06.07.2016 15:16

Fenerbahçe haalt Russische EK-ganger

Roman Neustädter vervolgt zijn carrière in Turkije. De verdedigende middenvelder annex centrale verdediger vertrekt transfervrij bij FC Schalke 04 en gaat aan de slag bij het Turkse Fenerbahçe.

Neustädter heeft bij Fenerbahçe een contract voor drie seizoenen getekend en wordt in Istanbul ploeggenoot van de Nederlanders Robin van Persie en Gregory van der Wiel. Laatstgenoemde zette eerder deze week zijn handtekening onder een contract bij Fenerbahçe. Neustädter doorliep de jeugdopleiding van 1. FSV Mainz 05 en debuteerde namens die ploeg in het betaalde voetbal. Daarna stond de 28-jarige middenvelder ook onder contract bij Borussia Mönchengladbach en Schalke 04.

Neustädter was onlangs nog met Rusland actief op het EK in Frankrijk. De middenvelder werd in 1988 geboren in Dnipropetrovsk in de voormalige Sovjet Unie. Neustädter heeft tevens een Russische moeder en koos - ondanks het feit dat hij eerder twee oefeninterlands namens de Duitse nationale ploeg speelde - voor een interlandcarrière bij Rusland. Vlak voor het EK kreeg hij zijn Russische paspoort en inmiddels heeft Neustädter drie interlands namens Rusland achter zijn naam staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner