08.06.2013 21:00

Jong Noorwegen schakelt Jong Engeland uit op EK

Het EK onder 21 jaar is voorbij voor Jong Engeland. Na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Italië (0-1), verloren de Engelsen zaterdagavond kansloos van Jong Noorwegen: 1-3. De Noorse doelpunten kwamen van Fredrik Berge, Jo Inge Berget en Magnus Eikrem. Craig Dawson schoot namens Jong Engeland een strafschop binnen.

Jong Engeland had vanaf de eerste minuut het meeste balbezit. Daar deed de ploeg van Stuart Pearce vrijwel niets van. De bal werd alleen rond getikt en kansen werden er amper gecreëerd. De Noren waren vanuit de omschakeling veel gevaarlijker. Na een kwartier voetbal was het ook raak voor Jong Noorwegen. De Engelsen slaagden er niet in een hoekschop weg te werken, waardoor Fredrik Berge vanuit de kluts raak schoot. Tien minuten voor rust bereikten de Scandinaviërs een comfortabele voorsprong. Håvard Nielsen bereikte Berget met een bekeken pass door de lucht. Bij Engeland stond de defensie te slapen waardoor Berget frank en vrij binnen kon schieten.

Jong Noorwegen gooide het duel na rust definitief op slot. Op aangeven van de goed spelende Marcus Pedersen (Vitesse) schoot Magnus Eikrem hard raak. Jong Engeland deed nog wel wat terug via Dawson. Hij schoot een penalty raak die hij zelf had verdiend. Verder dan dat kwamen de Engelsen niet waardoor het EK er op zit voor Jong Engeland.

Door de zege heeft Jong Noorwegen na het gelijke spel tegen Israël (2-2) eerder deze week vier punten. Hierdoor zijn de halve finales binnen handbereik voor de Noren. Komende dinsdag kan Jong Noorwegen deze halve finales definitief bereiken. Italië is dan de tegenstander.

Jong Engeland neemt afscheid van het toernooi met een wedstrijd tegen gastheer Jong Israël.