Denemarken Dinsdag, 23. Juni 2015
Servië
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Rasmus Falk 21. / Schot met rechts  (Riza Durmisi)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 47. / Schot met links  (Pierre-Emile Højbjerg)

90'
Vlak na rust leek de beslissing al gemaakt. Viktor Fischer zette Denemarken namelijk op 2-0 na defensieve onoplettendheid bij Servië. Her en der waren er nog mogelijkheden maar Denemarken bleef dominant. De Denen controleerden de voorsprong en bereiken via deze knappe winst de halve finales van het EK.
90'
89'
Wissel in bij Denemarken -> Christian Nørgaard
89'
Wissel uit bij Denemarken -> Pierre-Emile Højbjerg
88'
Ook een vrije trap van Aleksandar Kovačević kan niet meer tot de verbeelding spreken. De middenvelder van Servië raakt de bal totaal verkeerd en ziet zijn poging hoog over het Deense doel vliegen.
85'
Ook van Filip Đuričić hebben we helaas geen glimp meer mogen opvangen in de tweede helft. De speler van Benfica wordt overtroffen door de sterk spelende Jens Jønsson.
85'
Wissel in bij Denemarken -> Uffe Bech
85'
Wissel uit bij Denemarken -> Rasmus Falk
82'
Een kleine tien minuten nog te spelen in Praag. Denemarken verloor de tweede wedstrijd in de poule kansloos met 3-0 van Duitsland. Maar weet nu door een goede openingswedstrijd en een sterk duel tegen Servië alsnog de halve finale veilig te stellen.
81'
Wissel in bij Servië -> Aleksandar Pantić
81'
Wissel uit bij Servië -> Lazar Ćirković
78'
Het is even een mindere fase in de wedstrijd. Kansen zijn momenteel schaars en de snelheid is even uit het spel van zowel Servië als Denemarken.
75'
Bijna de 3-0 voor Denemarken! Nicolaj Thomsen laat zich even zien en poogt van dichtbij. Doelman Dmitrović komt goed uit en schermt door deze actie zijn doel af.
74'
Ook in poule B is nog niets beslist. Morgen worden daar de laatste wedstrijden in de groepsfase gespeeld. Zo is het voor Denemarken totaal onduidelijk wie ze gaan treffen in de halve finales aanstaande zaterdag.
71'
De hoop van Servië lijkt langzamerhand een beetje te vervliegen. De agressie in de aanvallen ontbeert in deze fase waardoor de wedstrijd gemakkelijker kan worden gecontroleerd door de Denen.
69'
Nog een klein kwart te spelen in de Generali Arena in Praag. Het is een mooie avond met attractief voetbal van beide landen. Ook is het leuk te zien wat voor goede talenten er in dit toernooi spelen.
66'
Wissel in bij Servië -> Nikola Trujić
66'
Wissel uit bij Servië -> Miloš Jojić
66'
Wissel in bij Denemarken -> Lasse Christensen
66'
Wissel uit bij Denemarken -> Viktor Fischer
65'
De gelijkmaker van Tsjechië is een feit in de andere wedstrijd van poule A. Daardoor is de virtuele koppositie weer terug bij de Denen.
63'
Gele kaart voor Marko Petković (Servië)
Ook de aanvoerder wil zich niet onttrekken aan de strijdwijze en geeft een beuk aan Pierre-Emile Højbjerg.
62'
Gele kaart voor Nemanja Petrović (Servië)
Het spel wordt harder en de Serviërs gaan alles in de strijd gooien om de Denen te stuiten.
61'
Ondanks de 2-0 stand doet vermoeden is het een erg aantrekkelijk wedstrijd met veel kansen voor beide teams. De Denen zijn echter net wat effectiever bij de mogelijkheden. De kans op meer doelpunten is toch zeer groot.
59'
Wissel in bij Servië -> Luka Milunović
59'
Wissel uit bij Servië -> Aleksandar Čavrić
58'
Nu Servië weer! Het spel golft op en neer en ook de Servische ploeg is aan de beurt. Miloš Jojić krijgt de bal op een presenteerblaadje maar schiet recht op doelman Busk.
57'
Geweldige kans voor Fischer!Een poging van Poulsen mislukt doordat de Deense spits te lang wacht. De bal wordt echter opgepikt door Viktor Fischer die verwoestend uithaalt. De redding van doelman Marko Dmitrović is echter fantastisch waardoor een definitieve nekslag voorlopig uitblijft.
56'
Ondertussen heeft ook Duitsland de leiding genomen in de wedstrijd tegen Tsjechië. Daardoor staan de Duitsers virtueel eerste en schuift Denemarken naar plek twee.
54'
Wat een kans voor Servië! Een voorzet vanaf links wordt gemist door Pešić en Aleksandar Čavrić. Bij de tweede paal staat Marko Petković die veel ruimte krijgt. De aanvoerder van de Serviërs mikt echter naast het Deense doel.
53'
Gele kaart voor Andreas Christensen (Denemarken)
De speler van Chelsea gaat ook op de been na een harde ingreep van achteren op de achillespees van Aleksandar Pešić.
52'
Fischer heeft een zeer moeizaam voetbalseizoen gekend. De jonge Deen was er lange tijd uit met een vervelende hamstringblessure. De Ajacied piekt echter voor Denemarken op het juiste moment in deze belangrijke pot.
49'
Zo lijkt daar de beslissing al te zijn in dit duel. De Denen gaan zeer waarschijnlijk door en moeten naar de andere wedstrijd kijken of ze eerste of tweede worden in de poule.
47'
Doelpunt voor Denemarken, 2:0 door Viktor Fischer
En daar is de verdubbeling al vlak na rust! Een vrije trap die lang onderweg is wordt bij de tweede paal opgepikt door Fischer. De Ajacied krijgt veel ruimte en hoeft de bal niet hard te raken om met zijn punt de verre hoek te bereiken.
46'
De tweede helft is in gang gezet door Denemarken. De Denen zijn nog altijd virtueel koploper van poule A door de gelijke stand bij Duitsland - Tsjechië.
46'
45'
Een voorlopig zeer aantrekkelijke eerste helft biedt een goede positie voor Denemarken. Het team van bondscoach Jess Thorup kwam namelijk na 21 minuten op 1-0 na een schitterende aanval. Servië was daarna beter en kreeg goede kansen. De 1-0 van Rasmus Falk bleef echter op het scorebord staan na 45 minuten.
45'
43'
Goede vrije trap van Riza Durmisi! De vleugelverdediger van Denemarken valt voorlopig zeer op. Durmisi verzorgde namelijk de assist bij de 1-0 en schiet nu een vrije trap van grote afstand net naast het Servische doel.
41'
Gele kaart voor Lazar Ćirković (Servië)
De verdediger gaat hard door op de benen van Yussuf Poulsen en krijgt terecht de eerste gele kaart van dit duel.
40'
Bijna 2-0! Wat een heerlijke actie van Pierre-Emile Højbjerg. De speler van Bayern München omspeelt zijn tegenstander aan de zijlijn met een mooie lichaamsbeweging en ziet zijn voorzet vervolgens net niet aangeraakt worden door de inglijdende Poulsen.
39'
De wedstrijd is open en voorlopig zeer aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer. Ondanks het overwicht van Servië staat Denemarken op een 1-0 voorsprong.
36'
Vestergaard is een opvallend goede verdediger. De verdediger komt uit voor Werder Bremen in Duitsland en heeft veel weg van Virgil van Dijk.
33'
Heerlijke interceptie van aanvoerder Jannik Vestergaard en het was nodig ook. Met verfijnde steekpasses snijden de Serviërs nu door de Deense defensie heen. Vestergaard schroomt niet en onderschept succesvol de bal.
31'
Wat een kans voor Servië! Na een mindere fase zijn de Serviërs nu wel heel erg nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Filip Đuričić glijdt de bal uit een lastige hoek net naast de tweede paal. De gelijkmaker is dichtbij en zou zeker verdiend zijn.
30'
Mooi schot van Miloš Jojić! De Serviër in dienst van Dortmund speelt zich knap vrij en haalt geplaatst uit buiten de zestien meter. De bal vliegt richting de kruising maar wordt prachtig gekeerd door doelman Busk.
29'
De withemden uit Servië zijn het even kwijt. Na het goede begin is het Deense doelpunt als een harde klap aangekomen. Op dit moment controleert Denemarken dan ook de wedstrijd.
26'
Doelpuntenmaker Rasmus Falk komt overigens uit voor Odense in Denemarken. Met zijn team speelde de aanvaller in de Europa League en maakte hij zelfs twee doelpunten.
25'
De Serviërs zullen nu echt alles moet geven om alsnog een plek in de halve finales te bewerkstelligen. Enkel winst telt voor ze. Ook dan moeten ze nog hopen op een winst van de Duitsers.
23'
Zo staan de Denen nu virtueel aan kop van poule A. Dat betekent in de halve finale een rechtstreeks duel met de nummer twee van poule B.
21'
Doelpunt voor Denemarken, 1:0 door Rasmus Falk
Wat een schitterend doelpunt van de Denen! Een aanval uit het boekje met een voorzet van de zijkant die nog gemist wordt door de inkomende Yussuf Poulsen. Bij de tweede paal staat echter Falk die uitstekend binnenschiet.
20'
Via de rechterkant van Aleksandar Čavrić komt veel gevaar. Linksback en tevens speler van Chelsea Andreas Christensen heeft voorlopig zijn handen vol aan de snelle Serviër.
18'
Servië wordt wat gevaarlijker richting het doel van de Denen. Doelman Jakob Busk Jensen mist de bal bij een voorzet waarna Đuričić teamgenoot Miloš Jojić weet te bereiken. Laatstgenoemde schiet via een Deens been over de achterlijn.
15'
Filip Đuričić showt even zijn kwaliteiten. De oud speler van sc Heerenveen wint een laag kopduel van Vestergaard en brengt de bal bijna succesvol tot teamgenoot Aleksandar Čavrić.
14'
Het eerste gevaar van Deense kant komt via aanvoerder Jannik Vestergaard. De lange verdediger komt op bij corners en kopt een voorzet van Andreas Christensen ruim over het doel van Servië.
13'
Servië moet sowieso drie punten pakken vanavond. Het team van Mladen Dodić pakte pas één punt door een gelijkspel tegen Duitsland. Vervolgens werd desastreus verloren van thuisland Tsjechië: 0-4.
10'
De eerste tien minuten zitten er al op in Praag. Het duel gaat aardig gelijk op. Zowel Denemarken als Servië heeft zeer veel aanvallende intenties in de openingsfase.
8'
Servië zal vooral teren op uitblinkers Filip Đuričić (Benfica) en Miloš Jojić (Borussia Dortmund). De Denen moeten het hebben van Pierre-Emile Højbjerg (Bayern München) en natuurlijk bekende Viktor Fischer van Ajax.
5'
Het duel tussen de Serviërs en Denen begint gelijk fel en attractief. Beide teams weten waarvoor ze strijden vanavond. Bij een gelijke stand is er namelijk afhankelijkheid van de andere wedstrijd tussen gastland Tsjechië en Duitsland.
2'
Eerste mooie actie is van Aleksandar Čavrić. De buitenspeler aan Servische kant omspeelt enkele Denen om vanaf de zestien uit te halen op doel. Het schot van Čavrić is wat slapjes waardoor doelman Jakob Busk Jensen gemakkelijk kan keren.
1'
De wedstrijd is begonnen in de Generali Arena in Praag. Het duel is vanavond onder leiding van een Grieks trio met onder andere scheidsrechter Anasthasios Sidiropoulos.
1'
Viktor Fischer mag weer starten in de basis vanavond voor de belangrijke laatste poulewedstrijd. Dit gaat ten koste van Pione Sisto die in de belangstelling staat van de huidige werkgever van Fischer: Ajax. Aan de kant van Servië is de meest in het oog springende speler natuurlijk oude bekende Filip Đuričić. De middenvelder kwam in het verleden uit voor sc Heerenveen.

Van harte welkom bij het laatste groepsduel tussen Denemarken en Servië in poule A van het EK onder 21 jaar. De wedstrijd zal dinsdagavond om 20.45 uur beginnen in de Generali Arena. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Praag. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Denemarken
De Deense bondscoach Jess Thorup weet wat zijn team te doen staat in de laatste groepswedstrijd. Winst op Servië betekent sowieso plaatsing voor de halve finales. Bij een gelijkspel zijn de Denen afhankelijk van het duel tussen Duitsland en gastland Tsjechië. Op dit moment staat Denemarken U21 op drie punten na een 2-1 winst op Tsjechië en een 0-3 nederlaag tegen Duitsland.

De voorboden zijn in ieder geval niet goed voor de Denen, er werd namelijk nog nooit gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Servië. Met veel jonge spelers uit de Deense competitie en een aantal vedetten als Pierre-Emile Højbjerg (nu FC Augsburg, huurling van Bayern München), Andreas Christensen (Chelsea) en natuurlijk Viktor Fischer (Ajax) hoopt Denemarken op het EK een einde te maken aan de Servische heerschappij in rechtstreekse duels.

Servië
De Serviërs staan er minder goed voor dan tegenstander Denemarken. De eerste wedstrijd werd nog knap gelijkgespeeld tegen het favoriete Duitsland. Mede door een goal van Filip Đuričić werd het 1-1. Maar in de tweede wedstrijd ging werkelijk waar alles mis. Organiserend land Tsjechië maakt van Servië gehakt en zegevierde met 4-0. Daardoor staat het team van bondscoach Mladen Dodić pas op één schamel puntje.

Alleen winst telt in de laatste groepswedstrijd tegen Denemarken voor Servië. Maar ook dan moet er gekeken worden naar het andere duel in groep A. Dinsdagavond zullen de Serviërs voor de derde keer mogen aantreden in de Generali Arena te Praag. Het Oostblokland zal wederom hopen op de bevliegingen van de grote sterspeler en tevens nummer 10 Filip Đuričić. De oude bekende van sc Heerenveen speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor het Southampton van Ronald Koeman en staat nog onder contract bij SL Benfica.