afkomstig is, stonden de ploegen Europees al eens eerder tegenover elkaar. De gebeurde in het seizoen 2009/2010 in de voorronde van de Europa League. Over twee wedstrijden was Twente destijds te sterk. Op bezoek in Baku eindigde de wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel, waarna een 3-1 overwinning voor eigen publiek voldeed om door te gaan in Europa.

Afwezigen
FC Twente kan in Azerbeidzjan geen beroep doen op Andreas Bjelland, Jesus Corona en Renato Tapia. Bjelland kampt met een ribblessure, maar is naar alle waarschijnlijkheid wel aankomend weekeinde tegen NAC Breda inzetbaar. Tapia kampt met een enkelkwetsuur, bij hem is het nog een vraagteken of hij het competitieduel in Breda gaat halen. Corona speelde afgelopen maandag mee bij Jong FC Twente en is niet opgenomen in de wedstrijdselectie.