18:00 uur
Noorwegen
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nir Bitton 16. / Penalty  (Omri Ben Harush)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Marcus Pedersen 24. / Schot met rechts  (Stefan Johansen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Alon Turgeman 71. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Harmeet Singh 90. / Schot met links  (Håvard Nielsen)

90'
Samenvatting

Israël - Noorwegen is geëindigd in een gelijkspel. Noorwegen was dominant, maar keek na 71 minuten spelen tegen een achterstand aan. Alon Turgeman schoot de bal hard tegen de touwen, Noorwegen kreeg een aantal kansen, maar wist lange tijd niet te scoren. Met name Marcus Pedersen kreeg een aantal kansen, maar was in de tweede helft niet trefzeker. In de blessuretijd kwam Noorwegen toch op gelijke hoogte. Harmeet Singh schoot de bal op fraaie wijze achter doelman Boris Kleiman.
90'
90'
Doelpunt voor Noorwegen, 2:2 door Harmeet Singh
Noorwegen komt toch op gelijkspel. Håvard Nielsen legt de bal terug op Harmeet Singh. De Feyenoorder twijfelt niet en schiet de bal laag en hard in de verre hoek. Kleiman is kansloos.
90'
De scheidsrechter trekt er nog vier minuten blessuretijd bij.
90'
Israël lijkt de drie punten te gaan pakken. Ondanks dat de Noren de scheidsrechter niet mee hadden hebben ze dit volledig aan zichzelf te danken.
87'
Mooie uitgespeelde kans voor Israël, Zaguri zet de aanval op en krijgt de bal terug. Hij lijkt te kussen gaan scoren, maar Omar Elabdellaoui voorkomt dit op het laatste moment.
86'
Marcus Pedersen heeft inmiddels al de nodige kansen verprutst, misschien is dat wel de reden dat hij bij Vitesse niet is geslaagd. Ene Wilfried Bony schiet ze er namelijk een stuk gemakkelijker in.
84'
Weer Pedersen! De aanvaller lijkt buitenspel te staan, maar staat dit niet. Hij kan een diepe bal verlengen met het hoofd, maar wederom kan Boris Kleiman redding brengen.
82'
Marcus Pedersen probeert doelman Kleiman met een afstandsschot te verrassen, Kleiman weet echter redding te brengen.
82'
Wat kan Noorwegen nog? Ze hebben een overwinning nodig, want tegen Engeland en Italië zullen ze het een stuk moeilijker krijgen.
81'
Jo Inge Berget heeft inderdaad het veld verlaten met een hoofdwond, Håvard Nielsen is zijn vervanger.
77'
Feyenoorder Harmeet Singh komt in het veld, hij vervangt Anders Konradsen. Laatstgenoemde had kunnen scoren, maar raakte de lat en de paal.
76'
Wissel in bij Noorwegen -> Harmeet Singh
76'
Wissel uit bij Noorwegen -> Jo Inge Berget
76'
Wissel in bij Noorwegen -> Håvard Nielsen
76'
Wissel uit bij Noorwegen -> Anders Konradsen
76'
Jo Inge Berget ligt inmiddels ook al een tijdje op de grond, de Noor lijkt niet verder te kunnen.
75'
De aangekondigde wissel van Biton wordt eindelijk doorgevoerd, Biton heeft het nog even geprobeerd, maar het was al langer duidelijk dat hij niet verder kon spelen. Zaguri is zijn vervanger.
74'
Wissel in bij Israël -> Israel Zaguri
74'
Wissel uit bij Israël -> Nir Biton
74'
Hoe is het mogelijk.. Noorwegen staat op achterstand en heeft dit eigenlijk helemaal aan zichzelf te danken. De Israëliers werden de afgelopen minuten al iets sterker, maar de Noren hadden allang op een ruime voorsprong moeten staan.
71'
Doelpunt voor Israël, 2:1 door Alon Turgeman
Een schot van Ofir Kriaf wordt geblokt door de Noorse verdediging. De bal komt echter voor de voeten van Alon Turgeman, hij twijfelt niet en schiet de bal verwoestend hard tegen de touwen. De doelman is kansloos.
70'
Wat een kans! Munas Dabbur krijgt een grote kans. Hij kan op aangeven van Eyal Golasa de bal van dichtbij binnen schieten, zijn schot gaat echter over het doel. Gemiste kans.
68'
Er komt weer een wissel aan bij Israël. Nir Biton is geblesseerd en kan niet verder. Zijn vervanger wordt met nummer 7 Israel Zaguri.
65'
Deze wedstrijd kan wel weer een doelpunt gebruiken, erg spectaculair is het nog altijd niet.
62'
Eerste mogelijkheid voor de invaller. Alon Turgeman schiet de bal uit de draai op doel, maar zijn schot is te zacht en kan makkelijk worden opgepakt door doelman Nyland.
59'
Weer Pedersen! De aanvaller van Odense BK krijgt een goede mogelijkheid. Hij schiet de bal in de korte hoek, maar doelman Kleiman kan redding brengen.
58'
Mogelijkheid voor Noorwegen. Een vrije trap van Magnus Eikrem wordt gekopt door Pedersen. Zijn kopbal verdwijnt over het Israëlische doel.
58'
Israël wisselt opnieuw, de huurling van Chicago Fire Barouch gaat naar de kant. Alon Turgeman is zijn vervanger.
57'
Wissel in bij Israël -> Alon Turgeman
57'
Wissel uit bij Israël -> Orr Barouch
55'
Noorwegen blijft dominant, ook met tien man zijn ze aardig aan het combineren.
54'
Er is al een tijdje niks meer te melden, beide teams zijn zoekende.
49'
Eindelijk een aardige mogelijkheid voor Israël. Munas Dabbur speelt de bal naar Mohammed Kalibat. Laatstgenoemde twijfelt niet en haalt uit. Ørjan Nyland heeft moeite met het schot, maar kan redding brengen.
49'
De Noren zijn de tweede helft begonnen met een wissel. Aanvaller Yann-Erik De Lanlay keert niet meer terug, zijn vervanger is verdediger Martin Linnes. Een logische wissel aangezien de Noren met een man minder spelen.
47'
Weer Konradsen met een mogelijkheid! Nu schiet de Noor de bal op de paal, het zit de Noren nog niet mee.
46'
Gele kaart voor Eyal Golasa (Israël)
Eyal Golasa begaat een overtreding op Omar Elabdellaoui en krijgt terecht de gele kaart.
46'
Het eerste 'gevaar' in de tweede helft komt van Ofir Kriaf, hij schiet de bal huizenhoog over.
46'
We zijn weer begonnen, Israël heeft afgetrapt.
46'
Wissel in bij Noorwegen -> Martin Linnes
46'
Wissel uit bij Noorwegen -> Yann-Erik De Lanlay
46'
45'

Wonderbaarlijk genoeg staat het nog steeds gelijk in Israël. De Israeliers kwamen op voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop. Omar Elabdellaoui leek de speler van Israël niet of nauwelijks te raken. Even later wist Marcus Pedersen de Noren weer op gelijke hoogte te zetten, een goed schot uit de draai zorgde ervoor dat doelman Boris Kleiman kansloos was. Vlak voor de rust stuurde de Poolse arbiter ook nog Vegar Hedenstad van het veld. De linksback van Noorwegen nam zijn directe tegenstander een grote scoringskans.
45'
45'
Gele kaart voor Orr Barouch (Israël)
Orr Barouch begin een overtreding op Stefan Strandberg en kreeg terecht de gele kaart van de Poolse arbiter.
45'
Pedersen krijgt een grote kans op de 2-1, maar ziet zijn schot naast het doel verdwijnen.
45'
De scheidsrechter gaf eerder deze wedstrijd de Israëliërs een strafschop en nu stuurt hij Hedenstad met rood van het veld. De scheidsrechter beïnvloed de wedstrijd wel heel erg op deze manier.
44'
Gele kaart voor Mohammed Kalibat (Israël)
44'
Rode kaart voor Vegar Hedenstad (Noorwegen)
Vegar Hedenstad ontneemt zijn directe tegenstander een scoringskans en krijgt daarvoor de rode kaart van de scheidsrechter.
41'
Niet dat deze wissel veel aan het spelbeeld zal doen veranderen, Israël is gewoon een erg matig elftal.
40'
Israël heeft voor het eerst gewisseld. Guy Luzon ziet dat het niet lekker loopt bij zijn ploeg en haalt Marwan Kabha naar de kant, zijn vervanger is Ofir Kriaf.
38'
Wissel in bij Israël -> Ofir Kriaf
38'
Wissel uit bij Israël -> Marwan Kabha
38'
Gele kaart voor Anders Konradsen (Noorwegen)
Anders Konradsen begaat een overtreding op Omri Ben Harush en krijgt daarvoor de gele kaart, beetje overdreven van de Poolse arbiter.
35'
Nog tien minuten tot de rust, gaat er nog gescoord worden voor de rust?
32'
Weer Noorwegen! Het gaat niet lang meer duren voordat Israël breekt. Jo Inge Berget komt voor zijn directe tegenstander en schiet de bal op de paal.
29'
Oei! Noorwegen is dichtbij een voorsprong. Anders Konradsen schiet een rebound boven op de lat. Doelman Kleiman was kansloos geweest.
27'
Het niveau van Noorwegen is niet bijster hoog, maar Israël valt helemaal tegen. Beide teams zullen de groepsfase waarschijnlijk niet overleven.
24'
Doelpunt voor Noorwegen, 1:1 door Marcus Pedersen
Het staat weer gelijk! Marcus Pedersen krijgt een moeilijke bal aangespeeld, de Noor krijgt de bal uiteindelijk toch onder controle en schiet uit de draai de bal in de linkerhoek. De doelman is kansloos.
20'
Het kan niet lang meer duren voordat Noorwegen op gelijke hoogte komt. Het is eigenlijk al een wonder dat ze achterstaan.
18'
Noorwegen duikt weer op voor het doel van Israël. Magnus Eikrem begint aan een solo, maar ziet zijn schot gekraakt worden.
16'
Doelpunt voor Israël, 1:0 door Nir Biton
Nir Biton schiet de bal rustig in de rechterhoek, de doelman duikt de andere hoek in.
15'
Israël komt eindelijk in de buurt van het Noorse doel, de aanval van Israël is aan het klummelen. Maar de Israëliërs krijgen een strafschop van de scheidsrechter.
12'
Weer Noorwegen! De enige ploeg die tot nu toe aanspraak maakt op een voorsprong is Noorwegen. Jo Inge Berget probeert de doelman van afstand te verrassen, de doelman moet redding brengen op het harde en lage schot van Berget.
11'
Oef! Eindelijk een aardige mogelijkheid voor Noorwegen. Anders Konradsen kan na een voorzet vanaf de rechterkant vrij inkoppen, zijn poging verdwijnt over het doel.
10'
Aanvaller Orr Barouch komt momenteel uit voor Bnei Yehuda, maar doet dit op huurbasis van Chicago Fire. Op Omri Altman na spelen alle spelers nog in de Israëlische competitie.
8'
De wedstrijd speelt zich vooral af rond het middenveld. Uitgespeelde kansen zijn er nog niet gecreëerd.
7'
Het is zonnig in Israël, maar van enig spektakel is nog geen sprake.
3'
Eerste mogelijkheid voor Noorwegen, een vrije trap vanaf de rechterflank zorgt voor gevaar voor het doel van Israël. De Noren weten de bal echter niet achter doelman Boris Klaiman te krijgen.
3'
Harmeet Singh en Abdisalam Ibrahim beginnen niet bij Noorwegen. Omar Elabdellaoui begint als rechtsback, Marcus Pedersen staat in de spits.
1'
We zijn begonnen in Netanya, Noorwegen heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd jong Israël tegen jong Noorwegen. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Het EK voor spelers onder de 21 jaar gaat eindelijk beginnen. Gastland Israël opent het toernooi met een wedstrijd tegen Noorwegen. Beide teams zullen hoogstwaarschijnlijk slechts een bijrol spelen op dit toernooi. Duitsland, Italïe, Nederland en Spanje gelden als de favorieten, terwijl Engeland en Rusland tot de outsiders worden gerekend. Van Israël en Noorwegen wordt niet veel verwacht.

Het duel wordt afgewerkt in het Netanya stadion en heeft een capaciteit van 13.800 toeschouwers. Het stadion werd eind 2012 geopend, normaalgesproken speelt Maccabi Netanya FC in dit stadion. Ook de wedstrijden: Duitsland – Spanje, Rusland – Duitsland en een halve-finale worden in dit stadion gespeeld.

Met name Israël is de grote onbekende, Noorwegen heeft daarentegen een aantal bekende spelers. Marcus Pedersen speelde afgelopen seizoen bij het Deense Odense BK, maar staat nog altijd onder contract bij Vitesse. Ook Abdisalam Ibrahim zit in de selectie van Noorwegen, vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor NEC Nijmegen. Harmeet Singh en Omar Elabdellaoui kwamen afgelopen seizoen beide uit voor Feyenoord, al verliet Elabdellaoui de Rotterdammers halverwege het seizoen. Ook AZ-er Markus Henriksen zit bij de selectie van bondscoach Tor Ole Skullerud. Bij Israël spelen alle spelers nog in eigen land, op één na: Omri Altman speelt voor Fulham.

Opvallend genoeg kan Noorwegen vandaag niet beschikken over Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Valon Berisha en Joshua King. Zij spelen met de A-ploeg van Noorwegen een WK kwalificatiewedstrijd tegen Albanië. Met name de afwezigheid van Nordtveit en King is een aderlating. Nordtveit is basisspeler van Borussia Mönchengladbach. King speelde in de jeugdopleiding van Manchester United, maar speelt inmiddels voor Blackburn Rovers. Ook Magnus Wolff Eikrem speelde in de jeugdopleiding van Manchester United, maar de middenvelder is inmiddels een vaste waarde voor Molde FK.