18:00 uur
Noorwegen
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Fredrik Semb Berge 15. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jo Inge Berget 34. / Schot met links  (Håvard Nielsen)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Magnus Eikrem 51. / Schot met rechts  (Marcus Pedersen)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Craig Dawson 57. / Penalty

90'
Het EK is voorbij voor Jong Engeland. De Engelsen waren in de tweede helft niet in staat geweest om de 2-0 achterstand bij rust recht te trekken. Kort na rust was het alweer raak voor de Noren via Magnus Eikrem. Jong Engeland deed nog iets terug via een benutte strafschop van Craig Dawson. Verder dan dat kwam Jong Engeland echter niet.

Graag tot een volgende keer!
90'
90'
De laatste Engelse poging komt van Jordan Henderson. Het is typerend voor het EK van Jong Engeland. Henderson denkt vol uit te kunnen halen, maar raakt de bal totaal verkeer waardoor de bal richting de cornervlag gaat.
90'
Gele kaart voor Steven Caulker (Engeland)
90'
De extra tijd van vijf minuten loopt.
89'
Een bijzonder beeld op de tribunes. Een Noorse vrouwelijke supporter kijkt niet alleen voetbal, maar heeft de breinaalden ook meegenomen.
86'
De wedstrijd gaat uit als een nachtkaars. Jong Noorwegen heeft, zoals de hele wedstrijd al, de zaken goed onder controle. Jong Engeland probeert het nog wel, maar weet ook dat er een wonder moet gebeuren.
85'
Wissel in bij Engeland -> Andre Wisdom
85'
Wissel uit bij Engeland -> Craig Dawson
84'
En weer is het Jordan Henderson die van zich laat spreken. Nu belandt een vrije trap op zijn hoofd. Hij schampt de bal, maar ziet de bal tot zijn teleurstelling net naast gaan.
82'
Gele kaart voor Jordan Henderson (Engeland)
Henderson krijgt geel vanwege een klassieke schwalbe.
82'
Wissel in bij Noorwegen -> Thomas Rogne
82'
Wissel uit bij Noorwegen -> Thomas Rogne
79'
De Noren verrast door een slimme vrije trap. Jong Noorwegen verwacht een hoge en lange vrije trap, maar in plaats daarvan wordt het een korte vrije trap. Jordan Henderson krijgt de bal mee en kan voorzetten. Het levert uiteindelijk niet meer op dan een hoekschop.
77'
Jong Noorwegen wil een strafschop als Jo Inge Berget na de grond gaat vanwege vasthouden van Danny Rose. Scheidsrechter Boyko wil van niets weten.
73'
Een apart voorval in Petach Tikva. Thomas Rogne ligt op de grond met kramp. Hierdoor besluit scheidsrechter Sergey Boyko het spel stil te leggen. Hij doet dat midden in een kansrijke aanval van Jong Engeland. De Engelsen beklagen zich daardoor ook terecht bij de leidsman.
72'
Van een Engels slotoffensief is totaal geen sprake. Het spelbeeld blijft hetzelfde. Jong Engeland tikt de bal rond, terwijl de Noren het blijven proberen vanuit de omschakeling.
70'
De eerste echte kans voor Jong Engeland-spits Wilfried Zaha. Vanuit de omschakeling komt de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied terecht. Op het moment van aannemen heeft Zaha nog alle ruimte om een schot te produceren. Hij neem echter veel te veel tijd waardoor zijn schot wordt geblokt.
68'
Wissel in bij Noorwegen -> Abdisalam Ibrahim Het Eredivisie-gehalte neemt weer iets toe met de komst van Ibrahim. De middenvelder werd ooit gehuurd door NEC.
68'
Wissel uit bij Noorwegen -> Magnus Eikrem
67'
Stefan Johansen kan weer verder, waardoor de voorbereidde wissel plaats kan vinden.
66'
Wissel in bij Engeland -> Jonjo Shelvey
66'
Wissel uit bij Engeland -> Nathan Redmond
66'
Jong Noorwegen wil wisselen, maar wacht daarmee omdat Stefan Johansen aangeslagen op de grond ligt.
61'
Jong Engeland zal nu moeten om echt terug te komen in het duel. Hiermee wordt Jong Noorwegen in de kaart gespeeld, omdat achterin bij de Engelse defensie ruimte gaat vallen. Een ideale situatie voor de speelwijze van Jong Noorwegen.
58'
Wissel in bij Noorwegen -> Martin Linnes
58'
Wissel uit bij Noorwegen -> Fredrik Berge De doelpuntenmaker wordt na zijn gele kaart naar de kant gehaald. Bondscoach Tor Skullerud wil namelijk geen risico nemen.
57'
Doelpunt voor Engeland, 1:3 door Craig Dawson
Engeland leeft weer enigszins. Craig Dawson schiet de verdiende penalty goed binnen in de rechterhoek. Ørjan Nyland zit nog wel in de goede hoek, maar heeft het nakijken op de harde inzet van Dawson.
56'
Strafschop voor Engeland! Fredrik Berge haalt namelijk Craig Dawson naar de grond.
56'
Gele kaart voor Fredrik Berge (Noorwegen)
Fredrik Berge haalt Craig Dawson naar de grond in het strafschopgebied en krijgt naast een gele kaart ook een penalty tegen.
54'
Na de 3-0 van Maguns Eikrem lijkt het EK echt voorbij voor Jong Engeland.
51'
Doelpunt voor Noorwegen, 0:3 door Magnus Eikrem
Wat zijn de Noren weer effectief. Over de rechterkant blijft Marcus Pedersen knap op de been en houdt het overzicht. Hij geeft een goede pass op Magnus Eikrem, die hard binnen schiet.
47'
Een fantastisch afstandsschot van Jordan Henderson wordt net gered door Ørjan Nyland.
46'
Met twee nieuwe en verse krachten is het voor Jong Engeland nu do or die. De Engelsen moeten nog minimaal twee keer scoren om uitschakeling te voorkomen.
46'
Wissel in bij Engeland -> Connor Wickham
46'
Wissel uit bij Engeland -> Jason Lowe
46'
45'
Jong Engeland staat door de 2-0 achterstand tegen Jong Noorwegen op de rand van uitschakeling. De ploeg van Stuart Pearce heeft weliswaar veel meer balbezit, maar creëert heel erg weinig. Vanuit de omschakeling zijn de Noren veel gevaarlijker. Deze Noorse manier van voetballen heeft via Fredrik Berge en Jo Inge Berget al twee treffers opgeleverd.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
44'
Doelpunt! Nee! De treffer van Jong Engeland via Steven Caulker wordt afgekeurd. Vanuit een vrije trap kopt hij goed binnen, maar dat doet hij wel in buitenspelpositie.
34'
Doelpunt voor Noorwegen, 0:2 door Jo Inge Berget
Wat staat de verdediging van Jong Engeland te slapen. Tussen twee man in kan Jo Inge Berget een prima pass door de lucht van Håvard Nielsen aannemen. Steven Caulker en Craig Dawson kijken elkaar aan wie Berget moet dekken. Ondertussen haalt Berget frank en vrij uit. Op de inzet is Jack Butland kansloos. Door de 2-0 achterstand is uitschakeling voor Jong Engeland heel dichtbij.
30'
Aan de andere kant moet Jong Engeland direct weer opletten als Jong Noorwegen er vandoor is. Vanuit een één-tweetje breekt Marcus Pedersen door de Engelse defensie. De Vitesse-speler lijkt van dichtbij uit te kunnen halen, maar Jong Engeland houdt hem van uithalen af.
30'
Alan Smith geeft vanaf links laag en goed voor. Jan en alleman maaien over de bal heen waardoor een kans verloren gaat. Jordan Henderson gaat naar de grond door toedoen van een zetje van Stefan Johansen. De scheidsrechter gaat niet mee in de roep om een strafschop.
29'
Nathan Redmond probeert Wilfried Zaha, die in het strafschopgebied wegloopt uit de rug van Fredrik Berge, te bedienen met een steekpass. De bal is niet iets te hard. Maar dit is wel de wijze waarop Engeland het moet gaan proberen. Met alleen rond tikken komt Jong Engeland er niet.
25'
Jong Engeland creëert nog maar weinig tot nu toe, ondanks een balbezit van 79%. De Noren in de omschakeling een stuk gevaarlijker.
21'
Wat is dat toch met de defensie van Jong Engeland bij corners van Jong Noorwegen? Opnieuw is het gevaarlijk voor het doel. Doelpuntenmaker Fredrik Berge wordt slecht gedekt en kan koppen. De kopbal gaat maar net over.
20'
Jong Engeland oogt niet aangeslagen na de achterstand. De ploeg van Stuart Pearce neemt meteen weer het initiatief.
15'
Doelpunt voor Noorwegen, 0:1 door Fredrik Berge
Uit een nieuwe corner krijgt Jong Engeland de bal niet goed weg uit het strafschopgebied. De bal belandt uit de kluts bij verdediger Fredrik Berge. Hij twijfelt niet en haalt doeltreffend uit in de rechterhoek.
14'
Doelman Jack Butland komt zijn doel uit om een corner te verwerken. De timing van de Engelsman is waardeloos waardoor er een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan. Gelukkig voor de Engelsen rolt de bal uiteindelijk over de achterlijn.
13'
Een goede vrije trap van Jordan Henderson vanaf rechts belandt op het hoofd van de sterke Danny Rose. Hij komt hoog en komt tot koppen. De kopbal gaat echter over.
11'
Ondertussen probeert ook Jong Engeland het van afstand. De Engelsen komen niet verder dan een afzwaaier en een slap rollertje.
8'
Feyenoord Harmeet Singh met het eerste wapenfeit. Zijn schot gaat hard naast. Singh had hier af moeten leggen op bijvoorbeeld Marcus Pedersen, die er beter voor stond.
4'
Jong Engeland tikt de bal rust rond op zoek naar een gaatje. Voorlopig heeft de defensie van Jong Noorwegen de boel achterin onder controle.
2'
In de basis van Jong Noorwegen bekende namen. Omar Elabdellaoui speelde een tijdje op huurbasis voor Feyenoord, Harmeet Singh staat momenteel onder contract bij de Rotterdammers en Marcus Pedersen staat op de loonlijst van Vitesse.
1'
Jong Noorwegen heeft afgetrapt.
1'
1'
Goedemiddag. Welkom bij het EK-duel tussen Jong Engeland - Jong Noorwegen. Ik ben Steven Koelma en doe vanaf zes uur verslag van dit duel in groep A.

Voor de Engelsen is het in het Ha Moshava, een stadion in Petach Tikva, alles of niets. Afgelopen woensdag verloor Jong Engeland namelijk het eerste EK-duel. Jong Italië was de ploeg van Stuart Pearce met 1-0 de baas. Een nieuwe nederlaag betekent namelijk uitschakeling voor Jong Engeland.

Jong Noorwegen staat er beter voor door een gelijkspel tegen Jong Israël. Feyenoorder Harmeet Singh schoot de Noren in blessuretijd naar een gelijkspel (2-2). Jong Noorwegen kan vandaag bij winst goede zaken gaan doen.

Jong Engeland en Jong Noorwegen kennen elkaar goed, omdat de twee landen elkaar troffen in de kwalificatiereeks van dit toernooi. De wedstrijden waren beide keren een prooi voor de Engelsen (1-0 en 1-2). Jong Engeland en Jong Noorwegen werden eerste en tweede in de groep waardoor de twee landen de play-offs bereikten. Hierin was Jong Frankrijk de tegenstander. Een zware dobber voor de Scandinaviërs, maar het tweeluik mondde uit in een verrassing. Het heenduel ging nog verloren met 1-0. In de return overrompelden de Noren Frankrijk met 5-3.

Wilt U de complete opstellingen weten? Klik dan op de button 'wedstrijdgegevens'aan de linkerzijde van de webpagina. Ik zie U graag over een half uur terug bij de aftrap van Jong Engeland - Jong Noorwegen.