21.08.2014 11:33

George: "Leuk om weer tegen Twente te spelen"

Leroy George in actie tijdens NEC Nijmegen - PEC Zwolle.
Leroy George in actie tijdens NEC Nijmegen - PEC Zwolle.

FC Twente neemt het donderdagavond in Azerbeidzjan op tegen FK Qarabağ. De Enschedeërs komen een oude bekende uit de Nederlandse competitie tegen. Leroy George staat namelijk onder contract bij FK Qarabağ.

Vijf jaar geleden speelde Twente ook al tegen FK Qarabağ. "Het is natuurlijk leuk om weer tegen Twente te spelen. Ze hebben mij ook al om informatie gevraagd, maar ik kon niet veel vertellen. Hun elftal is compleet veranderd. Alleen coach Alfred Schreuder was er vijf jaar geleden ook al bij, als assistent. Bij ons zijn dat er meer: Vüqar Nadirov, die nog scoorde in Enschede, Maksim Medvedev, Rashad Sadygov, Namiq Yusifov, Admir Teli en natuurlijk onze coach Gurban Gurbanov", vertelt George aan Voetbal International.

"Zij weten hier heel goed hoe sterk FC Twente is, daarom is het extra jammer dat we niet verder zijn gekomen in de Champions League. Waarschijnlijk hadden we dan tegen een minder sterke tegenstander gespeeld." FK Qarabağ liet een prima indruk achter tegen Red Bull Salzburg.

"De eerste wedstrijd wonnen we, thuis met 2-1. Dat was een topwedstrijd met dertigduizend mensen op de tribune die al tijdens de warming-up uit hun dak gingen. Maar onze aanvoerder Admir Teli en topscorer Reynaldo kregen rood en dan weet je dat het moeilijk gaat worden. We verloren met 2-0."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner