05.06.2013 23:30

Jong Italië koploper Poule A na overwinning op Engelsen

Jong Italië is het EK onder 21 uitstekend begonnen. In het eerste groepsduel troffen de Italianen de Engelse beloften, die een zware avond hadden. Italië had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar kwam pas tien minuten voor tijd door een doelpunt van Insigne op voorsprong. Doordat het openingsduel tussen Jong Israël en Jong Noorwegen in 2-2 eindigde, is Italië nu koploper in Poule A.

De Engelse coach Stuart Pearce kan op het jeugd-EK niet beschikken over een aantal bepalende spelers, wat de kwaliteit van zijn elftal niet ten goede komt. Dat het elftal van Italië meer kwaliteit had, werd dan ook vrij snel duidelijk. In de eerste helft creërden de Italianen een aantal goede kansen, maar verzuimden zij op voorsprong te komen. Scheidsrechter Gautier hielp ook niet echt, want hij liet na Italië een penalty te geven na een overtreding van Robinson op Florenzi.

Met een gelijke stand gingen de ploegen rusten, waar vooral Engeland veel geluk mee had. In de eerste helft hadden namelijk Insigne en Immobile een aantal goede mogelijkheden gekregen om een doelpunt te maken. Het tweede bedrijf begon echter niet zoals de eerste helft eindigde; Engeland begon fel en leek door een doelpunt van Dawson ook op voorsprong te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd, wat vrij discutabel was aangezien er niet een duidelijke overtreding in het strafschopgebied werd begaan.

Tien minuten voor tijd bracht Insigne eindelijk verlossing voor de Italiaanse ploeg. De speler van Napoli krulde een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied over de muur, in de linkerkruising: 1-0. Het was voor Engeland nu alles of niets, maar de Engelse beloften waren niet bij machte om kansen te creëren. Door de overwinning is Jong Italië nu koploper in Poule A. Eerder op de woensdag speelden Jong Israël en Jong Noorwegen gelijk in het openingsduel.