Tsjechië Dinsdag, 23. Juni 2015
Duitsland
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nico Schulz 55. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ladislav Krejčí 66. / Schot met links  (Ondřej Petrák)

90'
Hoewel Tsjechië na de voorsprong van Duitsland weer op gelijke hoogte kwam, hebben de Duitsers redelijk eenvoudig de halve finale van dit EK gehaald. Daarnaast is Die Mannschaft ook zeker van de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Voor Tsjechië zit het toernooi in eigen land erop.

Bedankt voor het volgen van dit duel, en graag tot een volgende keer!
90'
90'
Gele kaart voor Emre Can (Duitsland)
90'
Bijna nog een tweede Duitse treffer, maar Tomáš Koubek redt knap.
90'
Nog een dikke minuut en Duitsland is in balbezit. Dit lijkt definitief gespeeld!
90'
Wissel in bij Duitsland -> Philipp Hofmann
90'
Wissel uit bij Duitsland -> Nico Schulz
90'
Ladislav Krejčí probeert een strafschop uit te lokken door zich té makkelijk te laten vallen. Danny Makkelie trapt daar niet in.
90'
Ook keeper Tomáš Koubek komt mee naar voren, maar dat deert niet. De hoekschop levert niets op. Ondertussen komen er maar liefst vier minuten blessuretijd bij.
90'
Het einde nadert, maar Tsjechië krijgt nog een hoekschop.
87'
Gele kaart voor Joshua Kimmich (Duitsland)
Slimme overtreding van Kimmich, hij voorkomt een uitbraak van Tsjechië. Dat komt 'm wel op een gele kaart te staan.
85'
Duitsland blijft voor de meeste dreiging zorgen. Die Mannschaft komt er een paar keer via de omschakeling gevaarlijk voor het Tsjechische doel. Duitsland verzuimt echter iets met de ruimte te doen.
82'
Wissel in bij Duitsland -> Yunus Malli
82'
Wissel uit bij Duitsland -> Max Meyer
81'
Tsjechië brengt in de laatste tien minuten nog een verse kracht. Ook Duitsland bereidt een wissel voor.
80'
Wissel in bij Tsjechische republiek -> Tomáš Příkrýl
80'
Wissel uit bij Tsjechische republiek -> Martin Frýdek
76'
Zeker als Die Mannschaft niet beter met de kansen omspringt. Duitsland krijgt voorin veel ruimte van Tsjechië, maar verzuimt telkens de trekker over te halen.
75'
Nog een kwartier heeft Tsjechië om iets aan deze tussenstand te doen. Anderzijds, als Duitsland dit uit handen geeft is dat hun eigen schuld.
74'
Maar als Duitsland in balbezit is, vertraagt het spel. Tot ergernis van het Tsjechische publiek.
72'
Tsjechië speelt steeds meer op de helft van Duitsland. Voor gevaar kan de ploeg (nog) niet zorgen.
69'
Ineens leeft Tsjechië weer, zonder echt aan te dringen. Het gastland heeft nog een doelpunt nodig om de halve finale te bereiken.
66'
Doelpunt voor Tsjechische republiek, 1:1 door Ladislav Krejčí
En Tsjechië leeft weer door invaller Ladislav Krejčí. Hij staat in het strafschopgebied goed opgesteld bij de tweede paal. Dat wordt vanaf de rechterkant goed gezien door Ondřej Petrák. Hij bedient Krejčí op maat. De invaller blijft koel en scoort: 1-1.
65'
Gele kaart voor Julian Korb (Duitsland)
Tsjechië countert, maar dan grijpt Korb in: geel!
64'
Wissel in bij Duitsland -> Leonardo Bittencourt
64'
Wissel uit bij Duitsland -> Amin Younes
62'
Nog een wissel bij Tsjechië. Deze is noodgedwongen. Jiří Skalák heeft een hoofdblessure en moet zich laten vervangen.
61'
Wissel in bij Tsjechische republiek -> Lukáš Masopust
61'
Wissel uit bij Tsjechische republiek -> Jiří Skalák
60'
Michal Trávník, de vervanger van de geblesseerde Václav Kadlec, heeft geen potten kunnen breken. Aan Ladislav Krejčí om het beter te doen.
59'
Wissel in bij Tsjechische republiek -> Ladislav Krejčí
59'
Wissel uit bij Tsjechische republiek -> Michal Trávník
58'
Voor Tsjechië zit er niets anders meer op: het gastland moet volle bak naar voren. De Tsjechen moeten twee keer scoren om door te gaan naar de halve finale van dit EK.
56'
En bijna de 0-2! Duitsland lijkt direct door te zetten. Emre Can heeft een vlammend schot in huis, maar mikt maar net naast.
55'
Doelpunt voor Duitsland, 0:1 door Nico Schulz
Daar is het doelpunt! Die valt een enigszins gelukkig. Tsjechië krijgt de bal niet weg. Nico Schulz, sowieso al uitblinker in deze wedstrijd, is er eerder bij een afvallende bal dan Pavel Kadeřábek en tikt de bal achter Tomáš Koubek.
54'
Oei, Nico Schulz zet met een bekeken passje door de lucht bijna Max Meyer vrij voor de doelman. Het is geen buitenspel, maar goalie Tomáš Koubek reageert beter dan Meyer en voorkomt verdere problemen.
53'
Duitsland blijft het ontzettend rustig aan doen. Roept Die Mannschaft op deze manier niet de onheil over zich af?
51'
Bij het andere duel is Denemarken op 2-0 gekomen via Viktor Fischer. Die wedstrijd lijkt gespeeld waardoor Tsjechië en Duitsland nu onderling uit moeten maken wie samen met de Denen naar de halve finale gaat.
50'
Dit is een heel ander Tsjechië dan in de hele eerste helft. De gastheren laten twee aardige mogelijkheden noteren binnen twee minuten. Dat is ze voor rust nog geen moment gelukt.
49'
Tsjechië komt er weer goed uit. Jan Kliment komt op links het strafschopgebied in. Met veel Duitsers in de buurt krijgt hij de bal nog bij Jiří Skalák. Hij komt voor zijn man, raakt de bal nog knap, maar zijn inzet gaat naast.
47'
Wat een kans! De Tsjechen zijn goed uit de kleedkamer gekomen, want het gastland komt bijna op voorsprong. Jakub Brabec raakt de bal goed met zijn hoofd vanuit een corner. De bal gaat naar de linkerhoek, doelman Marc-André ter Stegen is gezien en Tsjechië lijkt op voorsprong te komen. Maar op de doellijn staat Julian Korb nog. Hij behoedt Duitsland voor een achterstand.
46'
De bal rolt weer. Tsjechië heeft afgetrapt. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen. Bij de huidige stand van zaken zal het waarschijnlijk niet lang duren totdat de Tsjechische bondscoach Jakub Dovalil ingrijpt.
46'
45'
Duitsland is beter, maar weet in de eerste helft niet te scoren. Tot nu toe hebben de Duitsers weinig te duchten van Tsjechië. Het gastland moet wel aan de bak, gezien de tussenstand bij de andere wedstrijd. Op dit moment ligt Tsjechië virtueel uit het toernooi.

Graag tot de tweede helft!
45'
44'
Tsjechië en Duitsland naderen de rust. Als Duitsland nog een keer aan zet, zit er misschien nog een doelpunt in?!
40'
Weer die Nico Schulz. Hij trekt vanaf de linkerkant weer naar binnen. De Duitser schudt drie Tsjechen van zich af. Daarmee verschijnt hij aan de rand van het strafschopgebied. Het schot is echter van een ander niveau en verdwijnt recht in de handen van Tomáš Koubek.
39'
Duitsland geeft op het moment niet vol gas. Die Mannschaft hoeft ook niet, gezien de tussenstand bij de andere wedstrijd. Maar als de Duitsers aanzetten is het wel meteen dreigend.
37'
Volland weer met een poging. Bij de rechterhoek van de zestienmeter schiet spits enigszins verrassend naar de korte hoek. Het scheelt niet veel, maar Tomáš Koubek kan de bal naast kijken.
32'
Gele kaart voor Martin Frýdek (Tsjechische republiek)
Matthias Ginter ligt op snelheid en wordt afgestopt door Martin Frýdek. Dat vindt Danny Makkelie een gele kaart.
30'
In het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Tsjechië. In het kwart daarna komt Tsjechië beter in de wedstrijd met de kans van Martin Frýdek als hoogtepunt.
30'
Corner Duitsland! De bal gaat naar de penaltystip, naar Matthias Ginter. De verdediger torent boven de Tsjechische defensie uit en kopt. Zijn kopbal mist richting waardoor Tomáš Koubek de bal uiteindelijk eenvoudig kan vangen.
27'
Daar komt Duitsland goed weg, en met name Marc-André ter Stegen. De doelman levert de bal zomaar in. Daar profiteert Tsjechië bijna van. De ploeg komt via de rechterkant, een voorzet gaat het strafschopgebied in en via een overstapje van Michal Trávník kan Martin Frýdek de bal in de verre hoek krullen. Dat lukt hem net niet!
26'
Zonder noemenswaardige kansen te creëren komt Tsjechië wel iets beter in het spel. Het thuisland heeft de Duitse aanvallen ook beter onder controle.
25'
Werk aan de winkel voor Tsjechië! Denemarken is op voorsprong gekomen tegen Servië. Bij deze stand wordt Denemarken groepswinnaar en gaat Duitsland als nummer twee naar de halve finale. Voor Tsjechië zou het toernooi voorbij zijn bij deze stand.
23'
Teleurstellend! Na de gele kaart van Amin Younes krijgt Tsjechië een vrije trap op een mooie plek. Jiří Skalák neemt 'm, maar hij schiet hoog over.
22'
Gele kaart voor Amin Younes (Duitsland)
Matěj Hybš wordt aan de rand van de zestienmeter naar de grond gehaald door Younes. Daarmee gaat een kans voor de Tsjechen verloren.
21'
Martin Frýdek gaat even gemeen door op Duitser Dominique Heintz terwijl de bal allang weg is. Danny Makkelie houdt het bij een waarschuwing.
17'
Tsjechië en Duitsland zijn ruim een kwartier onderweg in Praag. De Duitsers zijn de bovenliggende partij, de gastheren hebben tot dusver niets in te brengen. Omdat er bij de andere wedstrijd ook niet gescoord is, staan Tsjechië en Duitsland virtueel in de halve finale.
15'
Oef! Kevin Volland krijgt de bal panklaar voor zijn voeten. Wederom vervult Nico Schulz een hoofdrol. De back is weer mee naar voren gekomen en met een afgemeten voorzet vanaf links brengt hij Volland in stelling. De spits maait echter over de bal heen. Raakt-ie 'm, dan is het een goal.
14'
De Tsjechen kunnen nog niet imponeren. Ook bij deze corner van de rechterkant niet. Jiří Skalák schiet de bal hoog het strafschopgebied in. Ondřej Petrák schampt de bal waardoor het leder ver naast gaat.
10'
De vuist van Koubek! De doelman van Tsjechië voorkomt een achterstand. Zijn ploeggenoten krijgen de bal niet weg uit de zestienmeter. Na wat gerommel kan Amin Younes uithalen. Even lijkt de bal in het doel te verdwijnen, maar de vuist van Koubek voorkomt dat. Had Younes de bal iets beter naar de hoek geschoten, dan was het 0-1.
9'
Duitsland krijgt op de linkerkant opvallend veel ruimte van de Tsjechen. Ook nu weer komt Nico Schulz eroverheen. Hij weet vanaf die zijde net niet Max Meyer te bereiken, die in het midden van het strafschopgebied helemaal vrij stond.
7'
Linksback Nico Schulz bereikt de achterlijn en kan de bal nog net voorgeven. De verdediger legt de bal op het hoofd van de kleinste man van het veld, Max Meyer. Hij kan koppen, maar daar is ook alles mee gezegd.
5'
Kevin Volland alweer met de tweede poging van deze wedstrijd. Hij probeert het van een meter of 25. Het schot heeft een rare boog, maar gaat recht op doelman Tomáš Koubek af. Hij kan de bal vangen.
3'
Duitsland combineert snel door het middenveld. Emre Can stuurt Kevin Volland weg. Aan de linkerkant van het strafschopgebied haalt de spits uit met z'n sterke linker. Zijn schot gaat voorlangs.
3'
Martin Frýdek slingert een vrije trap vanaf de rechterkant gevaarlijk het strafschopgebied in. De bal gaat ver de zestienmeter in, maar Duitsland ruimt op.
1'
De Duitsers hebben afgetrapt. Ondertussen is ook Denemarken - Servië van start gegaan. Vooral voor Tsjechië is die wedstrijd op dit moment van belang.
1'
De volksliederen hebben geklonken, dus komt het beginsignaal van Danny Makkelie dichtbij.
Goedenavond! Welkom bij de liveticker van Tsjechië Onder 21 Jaar - Duitsland Onder 21 Jaar. De twee ploegen strijden vanaf 20.45 uur voor een plek in de halve finale op het EK. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van dit interessante affiche, dat onder leiding staat van Nederlander Danny Makkelie.

Duitsland en gastland Tsjechië zijn de nummer één en twee in groep A, maar de buurlanden kunnen het niet op een akkoordje gooien. Duitsland heeft aan een gelijkspel genoeg, de Tsjechen zijn daarbij afhankelijk van het andere groepsduel tussen Denemarken en Servië. Als die wedstrijd ook onbeslist eindigt, gaat Tsjechië met Duitsland naar de halve finale.

De gastheren van dit EK zullen dus met een schuin oog naar de verrichtingen een paar kilometer verderop in Praag kijken. Bij een overwinning op de Duitsers is dat niet nodig en gaat Tsjechië naar de knock-outfase. Duitsland belandt bij dat scenario in de wachtkamer. Tsjechië mag in ieder geval niet verliezen, want dan valt het doek.

EK tot nu toe
Zowel Duitsland als Tsjechië kan de wedstrijd van vanavond met vertrouwen tegemoet zien. Duitsland startte teleurstellend met gelijkspel (1-1) tegen Servië, maar boekte een klinkende 3-0 zege op Denemarken. Datzelfde Denemarken was in het openingsduel met 1-2 te sterk van Tsjechië. De Tsjechen revancheerden zich uitmuntend met een royale overwinning (0-4) tegen Servië. Wat dat betreft kan het straks alle kanten op in de Eden Aréna.

Voor de opstellingen van Tsjechië en Duitsland kun je hier terecht. Die worden ongeveer een uur voor aanvang bekend. Graag tot 20.45 uur!