21.07.2017 22:37

Zevende EK-winst op rij blijft in zicht voor Duitsland

Duitsland maakt nog altijd kans om het EK voor een zevende keer op rij te winnen. Na het gelijkspel tegen Zweden (0-0) werd Italië vrijdagavond in Tilburg aan de kant gezet: 2-1.

Duitsland was tijdens de eerste 45 minuten de bovenliggende partij. De Duitsers hadden het meeste balbezit en gingen via het combinatiespel op zoek naar kansen, terwijl Italië vooral op de eigen helft stond geparkeerd en loerde op de counter. Duitsland kreeg tijdens de eerste helft een aantal mogelijkheden, maar werd uiteindelijk door keepster Laura Giuliani geholpen aan een voorsprong. Giuliani liet een voorzet los, waardoor Josephine Henning de bal in een leeg doel kon koppen: 1-0.

Duitsland bleef na de treffer van Henning dominant en ging op jacht naar een tweede treffer. De Duitsers kregen een aantal mogelijkheden, maar Giuliani was met een aantal goede reddingen belangrijk voor Italië. Duitsland had tijdens het eerste bedrijf weinig te duchten van Italië, maar desondanks ging men in Tilburg rusten met een gelijke stand op het scorebord. Barbara Bonansea begon aan een lange rush op de linkerflank. Bonansea haalde de achterlijn en gaf de bal vervolgens voor. Ilaria Mauro was bij de eerste paal haar directe tegenstander te snel af en schoot de bal in het Duitse doel: 1-1.

Het spelbeeld bleef na rust ongewijzigd. Duitsland was dominant en zocht de aanval. Italië trok zich terug en probeerde op de counter gevaarlijk te worden. Al snel na rust kreeg Mandy Islacker twee grote kansen om Duitsland opnieuw op voorsprong te zetten, maar de paal en een redding van Giuliani voorkwamen een 2-1 tussenstand. Na ruim een uur spelen kwam Duitsland echter alsnog op voorsprong. Anja Mittag werd in het strafschopgebied gevloerd door Giuliani en Babett Peter mocht vervolgens vanaf elf meter aanleggen: 2-1.

Vlak na de treffer van Peter ging de wedstrijd definitief in het slot. Elisa Bartoli kreeg namelijk haar tweede gele kaart van scheidsrechter Kateryna Monzul, waardoor Italië met een man minder de wedstrijd moest uitspelen. Duitsland bleef in de slotfase dominant, maar er werd niet meer gescoord in het Koning Willem II Stadion.