Italië Zaterdag, 8. Juni 2013
20:30 uur
Israël
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Riccardo Saponara 18. / Schot met rechts  (Ciro Immobile)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Manolo Gabbiadini 42. / Schot met links  (Ciro Immobile)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Manolo Gabbiadini 53. / dir. vrije trap
4 : 0 Torinfos in de Ticker Alessandro Florenzi 71. / Schot met rechts

90'
De scheidsrechter heeft voor het eind van de wedstrijd gefloten en Jong Italië wint dik verdiend van het gastland. 4-0 is een score die niet geflatteerd is en duidelijk het krachtsverschil liet zien tussen beide ploegen. In de tweede helft maakte Gabbiadini zijn tweede treffer en maakte Florenzi de 4-0 voor de 'Azzurinni'. Jong Italië gaat door naar de halve finale en voor Jong Israël wordt het alles of niets in de derde poulewedstrijd tegen Engeland.
90'
90'
Blessuretijd lijkt niet meer nodig bij een wedstrijd die zo beslist is, maar toch besluit scheidsrechter Hategan er twee minuten bij te rekenen. Dan lijkt Jong Israël weer een aanval te kunnen opzetten, ditmaal aan de linkerkant, maar word de ploeg weer teruggefloten voor buitenspel. Voor coach Guy Luzon kan het fluitsignaal niet snel genoeg komen.
88'
Jong Italië leek aan een nieuwe aanval bezig te zijn, totdat het fluitje klonk van de scheidsrechter. Het leek op gevaarlijk spel van Mattia Destro, die zijn been te hoog geheven had. Jong Israël krijgt een vrije trap, maar die word direct ingeleverd bij de verdediging van Jong Italië.
85'
Israël is zowaar gevaarlijk in de laatste vijf minuten van deze wedstrijd. Via de linkerkant wordt de bal voorgebracht door Kalibat en Turgeman schoot de bal in. Caldirola zorgde voor het blok en daardoor werd het uiteindelijk een hoekschop. Een ongevaarlijke hoekschop overigens, want Italië verdedigt al 85 minuten lang uiterst geconcentreerd.
82'
Mattia Destro is de man die voor energie zorgt aan de kant van Jong Italië. De invaller heeft vanzelfsprekend meer loopvermogen dan zijn ploeggenoten die al de hele wedstrijd in de weer zijn, maar Destro maakt er goed gebruik van. Hij gebruikt goede looplijnen, is veel aanspeelbaar en kaats secuur. Een goede invalbeurt voor de spits tot dusver.
82'
Wissel in bij Israël -> Ahad Azam
82'
Wissel uit bij Israël -> Mohammed Kalibat
79'
Het is Jong Israël ook niet gegund zou je bijna denken: invaller Yom-Tov Ofer werd aangespeeld aan de rechterkant van het veld en kon eindelijk voor dreiging zorgen op de helft van Jong Italië. Helaas voor hem en voor Jong Israël stond hij in buitenspelpositie.
77'
Florenzi heeft de Pirlo-rol overgenomen van de vervangen Marco Verratti. Hij komt de bal ophalen bij de eigen verdediging en zoekt dan de pass naar voren. In tegenstelling tot Pirlo, sluit Florenzi snel aan bij de aanval en dat gaf heb een paar minuten geleden ook de gelegenheid om te scoren.
74'
Waar de eerste Israëlische supporters al de uitgang opzoeken na een kleine 75 minuten aan voetbal, gaat Jong Italië vrolijk verder. Het combinatievoetbal blijft van een hoog niveau en de ploeg speelt de wedstrijd rustig uit.
71'
Doelpunt voor Italië, 4:0 door Alessandro Florenzi
Een schitterende aanval van Florenzi. Eerst de combinatie met spits Inmobile die goed uitgevoerd word. Daarna poort Florenzi de verdediger van Jong Israël en rondt hij de bal keurig af, achter doelman Kleiman van Jong Israël. 4-0 voor Jong Italië, dat nu aardig afstand neemt van het gastland.
70'
Wissel in bij Italië -> Nicola Sansone
70'
Wissel uit bij Italië -> Marco Verratti
69'
De trainer van Jong Italië wil wisselen en hij wil iemand sparen voor de wedstrijden die nog komen gaan. Voor de mensen die geld willen inzetten: de kans is groot dat Marco Verratti het veld verlaat. Met een gele kaart op zak en belangrijke wedstrijden voor de boeg, lijkt dat een logische optie.
66'
Vrije trap voor Israël en Israel Zaguri meldt zich daarvoor. De tweede keer dat Israël zich kan melden in het zestienmeter gebied in de tweede helft, maar het is tevens de tweede keer dat een kans voorbij gaat. De vrije trap kan niet verlengd worden en daarom mag doelman Bardi aanleggen voor een doeltrap.
66'
Wissel in bij Israël -> Orr Barouch
66'
Wissel uit bij Israël -> Alon Turgeman
63'
Jong Italië speelt de bal keurig rond op de helft van de Israëlieten. Marco Verratti draait aan de linkerkant knap weg van Kalibat, maar de Israëlische speler steekt zijn been uit. De Italiaan valt en krijgt de vrije trap mee. Alessandro Florenzi geeft de bal voor, maar Destro kan daar weinig mee. Doeltrap voor Jong Israël.
60'
Gele kaart voor Marco Verratti (Italië)
Een onnodige gele kaart, zeker bij een 3-0 voorsprong. Aanvoerder van Jong Israël, Nir Biton, wil de bal langs Verratti spelen, maar de Italiaanse middenvelder steekt zijn arm uit. Hij krijgt hiervoor een terechte gele kaart van scheidsrechter Hategan.
58'
Jong Israël weet zich geen raad met het spel van de Italianen in deze wedstrijd. Het gastland kan alleen maar toekijken naar het positiespel en de secure passing van de ploeg van coach Devis Mangia.
57'
Wissel in bij Italië -> Mattia Destro
57'
Wissel uit bij Italië -> Manolo Gabbiadini
55'
Topscorer Gabbiadini moet het veld verlaten en voor hem komt Mattia Destro: de spits van Genoa, die uitgeleend was dit seizoen aan AS Roma.
53'
Doelpunt voor Italië, 3:0 door Manolo Gabbiadini
Opnieuw is Jong Italië trefzeker uit een vrije trap op dit EK onder 21. Waar tegen Jong Noorwegen de vrije trap werd verzilverd door Insigne, is het nu Manolo Gabbiadini die scoort. Hij neemt een aanloop alsof hij de bal met gevoel gaat schieten, maar in plaats daarvan knalt de Italiaan met kracht de bal in de verre hoek. Keeper Kleiman kan alleen maar staren en Gabbiadini kan juichen met zijn tweede treffer op dit toernooi.
52'
Jong Israël leek even een kans te krijgen van Jong Italië doordat spits Turgeman omver geduwd werd door Marco Verratti. Vrije trap voor Jong Isräel en dan kan er gevaar ontstaan, omdat de bal op dertig meter van het doel in de zestienmeter gegooid kan worden. Dat lukt wel, maar een speler van Jong Israël staat buitenspel en daardoor word de hele aanval om zeep geholpen.
49'
Jong Israël trekt zich volledig terug op de eigen helft met alleen Turgeman als speler die rond de middenlijn loopt. Jong Italië houdt de bal in de ploeg en wacht op de gaten in de Israëlische defensie.
46'
Wissel in bij Israël -> Yom-Tov Ofer
46'
De tweede helft is begonnen als Jong Italië heeft afgetrapt. Jong Israël moet de schade beperkt houden in dit duel, om nog kans te maken om als tweede te eindigen in deze poule. De derde wedstrijd is tegen Engeland, die al uitgeschakeld zijn en daar kan Israël dan op gelijke hoogte met Jong Noorwegen komen. Eerst deze ontmoeting met Italië maar verderzetten in de tweede helft.
46'
Wissel uit bij Israël -> Elazar Dasa
46'
45'
Eenrichtingsverkeer in deze ontmoeting tussen Jong Israël en Jong Italië in het Bloomfield in Tel Aviv. De Italiaanse ploeg is veel sterker en kwam na een kleine twintig minuten verdiend op voorsprong door een doelpunt van Saponara. Na de 1-0 kwam Israël niet meer in het spel en moest het zelfs verder met tien man, nadat Golasa met rood van het veld werd gestuurd. Erger werd het voor de thuisploeg toen Gabbiadini, drie minuten voor de rust, de 2-0 scoorde.
45'
Overtreding van aanvoerder Biton op de benen van Fausto Rossi. Die hervat het spel snel en probeert Saponara te vinden. Één minuut blessuretijd komt erbij en dan mag trainer Guy Luzon van Jong Israël zijn strategie bijwerken.
45'
42'
Doelpunt voor Italië, 2:0 door Manolo Gabbiadini
Jong Israël heeft nu helemaal geen verweer meer tegen het spervuur van Jong Italië. Verratti brengt de bal naar voren, in de richting van van Inmobile. Die legt de bal rond de zestien klaar voor Gabbiadini, die naast hem draait. De Italiaanse spits draait naar zijn linkerbeen en haalt verwoestend uit. Doelman Kleiman kan alleen maar kijken en de bal uit het net vissen: 2-0 voor Jong Italië.
40'
Wissel in bij Italië -> Fausto Rossi
40'
De smaakmaker van Jong Italië, Lorenzo Insigne, moet van het veld af. Hij lag al een tijdje aan de zijkant waar hij werd behandeld aan zijn linkerbeen. Die blessure liep hij op in een duel met middenvelder Kriaf van Jong Israël. Insigne kan niet verder en word vervangen door Fausto Rossi
40'
Wissel uit bij Italië -> Lorenzo Insigne
37'
Jong Italië lijkt al bezig te zijn met de rust, want de bal word nu heel makkelijk rondgespeeld. Jong Israël komt niet in de buurt van de bal en lijkt daar ook geen belang bij de hebben.
37'
Rode kaart voor Eyal Golasa (Israël)
Een terechte rode kaart en een hele domme overtreding van Golasa. De Israëlische middenvelder kwam onbesuisd met twee benen vooruit invliegen op het lichaam van de doelpuntenmaker Saponara. Die blesseert zich bij het duel en Golasa moet er vanaf met een rode kaart. Israël met tien man verder en ze hadden het al zo moeilijk tegen deze Italiaanse ploeg.
34'
Grote kans voor Jong Italië Verratti staat aan de basis van opnieuw een gevaarlijke kans voor de 'Azzurinni' uit het Middellandse Zee gebied. De kleine Italiaan levert een prima steekbal op spits Gabbiadini, maar die schiet tegen het lichaam van Kleiman aan. Het had al 2-0 moeten zijn voor Italië.
32'
Italië neemt de overhand in de eerste helft en verklaart het balbezit heilig. Israël is niet bij machte om vol druk te zetten op de Italiaanse machine en wacht daarom geduldig af. Dat levert ze nu wel problemen op, want Saponara mag voor de tweede keer aanleggen. Nu brengt doelman Kleiman knap redding op de inzet van de Italiaan.
30'
Verratti neemt in deze wedstrijd tegen Jong Israël de 'Pirlo-rol' op zich. Hij laat zich uit het middenveld terugzakken, om de bal op te halen bij zijn verdediging. Daarna gaat de blik naar voren, loerend op een mogelijkheid om het spel te verleggen.
28'
In het eerste half uur valt vooral op dat Jong Israël weinig ervaring heeft met grote wedstrijden. De spelers van coach Guy Luzon durven nauwelijks risico in hun spel te leggen. Een tikkie breed of de bal maar terugspelen naar de verdediging is de voornaamste optie voor de ploeg in het eerste deel van deze wedstrijd.
24'
Marco Verratti heeft al redelijk wat ervaring op het hoogste niveau bij Paris Saint-Germain, maar ook ervaring staat niet garant voor succes. De kleine Italiaan brengt zichzelf in de problemen rond de eigen achterlijn en dreigt de bal te verliezen. Hij lijkt de bal, onder druk van aanvoerder Biton van Jong Israël, over de eigen achterlijn te lopen. De scheidsrechter besluit anders en geeft Jong Italië een doeltrap.
21'
Jong Israël wil zich laten zien en wil na de tegentreffer meteen in de aanval gaan. Dat brengt ook de nodige risico's met zich mee. Jong Italië verovert snel de bal en meteen is het zoeken naar de smaakmaker Insigne. Die komt vanaf links naar binnen gesneden en zoekt de combinatie. Inmobile word niet gevonden en zo kan Israël weer gaan opbouwen.
18'
Doelpunt voor Italië, 1:0 door Riccardo Saponara
Het uitstekende voetbal word nu prachtig getoond door de Italiaanse ploeg. De basis word gelegd door Lorenzo Insigne die een steekbal door de lucht geeft naar de rechterkant. Daar stond Inmobile gepositioneerd. De Italiaanse spits legt de bal klaar voor de inlopende Riccardo Saponara en die schiet Italië op 1-0. Een schoolvoorbeeld van positiespel, techniek en overzicht.
18'
Hoekschop nu voor Jong Israël. Middenvelder Mohammed Kalibat neemt de hoekschop, maar die word over de achterlijn gewerkt door de Italianen. De hoekschop die daarop volgt word slecht verdedigd en zodoende kan er gevaar ontstaan. Zaguri gaf een voorzet vanaf rechts en die werd net gemist door de spits van Jong Israël.
16'
Waar we op het EK 2012 al stonden te kijken van het goede combinatievoetbal van Italië, zien we dat ook bij de jongelingen terug. Dit Jong Italië laat zien dat er een nieuwe stroming van talenten aankomt die goed voetbal laten zien. Het zogenaamde 'Catenaccio' voetbal lijkt definitief verdwenen.
14'
Coach Guy Luzon van Jong Israël beloond Alon Turgeman voor zijn goede spel tegen Jong Noorwegen met een basisplaats in deze wedstrijd tegen Jong Italië. Turgeman viel in de eerste wedstrijd zeer goed in en scoorde zelfs de 2-1. Een trainer die zijn spelers vertrouwen geeft bij goed spel.
12'
Daar is dan het eerste echte gevaar voor Jong Italië en het is niet onverwacht dat het schot van Insigne is. Vorige wedstrijd was hij al een van de betere en ook nu schiet hij goed op het doel van Jong Israël. Doelman Kleiman voorkomt een doelpunt.
10'
Jong Israël probeert het vooral over de rechterkant waar Israel Zaguri geposteerd staat. De dreiging komt in de openingsfase van hem, waar hij het verdediger Biraghi een paar keer lastig maakt. Nu verdedigt de Italiaan goed en is de aanval onschadelijk gemaakt.
9'
De Italiaanse kijkers zullen vooral benieuwd zijn naar de vorm van Lorenzo Insigne: de doelpuntenmaker tegen Jong Noorwegen. De kleine getrukte middenvelder begint aan de linkerkant en laat meteen zijn techniek zien met een fraaie pirouette langs de zijlijn.
6'
Jong Israël is brutaal in de openingsfase en wil laten zien dat het niet bang is voor Jong Italië. Dat komt de wedstrijd ten goede, want de Italianen moeten nu geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. Nu het balbezit weer voor Jong Italië met oud-Vitesse speler Luca Caldirola aan de bal.
3'
Wedstrijd begint fel met overtredingen aan beide kanten. Nu werd een Israëlische middenvelder neergelegd aan de linkerkant van het veld. De bal word getrapt door Kalibat, maar de bal is te laag en word weggewerkt door de verdediging van Italië.
1'
We zijn onderweg in het Bloomfield Stadion in Tel Aviv en meteen is er een overtreding aan Israëlische zijde. De vrije trap word voor Jong Italië genomen door specialist Insigne, maar zijn voorzet mislukt en word weggewerkt.
1'
Welkom bij de tweede ronde in de poule bij de ontmoeting tussen Jong Israël en Jong Italië. Voor u zal Brent van Ooijen het verslag voorzien bij deze wedstrijd. Het duel wordt afgewerkt in het Bloomfield Stadion in Tel Aviv en staat onder leiding van de Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan.

Jong Israël zal niet met vreugde terugblikken op de eerste poulewedstrijd tegen Jong Noorwegen. Toen, woensdag 5 juni, speelde de ploeg van Guy Luzon gelijk tegen de Noorse jeugdploeg. Dat op zich is geen opvallende uitslag, maar de manier waarop was dat zeker wel. Jong Noorwegen speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, na een rode kaart van verdediger Hedenstad. Toch kwam de Noorse ploeg in de blessuretijd van de tweede helft op gelijke hoogte door een treffer van Feyenoorder Harmeet Singh. Daardoor verliet het gastland de grasmat met één schraal puntje en moet het tegen Italië een goed resultaat neerzetten. Immers, als gastland wil je ten koste van alles door naar de volgende ronde.

Italië is uitstekend begonnen aan het toernooi. De aanwezigheid van enkele bekende namen, Marco Verratti (PSG) en Mattia Destro (Roma), hebben de ploeg langs Jong Engeland geholpen in de vorige wedstrijd. 1-0 werd het voor Jong Italië, maar niet Destro of Verratti maakte het o zo belangrijke doelpunt. Het was de kleine buitenspeler Lorenzo Insigne die met een goed geplaatste vrije trap, Engeland de mokerslag uitdeelde. Daardoor is Italië na een speelronde koploper in Poule A.

Coach Luzon van Jong Israël heeft al laten weten in de pers dat hij Jong Italië als één van de kanshebbers ziet voor de titel. Hij hoopt dat zijn team in topvorm is en het de ‘Azzurrini’ moeilijk kan maken. Ook bij Jong Italië gaan ze niet uit van een makkelijk duel. Aanvaller Ciro Inmobile van Genoa zegt dat deze wedstrijd voor hem lastiger is dan tegen Engeland. “Als spits krijg je minder ruimte tegen Jong Israël en dat maakt het voor mij lastig”, zegt de 1.85 meter lange Italiaanse spits.

Beide ploegen kunnen eerst de wedstrijd van Jong Engeland tegen Jong Noorwegen aanschouwen die eerder op de avond zal plaatsvinden. Jong Italië kan zich bij een overwinning op Jong Israël al plaatsen voor de knock-out fase van het EK onder 21.

Jong Israël kan vandaag zijn eerste overwinning in een EK onder 21 boeken. Het is namelijk de tweede keer dat de ploeg meedoet op een dergelijk toernooi, alleen tot een overwinning kwam het nooit. Op het vorige toernooi, gehouden in Nederland, kon Jong Israël geen punt veroveren. Benieuwd of het ze vandaag wel gaat lukken.