1 : 0 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 54. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 56. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Glenn Gomes 59. / Schot met links
3 : 1 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 61. / Schot met rechts

90'
In de tweede helft scoort Jong Oranje drie keer en loopt het uiteindelijk gemakkelijk weg bij Jong Luxemburg. Promes is de nieuwe topscorer van Jong Oranje met zeven doelpunten. Vijf doelpunten scoorde hij in de laatste twee wedstrijden.
90'
90'
Er komen nog vier minuten blessuretijd bij. Onnodig, maar het zijn nu eenmaal de regels. Jong Oranje wil nog wel voor de 4-1 gaan in de slotfase.
89'
Doelpunt afgekeurd! Castaignos schiet binnen met rechts, maar de spits staat buitenspel op het moment van spelen. Terecht afgekeurde goal.
88'
Nou, nou, die mag wel zitten Castaignos. John opnieuw met een goede voorzet, ditmaal vanaf links. De spits van FC Twente komt uit bij de eerste paal, maar zoekt te scherp naar de korte hoek. De doelman is al geklopt, maar de inzet gaat naast.
86'
Nog wat speelminuten voor Adam Maher, die bij PSV niet uit de verf kwam dit seizoen. Hij vervangt Van Ginkel, die dit seizoen eigenlijk ook niet uit de verf kwam door diverse blessures.
86'
Wissel in bij Nederland -> Adam Maher
86'
Wissel uit bij Nederland -> Marco van Ginkel
83'
Verrukkelijke actie van Promes, die niet zelfzuchtig is! Hij omspeelt als een dartelend hertje drie man van Luxemburg en legt af op Ziyech. Die haalt met links snoeihard uit, maar zijn inzet belandt recht in de handschoenen van Frising.
80'
Prima poging van de middenvelder van sc Heerenveen! De verdediging van Luxemburg loopt achteruit en Ziyech haalt dan maar uit in de rechterhoek. Een lastige stuit, maar Frising verwerkt de bal.
79'
Wissel in bij Luxemburg -> Ricardo Pinto
79'
Wissel uit bij Luxemburg -> Christopher Pereira
78'
Dat had de derde van Promes kunnen zijn! Ziyech laat zijn traptechniek weer eens gelden en speelt de bal lang de zestien in. Promes strekt zijn rechterbeen, maar komt er net niet bij.
76'
De drang naar voren is niet meer zo aanwezig bij Jong Oranje. Een overwinning telt, want dan lopen ze uit op Jong Slowakije, de directe concurrent in de groep van Jong Oranje.
73'
Wissel in bij Nederland -> Hakim Ziyech
73'
Wissel uit bij Nederland -> Kyle Ebecilio
73'
Het gaat niet met Ebecilio. Wat ontzettend fijn voor een bondscoach als je dan Hakim Ziyech in kunt zetten. De middenvelder van sc Heerenveen maakte een geweldig seizoen mee in de Eredivisie.
70'
Veel pijn bij Ebecilio, die een Luxemburger van zeventig/tachtig kilo op zijn rechterenkel kreeg.
68'
Wissel in bij Luxemburg -> Sven Kalisa
68'
Wissel uit bij Luxemburg -> Jeff Lascak
68'
Daar is invaller Ola John voor het eerst! Een mooie actie op rechts en een goede voorzet richting Rekik. De centrale verdediger kan zijn hoofd net niet goed tegen de bal zetten en mist de rechterhoek op een haar na.
66'
Nou, de eerste helft zagen we maar één echte kans, in de tweede helft maken beide landen het goed. Er gaan veel fouten aan doelpunten vooraf, maar dat maakt de neutrale toeschouwer niet uit. Promes is nu alleen topscorer van Jong Oranje met zeven doelpunten.
64'
Wissel in bij Nederland -> Ola John
64'
Wissel uit bij Nederland -> Jean-Paul Boëtius
61'
Doelpunt voor Nederland, 3:1 door Quincy Promes
Geen rust in deze vijf minuten! Doelman Frising levert een bal zo in bij Promes, die van buiten de zestien hard uithaalt en de linkerhoek vindt. Promes scoorde vorige week tegen Jong Schotland een hattrick, lukt hem dat weer vanavond?
59'
Doelpunt voor Luxemburg, 2:1 door Glenn Borges
Veel doelpunten in een korte tijd, maar ditmaal in het verkeerde net. Glenn Borges is slimmer in een duel met Aké en komt zodoende één op één met Hahn. De goalie kan weinig uitrichten tegen het geplaatste balletje: 2-1.
58'
Wissel in bij Luxemburg -> Edis Agovic
58'
Wissel uit bij Luxemburg -> Antonio Luisi
56'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Quincy Promes
Dan gaat het wel heel snel! Met een beetje geluk krijgt Promes de bal bij de tweede paal mee, maar zijn schot is kiezelhard en zuiver in de linkerhoek: 2-0.
53'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Luc Castaignos
Dan is het toch raak! Een lage, lange bal van Aké wordt door niemand aangeraakt en dan staat Castaignos ineens één op één. Met de punt van zijn rechterschoen vindt hij het gaatje tussen de benen van doelman Frising en het staat 1-0.
52'
Ook in de tweede helft is het Jong Oranje met het balbezit. Wederom geen grote kansen voor het thuisland.
49'
Schotje van Ebecilio, die van ruim twintig meter recht op Frising schiet.
46'
45'
Jong Oranje zet nog wat druk op het einde, maar het loopt, zoals in 99 procent van de gevallen, spaak voordat doelman Frising echt in actie moet komen. Via Aké was Jong Oranje nog het dichtste bij een openingstreffer. De verdediger kopte een vrije trap eerst op de lat en raakte in de rebound de paal. Jong Luxemburg heeft niets om in de melk te brokkelen. Eerlijk gezegd hebben ze niet eens melk.
45'
41'
Stevige overtreding van Rekik, die wel vol voor de bal gaat. Het gestrekte been is echter ook aanwezig, waardoor de scheidsrechter met een geweldige naam: Johnny Casanova, fluit voor een overtreding.
38'
De topscorer van deze kwalificatiereeks is Arkadiusz Milik met negen doelpunten. Milik speelt vanaf volgend seizoen bij Ajax op huurbasis. Castaignos en Promes scoorden beiden vijf keer.
35'
Domineren is leuk en aardig, maar uitgespeelde kansen hebben we nog niet gezien in Maastricht. Eén mooie actie van Boëtius zonder goed gevolg. Daarnaast natuurlijk de kopbal van Aké op de lat uit een standaard spelsituatie.
31'
Nou, nou. Een vrije trap van Jong Luxemburg komt in de muur en gaat als een vuurpijl omhoog. Warner Hahn moet die bal, die in de vijf meter eindig, gewoon hebben, maar aarzelt omdat er spelers van de tegenstander ook voor de bal gaan. De goalie bokst en kan in tweede instantie wel klemmen. Hahn keept vanaf volgend seizoen bij Feyenoord.
28'
Kansjes voor Van Ginkel en Rekik. Eerstgenoemde kopt een corner bij de tweede paal terug naar het midden van de zestien en daar timet de verdediger van PSV goed. Hij zoekt de linkerhoek, maar mikt iets teveel naar links.
25'
Vilhena met een poging van buiten de zestien! De middenvelder staat onder druk, maar weet de bal toch richting de rechterhoek te plaatsen. Frising duikt, maar voelt dat de inzet naast gaat.
24'
Ook achterin is er weinig techniek van het fluwelen soort te zien, maar vooral Ricardo Delgado maakt dat goed met het zijn van een buffel. Vincent Kompany gecombineerd met Zlatan Ibrahimovic.
21'
Van de aanvallers bij Jong Luxemburg hoeft Nederland weinig te vrezen. De basistechniek is erg zwak, wat vooral resulteert in het slecht aannemen van ballen onder druk.
18'
Daar had Jong Oranje weer vroeg op een voorsprong kunnen komen. In de vorige wedstrijd scoorde Van Ginkel al in de achttiende minuut. Nu was Aké dus dichtbij na een mooie kopbal in de zestien.
16'
Twee hele grote kansen voor Aké! De linksback kopt eerst een vrije trap van Tonny Vilhena op de lat en in de rebound probeert hij het met een halve omhaal van dichtbij. Het is moeilijk, want Joé Frising ligt nog in de weg. De tweede inzet eindigt ongelukkig op de rechterpaal.
13'
Het is overduidelijk. Jong Oranje heerst in Maastricht. Het zet Jong Luxemburg vast op de eigen helft en heeft een heel groot aandeel in balbezit. Luxemburg wil de linies vooral gesloten houden tegen het Nederlandse aanvalsgeweld.
10'
Daar snijdt Jean-Paul Boëtius door de verdediging! De Feyenoorder speelt twee man uit en bedient Promes met een mooie steekbal, maar de bal gaat net iets te snel om aan te nemen.
9'
Eerste klein beetje gevaar van Jong Oranje. Quincy Promes gooit de bal voor vanaf rechts en omdat de Luxemburgers niet goed uitverdedigen kan Castaignos timen en koppen. Hij stond echter stil bij zijn kopbal en kan geen kracht meegeven.
7'
Op 9 september 2013 won Jong Oranje al met 0-1 van Jong Luxemburg. De opstelling van toen verschilt niet heel veel met die van nu. Memphis Depay stond toen nog in de aanval en bondscoach Albert Stuivenberg maakte achterin gebruik van Mike van der Hoorn, Stefano Denswil en Ruben Ligeon.
4'
In het elftal van Jong Oranje staat toch aardig wat internationale ervaring. Kyle Ebecilio beproefde zijn geluk bij Arsenal, Luc Castaignos speelde al bij Inter, Marco van Ginkel werd vorig seizoen door Chelsea uit de Eredivisie geplukt en in de verdediging staan Nathan Aké (Chelsea) en Karim Rekik (Manchester City).
1'
Daar gaan we! De zesde wedstrijd van Jong Oranje in de kwalificatiereeks voor het EK in Tsjechië is begonnen.
1'
De volksliederen worden ingezet in Maastricht. We gaan bijna beginnen.
Jong Oranje begint in dezelfde opstelling als tegen Jong Schotland. Dit betekent dat Mike te Wierik, Sven van Beek, Karim Rekik en Nathan Aké de verdediging vormen. Kyle Ebecilio, Tonny Vilhena en Marco van Ginkel staan op het middenveld, terwijl Quincy Promes, Luc Castaignos en Jean-Paul Boëtius voor de doelpunten moeten zorgen. Warner Hahn staat op doel.
Voorbeschouwing:

Het Wereldkampioenschap in Brazilië komt er aan, maar ook Jong Oranje speelt nog enkele spannende wedstrijden. Zoals vanavond, tegen Jong Luxemburg. Mijn naam is Jos Boesveld en ik ben uw liveticker bij deze kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap dat in Tsjechië georganiseerd wordt.

Jong Oranje doet het goed in de poulewedstrijden. Het staat samen met Slowakije op de eerste plaats met dertien punten, maar speelde wel een wedstrijd minder dan de Slowaken. Daarnaast werd er twee keer zes doelpunten gemaakt tegen een tegenstander. Zowel Georgië (6-0) als Schotland (6-1) kregen het voor hun kiezen. Het doelsaldo van Jong Oranje is met plus zestien dan ook formidabel te noemen.

Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en het lijkt erop dat Jong Oranje zich op mag maken voor het EK in Tsjechië. In 2015 mag het land het kampioenschap organiseren. Luxemburg is samen met Slowakije één van de ploegen waar Jong Oranje het moeilijk mee had. In september 2013 kwamen de talenten van de landen al tegen elkaar uit in Luxemburg en door een vroeg doelpunt van Marco van Ginkel wonnen de Nederlanders uiteindelijk met 1-0.

Jong Oranje heeft door de bekendmaking van de selectie voor het Wereldkampioenschap in Brazilië de beschikking gekregen over extra spelers. Vorige week was dit al goed te zien in de 6-1 overwinning op Jong Schotland. Vier van de zes doelpunten werden gemaakt door spelers die terugkeerden van de grote selectie. Quincy Promes scoorde een hattrick en verdediger Karim Rekik wist één keer te scoren. Naast deze twee spelers beschikt Jong Oranje over Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius. Davy Klaassen hoort eigenlijk ook bij deze groep, maar de middenvelder van Ajax haakte af met een liesblessure.

Bij winst zet Jong Oranje een hele grote stap richting het Europees Kampioenschap 2015 in Tsjechië. Het laat dan landen als Georgië en Schotland achter zich en kan zich volledig richten op de strijd met Slowakije. Volg de wedstrijd vanaf 19.00 hier.