Italië
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lorenzo Insigne 79. / dir. vrije trap

90'
Einde wedstrijd Jong Italië heeft het eerste groepsduel van het jeugd EK gewonnen, door Jong Engeland met 1-0 te verslaan. De Italianen drongen lang aan en werd daar tien minuten voor tijd voor beloond. Insigne, die een goede wedstrijd speelde, maakte het enige doelpunt van de wedstrijd door een vrije trap in de linkerkruising te krullen. Doordat Israël en Noorwegen in het openingsduel gelijkspeelden, gaat Italië aan de leiding in groep A.
90'
De tweede poging van Henderson gaat wel over de muur, maar Bardi haalt de bal uit de hoek en voorkomt daarmee puntverlies van Italië.
90'
Gele kaart voor Lorenzo Insigne (Italië)
De nummer 10 van Italië komt te vroeg uit de muur bij een vrije trap en krijgt daarvoor een gele kaart.
90'
Henderson schiet de bal in de muur en de wedstrijd lijkt afgelopen, maar de scheidsrechter fluit voor te vroeg uitkomen van Insigne.
90'
Op 26 meter van het doel haalt in de laatste minuut van de extra tijd Verratti Redmond onderuit. Engeland krijgt op een gevaarlijke plaats een vrije trap.
90'
Oh McEachran, daar laat je een goede mogelijkheid liggen! De invaller krijgt in het strafschopgebied de bal aangespeeld en kan ofwel schieten, ofwel passen, maar het zit er precies tussenin, waardoor Bardi de bal simpel op kan pakken.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Het einde van de wedstrijd is in zicht. Engeland heeft nog een paar minuutjes, maar gezien het spelbeeld is de kans klein dat het nog de gelijkmaker zal maken.
88'
Bardi lijkt niet de meest zekere doelman te zijn. Op bepaalde momenten kan hij de bal makkelijk vangen, maar besluit hij de bal weg te boksen.
88'
Gele kaart voor Matteo Bianchetti (Italië)
Een forse overtreding van Bianchetti op invaller Chalobah wordt door de scheidsrechter met een gele kaart bestraft.
87'
Redmond weet toch een Engels kansje te creëren. Van 25 meter haalt hij uit, maar de bal gaat meters over het doel van Bardi.
87'
Wissel in bij Italië -> Fausto Rossi
87'
Wissel uit bij Italië -> Luca Marrone
86'
Italië weet zich vooralsnog zonder al te veel moeite overeind te houden. Engeland lijkt niet bij machte om wat te creëren.
84'
Een goede invalbeurt van Gabbiadini, die de vrije trap bij het doelpunt veroorzaakte en het nu zelf probeert. Zijn inzet vliegt ver over en naast het doel van Butland.
82'
Engeland heeft een kleine tien minuten de tijd om de gelijkmaker te forceren. Er is een groot kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen, dus alleen zeer opportunistisch spel kan de Engelsen wat opleveren.
82'
Wissel in bij Engeland -> Nathan Delfouneso
82'
Wissel uit bij Engeland -> Connor Wickham
79'
Doelpunt voor Italië, 0:1 door Lorenzo Insigne
Penalty of vrije trap, het maakt Insigne niet uit! De Napoli-speler krult een vrije trap op het randje van het strafschopgebied prachtig over de muur in de linkerkruising. Italië heeft eindelijk de voorsprong waar het zo lang naar op zoek was.
78'
Wissel in bij Italië -> Mattia Destro
78'
Wissel uit bij Italië -> Fabio Borini
77'
Gele kaart voor Nathaniel Clyne (Engeland)
Op het randje van het strafschopgebied haalt Clyna Bianchetti onderuit, wat door de scheidsrechter met een gele kaart wordt bestraft.
76'
Op het randje van het strafschopgebied haalt Clyne Gabbiadini onderuit. De Italianen denken aan een penalty, maar ze krijgen een vrije trap.
75'
Wissel in bij Engeland -> Joshua McEachran
75'
Wissel uit bij Engeland -> Jonjo Shelvey
75'
Sterkhouder bij Engeland is toch echt Shelvey. De middenvelder maakt veel meters, verovert veel ballen en heeft weinig balverlies.
73'
De vrije trap wordt volgens een leuke variant uitgevoerd, maar levert Italië niets op. Insigne loopt diep en Verratti stift de bal naar hem toe, maar de bal is te hard waardoor Insigne zelfs met een uiterste poging de bal niet kan halen.
72'
Op een meter of dertig krijgt Italië een vrije trap. Veel Italianen zijn mee naar voren, Verratti staat achter de bal.
70'
Daar wordt bijna het derde Engelse doelpunt van vanavond afgekeurd, maar Wickham ziet al dat de grensrechter zijn vlag omhoog heeft en besluit niet te schieten. Italië is sterker, maar Engeland laat zo nu en dan ook haar tanden zien.
67'
Italië is naarstig op zoek naar de openingstreffer. Via Insigne krijgt het een kansje, maar zijn schot wordt in het stafschopgebied door een Engelse verdediger geblokt.
66'
Gele kaart voor Jason Lowe (Engeland)
De scheidsrechter geeft Lowe de eerste kaart van de wedstrijd voor een overtreding op Borini.
65'
Wissel in bij Engeland -> Nathaniel Chalobah
65'
Wissel uit bij Engeland -> Marvin Sordell
64'
Butland laat zich absoluut niet van zijn beste kant zien vandaag. Eerst zit de doelman volledig mis bij een corner, vervolgens leidt hij een enorme kans in voor Italië. De doelman wordt opgejaagd door Borini en besluit de bal naar voren te schieten, maar hij schiet de bal aan tegen de Liverpool-aanvaller. Erg goed krijgt Borini de bal niet mee, maar hij komt wel tot een schot, dat voor het doel langs vliegt.
62'
Daar is dan eindelijk de eerste Italiaanse kans uit de tweede helft. Na een uitglijder van Robinson kan Florenzi de bal aan de rechterkant van het veld meenemen en de bal voorgeven. De bal komt op het hoofd van Borini terecht, die Butland tot een uiterste redding dwingt.
60'
Wissel in bij Italië -> Manolo Gabbiadini
60'
Wissel uit bij Italië -> Ciro Immobile
58'
Jong Italië heeft nu wel meer balbezit, maar in tegenstelling tot de eerste helft lukt het de ploeg vooralsnog niet om kansen te creëren.
55'
Ondanks een sterk begin van Engeland, is het weer Italië dat de controle overneemt.
52'
Engeland is de tweede helft sterk begonnen en wordt daar bijna direct voor beloond. Uit een corner komt de bal via via bij Dawson terecht, die zijn elftal naar een 1-0 voorsprong komt. De scheidsrechter heeft echter een overtreding geconstateerd en fluit voor de tweede maal deze wedstrijd een Engels doelpunt af.
49'
De Engelse ploeg begint de tweede helft sterk. De Engelse jongelingen hebben meer balbezit en hebben dat op de helft van Italië.
48'
Doelpunt Engeland afgekeurd. Een splijtende pass komt terecht bij Wickham, die in het strafschopgebied aanneemt en direct schiet, maar tot zijn ontsteltenis ziet hij dat hij is afgevlagd.
46'
45'
Einde eerste helft Na 45 minuten spelen is de stand bij Jong Engeland - Jong Italië 0-0. Daar zullen vooral de Engelsen blij mee zijn, want Italië kreeg in de eerste helft aardig wat mogelijkheden om de score te openen. Onder andere Insigne en Immobile hadden de kans om de 1-0 te maken, maar het lukte hen niet om doelman Butland te passeren. Vijf minuten voor de theepauze had Italië eigenlijk een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter floot niet na een overtreding van Robinson op Florenze in het strafschopgebied.
45'
De extra tijd bedraagt één minuut.
42'
We naderen het einde van de eerste helft en de tweeëntwintig spelers lijken dat niet erg te vinden. Het tempo gaat naarmate we richting de 45ste minuut gaan steeds lager liggen.
39'
In het strafschopgebied haalt Robinson Florenzi onderuit, maar Jong Italië krijgt geen penalty! De aanvaller wordt geraakt, maar gaat ook zeer gretig naar de grond.
37'
Een goede actie van Redmond! De aanvaller slalomt knap door de Italiaanse verdediger en haalt mijn zijn chocoladebeen (linkerbeen) uit. Bardi kan rustig in zijn doel blijven staan, want de bal vliegt meters naast en over het doel.
36'
Na een korte periode waarin Engeland wat meer balbezit had, heeft Italië het heft weer in handen genomen. Met spelers als Insigne, Verratti, Immobile en Borini moet je natuurlijk ook aanvallend voetbal spelen.
33'
Bij Engeland spelen Redmond en Sordell op de flanken. Beide spelers zijn snel en daardoor gevaarlijk, maar hebben weinig overzicht.
30'
En daar is dan eindelijk de eerste kans voor Engeland! Lowe krijgt de bal op twintig meter van het doel en besluit maar eens uit te halen, wat bijna succes heeft. De bal vliegt een half metertje van het doel over de achterlijn. Doelman Bardi zat goed in de hoek en raakte de bal nog, maar de scheidsrechter zag dat over het hoofd.
29'
Eigenlijk voor de eerste keer deze wedstrijd heeft Jong Engeland langdurig balbezit. Kansen hebben de Engelsen echter nog niet gekregen.
26'
De winnaar van dit duel doet zeer goede zaken in Poule A, omdat tegenstanders Israël en Noorwegen eerder deze avond 2-2 gelijkspeelden.
24'
Een prachtige één-twee tussen Insigne en Immobile leidt tot een grote kans voor Italië. De nummer tien van Italië, Insigne, is eerder bij de bal dan Butland en wipt de bal over hem heen, maar de bal eindigt op het dak van het doel.
22'
Geen catenaccio- en kick 'n' rush-voetbal vandaag. Beide elftallen proberen aanvallend voetbal te spelen en de voetballende oplossing te zoeken.
20'
Via Dawson, die de bal probeert weg te koppen, komt de bal bij Insigne terecht die in het strafschopgebied staat. De Napoli-speler twijfelt niet en haalt direct uit, maar de bal eindigt een metertje naast het doel van Butland. Italië dringt aan.
16'
Het staat achterin nog niet echt goed bij de Engelsen. Tussen de verdediging en middenveld ontstaat steeds veel ruimte, waar de Italianen wel raad mee weten.
14'
Daar ging het bijna fout voor Engeland. Een misverstand tussen rechtsback Clyne en doelman Butland leidt bijna tot een Italiaans doelpunt. De doelman staat op de rand van het strafschopgebied klaar om de bal te vangen, maar Clyne heeft dat niet door en wil de bal terugkoppen. De bal gaat langs Butland, maar Clyne herstelt zijn fout en is eerder bij de bal dan Immobile.
12'
Kort na de eerste kans, krijgt Italië haar tweede kans van de wedstrijd. Marrone geeft de bal goed voor op Florenzi, die de bal in het strafschopgebied kan klaarleggen voor een schot. De inzet wordt door een Engelse verdediger geblokt en Italië houdt er alleen een corner aan over.
10'
De eerste echte kans van de wedstrijd is voor Italië. Immobile wordt diep gestuurd, is veel te snel voor de Engelse verdediger en ontvangt de bal. Uit een vrij lastige hoek schiet de aanvaller, maar de bal gaat voor het doel langs over de achterlijn.
8'
De eerste corner van de wedstrijd is voor de Italianen. Verratti neemt de hoekschop, maar neemt 'm slecht. De bal vliegt over alles en iedereen heen.
6'
Verratti is de aangewezen spelmaker bij Jong Italië. De creatieve middenvelder laat zich aan het begin van de wedstrijd ver inzakken om de bal op te houden om vervolgens het spel te verleggen.
5'
Beide teams zetten vanaf de eerste minuut vol druk op de verdediging van de tegenstander. Italië laat zich niet afbluffen en probeert de voetballende oplossing te zoeken.
4'
Shelvey probeert vroeg in de wedstrijd al de goal van het toernooi te maken. Met een volley vanaf de middellijn hoopt hij Bardi te verrassen, maar de bal stuitert bijna tien meter naast het goal over de achterlijn.
1'
In de eerste minuut van de wedstrijd krijgt Engeland een vrije trap en direct worden de koppers naar voren gestuurd. De bal wordt in het strafschopgebied gepompt, maar keurig weggewerkt door de Italianen.
1'
Goedenavond en welkom bij het live-verslag van de wedstrijd tussen Jong Engeland en Jong Italië. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou op de hoogte houden van dit duel op het EK onder 21. Om 20:30 zal de wedstrijd beginnen. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' zie je welke talentvolle voetballers vanavond vanaf de start zullen beginnen.

De wedstrijd tussen Engeland en Italië is het tweede duel van het jeugd EK dat in Israël plaatsvindt. De twee ploegen zitten in Groep A met gastland Israël en Noorwegen. Deze twee landen openden eerder vanavond spectaculair het toernooi met een 2-2 gelijkspel.

Men geeft Italië meer kans dan Engeland om door te dringen naar de volgende ronde. Het helpt de Engelsen dan ook niet dat het een aantal spelers mist. Sterspeler Zaha is niet fit genoeg en zal vanavond op de bank beginnen. De aanvaller promoveerde een week geleden met Crystal Palace, maar zal komend seizoen uitkomen voor kampioen Manchester United. Twee andere gerespecteerde aanvallers uit de Premier League, Oxlade-Chamberlain en Sterling, zullen vandaag niet meedoen. Zij zijn vanwege blessures niet geselecteerd door Stuart Pearce.

De tegenstander van Engeland, Italië, moet haar grote sterspeler missen. El Sharaawy werd voor deze zomer opgeroepen voor de A-ploeg, al zal hij daar wegens een blessure ook weinig spelen. Met Verratti en Borini beschikt de Italiaanse ploeg echter over twee echte blikvangers. Met name PSG-speler Verratti wordt een grote toekomst voorspeld.