04.07.2016 14:09

Fener bedankt Kuyt voor transfer Van der Wiel

Fenerbahçe heeft Dirk Kuyt in een officieel statement bedankt vanwege de transfer van Gregory van der Wiel. De Nederlander verdediger werd maandag medische goedgekeurd en vervolgens zette Van der Wiel zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen.

Van der Wiel stond in de belangstelling van een aantal clubs, onder meer AS Roma werd in verband gebracht met Van der Wiel, maar de verdediger koos - dankzij Kuyt - voor Fenerbahçe. "Dirk Kuyt heeft een belangrijke rol gespeeld in het rondkomen van deze transfer. Wij willen Kuyt bedanken voor het geven van een positieve referentie aan Van der Wiel", aldus Fenerbahçe in een officieel statement op de clubsite.

De transfer van Van der Wiel, die transfervrij vertrekt bij Paris Saint-Germain, hing al een aantal dagen in de lucht. Fenerbahçe liet zondag via het officiële Twitter account al zien dat Van der Wiel was aangekomen in Istanbul. Maandagochtend liet Fenerbahçe via hetzelfde medium weten dat Van der Wiel de medische keuring onderging. Maandagmiddag heeft Van der Wiel zijn handtekening gezet bij de Turkse club onder een contract voor vier jaar.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner