Duitsland Vrijdag, 21. Juli 2017
Italië
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Josephine Henning 19. / Kopbal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ilaria Mauro 29. / Schot met links  (Barbara Bonansea)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Babett Peter 67. / Penalty

90'
90'
Vier minuten blessuretijd in Tilburg!
90'
Blessuretijd (minuten): 4
90'
Het is bijna tijd in Tilburg, maar er zal nog wel flink wat blessuretijd bijkomen.
88'
Ook Duitsland is uitgewisseld. Lina Magull komt in de ploeg voor Dallmann.
88'
Wissel in bij Duitsland -> Lina Magull
88'
Wissel uit bij Duitsland -> Linda Dallmann
85'
Italië is uitgewisseld. Sabatino komt in het veld voor Melania Gabbiadini.
85'
Gele kaart voor Anja Mittag (Duitsland)
Mittag deelt een smerig tikje uit en krijgt ook geel van de scheidsrechter.
84'
Wissel in bij Italië -> Daniela Sabatino
84'
Wissel uit bij Italië -> Melania Gabbiadini
81'
Wat een redding! Een heerlijke vrije trap van Bonansea wordt fantastisch gepakt door Schult!
80'
De tijd is nu in het voordeel van Duitsland. De Italianen hebben nog een kleine tien minuten om op gelijke hoogte te komen.
79'
Arme, arme Islacker. De spits wordt gewisseld door bondscoach Steffi Jones. Islacker kreeg drie goede kansen op een treffer, maar mag de rest van de wedstrijd bekijken op de reservebank.
79'
Wissel in bij Duitsland -> Lena Petermann
79'
Wissel uit bij Duitsland -> Mandy Islacker
75'
Weer geen goal voor Islacker! De Duitse spits heeft de bal opnieuw voor het intikken, maar weer brengt Giuliani redding. Het zit haar ook niet mee!
73'
Wissel in bij Italië -> Linda Tucceri Cimini
73'
Wissel uit bij Italië -> Valentina Cernoia
72'
Cernoia ligt al een tijdje geblesseerd op de grond en kan niet verder. Ook zij moet per brancard van het veld. Het zit Italië niet mee!
69'
Geel-rode kaart voor Elisa Bartoli (Italië)
Oh, oh, oh... Nu wordt het wel heel lastig voor Italië. Bartoli gaat voor de tweede keer in de fout en krijgt opnieuw geel van de scheidsrechter. Het is elf tegen tien in Tilburg!
67'
Doelpunt voor Duitsland, 2:1 door Babett Peter
Peter blijft rustig vanaf elf meter en brengt Duitsland opnieuw op voorsprong.
65'
Gele kaart voor Daniela Stracchi (Italië)
Daniela Stracchi is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en laat dat duidelijk merken. Geel!
65'
Strafschop! Mittag wordt in het strafschopgebied onderuit gekegeld door Giuliani en Kateryna Monzul legt de bal op de stip.
64'
Gele kaart voor Elisa Bartoli (Italië)
Elisa Bartoli trekt aan het shirt van Dallmann en krijgt ook geel van Kateryna Monzul.
62'
Duitsland wist het EK zes keer op rij te winnen, maar met twee punten uit twee wedstrijden moeten de Duitsers vrezen voor een einde van die reeks.
61'
Het wedstrijdbeeld blijft hetzelfde. Duitsland is dominant en heeft veel balbezit. Italië loert op de counter.
57'
Nog ruim een half uur te spelen in Tilburg. Kan Italië dit volhouden?
53'
Gele kaart voor Marta Carissimi (Italië)
Marta Carissimi deelt een tik uit aan Anja Mittag en dat levert de Italiaanse een gele kaart op.
53'
Duitsland blijft dominant. Het is wachten op de 2-1.
49'
Weer Islacker! Opnieuw een voorzet op maat voor Islacker. De nummer 9 van Duitsland kan deze keer koppen, maar Giuliani brengt redding.
47'
De paal! Bijna de voorsprong van Duitsland. Leonie Maier geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Mandy Islacker heeft de bal bij de tweede paal voor het intikken, maar mikt op de paal.
46'
Wissel in bij Duitsland -> Kathrin Hendrich
46'
Wissel uit bij Duitsland -> Josephine Henning
46'
We zijn weer begonnen in Tilburg. Italië heeft afgetrapt.
46'
45'
45'
Wissel in bij Italië -> Cristiana Girelli
45'
Wissel uit bij Italië -> Ilaria Mauro
45'
Cristiana Girelli gaat zo dadelijk in de ploeg komen voor de geblesseerde Mauro.
44'
Mauro ligt al een tijdje geblesseerd op het veld en lijkt niet verder te kunnen. Een aderlating voor Italië!
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
38'
Gele kaart voor Josephine Henning (Duitsland)
Gele kaart voor Henning! Mauro lijkt te ontsnappen, maar Henning trekt aan de noodrem. Scheidsrechter Kateryna Monzul trekt daarom terecht de gele kaart.
36'
Weer een poging van Duitsland. Dallmann schiet vanuit een moeilijke hoek op doel, maar schiet ruimschoots voorlangs.
34'
Italië begint iets meer van zich af te bijten. Bonansea probeert het namens Italië met een afstandsschot, maar haar poging wordt geblokt.
32'
Het staat 1-1 in Tilburg. Hoe is het mogelijk?! Na de treffer van Mauro neemt Duitsland echter weer het initiatief.
29'
Doelpunt voor Italië, 1:1 door Ilaria Mauro
Hoe is het mogelijk?! Italië countert naar de 1-1. Barbara Bonansea begint op de linkerflank aan een flinke rush. Bonansea haalt de achterlijn en geeft vervolgens voor. Ilaria Mauro komt bij de eerste paal voor haar directe tegenstander en verschalkt ook Schult: 1-1.
29'
Italië komt nog amper van de eigen helft af. Een tweede Duitse treffer zou deze wedstrijd definitief in het slot gooien.
25'
Weer een kans voor Duitsland. Anja Mittag heeft de bal voor het intikken, maar deze keer brengt Giuliani goed redding.
25'
Duitsland blijft ook na de 1-0 voorsprong de aanval zoeken. Het neemt geen genoegen met een 1-0 voorsprong.
23'
Een doelpunt van Duitsland hing in de lucht, maar dit is wel ontzettend balen voor Italië.
19'
Doelpunt voor Duitsland, 1:0 door Josephine Henning
Oh, oh, oh... Wat een blunder van Giuliani! De keepster van Italië lijkt een vrije trap vanaf de rechterkant eenvoudig uit de lucht te kunnen plukken, maar Giuliani laat de bal los. Josephine Henning is op het juiste moment op de juiste plaats om de bal in het doel te koppen: 1-0.
17'
Duitsland blijft de bovenliggende partij in Tilburg. De Duitsers proberen via het combinatiespel tot kansen te komen.
14'
Komt dat schot! Kristin Demann probeert het vanaf grote afstand, maar Laura Giuliani kan de bal eenvoudig tegenhouden.
12'
Bijna wordt Italië gevaarlijk in de counter. Per toeval krijgt Melania Gabbiadini de bal voor de voeten, maar op weg naar het Duitse doel ontbreekt het aan de controle. Weg kans!
10'
Italië heeft het lastig in de beginfase. Het is eigenlijk wachten op een doelpunt van Duitsland.
8'
Duitsland neemt het initiatief in de beginfase en heeft lang balbezit. Italië trekt zich ver terug en loert op de counter.
5'
Bijna de 1-0! Linda Dallmann gaat de combinatie aan met Dzsenifer Marozsán en krijgt vervolgens een goede mogelijkheid, maar Dallmann schiet te gehaast en miskt daardoor naast het doel. Dat had ook gewoon de 1-0 voor Duitsland kunnen zijn.
4'
En daar is ook Italië! Valentina Cernoia neemt het doel van Duitsland onder vuur, maar Almuth Schult heeft geen moeite met de poging van Cernoia.
2'
Daar is de eerste mogelijkheid voor de Duitsers, maar Babett Peter kopt vanuit een hoekschop een meter naast het doel van Italië.
1'
We zijn begonnen in Tilburg. Duitsland heeft afgetrapt.
1'
De statistieken

Duitsland is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste keer dat Duitsland verloor was op 2 maart toen de Verenigde Staten met 1-0 te sterk was.

2017 is nog niet het jaar van de Italiaanse dames. Zes keer kwam Italië in actie. Vier keer werd er verloren, één keer speelde Italië gelijk en één keer werd er gewonnen.

Duitsland is niet de favoriete tegenstander van Italië. Van de laatste vijf ontmoetingen wonnen de Duitsers er vier. Eén keer wonnen de Italianen.

Italië troeft Duitsland momenteel af als het gaat om het maken van doelpunten. Duitsland kwam tijdens de eerste wedstrijd op het EK in Nederland niet verder dan een gelijkspel (0-0) tegen Zweden. Italië verloor weliswaar met 2-1 van Rusland, maar Ilaria Mauro wist wel te scoren namens de Italianen.