05.06.2013 21:00

Noorwegen speelt op de valreep gelijk tegen Israël

Noorwegen is er niet in geslaagd een overwinning te boeken op Israël. De Noren kwamen twee keer op achterstand, maar knokten zich terug in de wedstrijd. In de blessuretijd schoot Harmeet Singh de Noren op gelijke hoogte.

Noorwegen was heer en meester in de eerste helft, maar kwam toch op achterstand. Omar Elabdellaoui zou een betreding hebben begaan. De Poolse arbiter kende Israël een strafschop toe, deze werd benut door Nir Biton. De Noren kwamen echter al snel op gelijke hoogte. Marcus Pedersen kreeg een moeilijke bal aangespeeld en leek de bal te verspelen. De spits kreeg de bal toch onder controle en schoot uit de draai in de linkerhoek. Boris Kleiman was kansloos.

Noorwegen bleef aanzetten. Anders Konradsen raakte de lat, terwijl Jo Inge Berget de bal op de paal schoot. Beide teams kwamen voor de rust niet meer tot scoren, Noorwegen kreeg nog wel een flinke tik te verwerken. De scheidsrechter stuurde Vegar Hedenstad van het veld. De linksback ontnam zijn directe tegenstander een grote scoringskans en kreeg hiervoor de rode kaart.

Noorwegen bleef gedurende de hele partij beter, maar kreeg de bal maar niet in het doel. Anders Konradsen raakte in de tweede helft de paal. Israël kwam iets beter in de wedstrijd. Met name Mohammed Kalibat kreeg een aardige mogelijkheid, maar Ørjan Nyland bracht redding. De Israëliërs kwamen na 71 minuten spelen weer op voorsprong. Invaller Alon Turgeman schoot de bal verwoestend hard achter de Noorse doelman.

De Noren bleven aanzetten, met name Marcus Pedersen kreeg een aantal mogelijkheden. De aanvaller kreeg een grote kop –en schietkans, maar vond tweemaal Boris Kleiman op zijn pad. Israël leek weg te komen met drie punten, maar in de blessuretijd wist Noorwegen toch op gelijke hoogte te komen. Op aangeven van Håvard Nielsen kon Harmeet Singh op de fraaie wijze de bal achter doelman Kleiman schieten. Dat Noorwegen deze wedstrijd niet heeft weten te winnen hebben de Noren vooral aan zichzelf te danken. Israël heeft goede zaken gedaan en maakt kans op de volgende ronde, dit lijkt voor Noorwegen bijna uitgesloten met wedstrijden tegen Engeland en Italië op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner