FC Schalke 04 Woensdag, 30. September 2015
16:00 uur
AFC Ajax
2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Abdelhak Nouri 7. / Schot met rechts  (Vaclav Černý)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Matthijs de Ligt 34. / Kopbal  (Vince Gino Dekker)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Fabian Reese 45. / Schot met rechts  (Oktawian Skrzecz)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Vaclav Černý 54. / Schot met links
2 : 3 Torinfos in de Ticker Paul Stieber 65. / dir. vrije trap

90'

Het werd nog spannend in de tweede helft, maar Ajax A1 heeft de overwinning binnengesleept. Vaclav Černý maakte vlak na rust de 1-3, alvorens Paul Stieber Schalke 04 terugbracht in de wedstrijd. De Amsterdammers hielden in de slotfase stand en hebben zichzelf daardoor een uitstekende uitgangspositie verschaft.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Hoekschop van Schalke 04! Dit is een van de laatste kansen voor de Duitsers.
89'
Schalke 04 moet komen, maar Ajax A1 geeft de laatste minuten bijna niets meer weg. De Amsterdammers zetten druk vooruit en proberen daarmee te voorkomen dat Schalke 04 de bal hun helft krijgen.
87'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ezra Walian
87'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Abdelhak Nouri
84'
Gele kaart voor Thilo Kehrer (FC Schalke 04)
De middenvelder van Schalke 04 gaat hard door op Donny van de Beek en ziet de overtreding bestraft worden met geel.
83'
Dé kans voor Schalke 04! De bal wordt teruggekopt naar Alessandro Fiore Tapia, die van dichtbij een sliding moet inzetten om op doel te schieten. De invaller krijgt zijn voet niet lekker tegen de bal, waardoor Stan van Bladeren redding kan brengen.
81'
De druk van Schalke 04 is begonnen. De Duitsers hebben nog een kleine tien minuten om de gelijkmaker te maken. Als dat niet lukt, dan zullen zij over drie weken moeten winnen in Amsterdam.
77'
Weer Vaclav Černý met een poging. De Tsjech is één van de beteren op het veld van het Stimbergstadion. Zijn poging mist echter richting en gaat ruim voorlangs.
76'
Het dominante spel van Ajax in de eerste helft is nu wel voorbij. De Amsterdammers blijven rustig aan de bal en proberen het combinatiespel vol te houden, maar dat lukt minder goed dan voor rust.
73'
En weer een goede kans voor Schalke 04! Een afvallende bal komt terecht bij Alessandro Fiore Tapia, die van een meter of tien de bal hoog over schiet.
72'
Aan de andere kant bijna de 3-3! Het is Deyovaiso Zeefuik die bijna zijn eigen doelman verschalkt. De verdediger raakt de bal compleet verkeerd, maar tot zijn opluchting gaat de bal over het eigen doel.
72'
Prachtige pass van Vaclav Černý! Hij trekt vanaf links naar binnen en stuurt vervolgens Donny van de Beek weg, die oog in oog met Sascha Algermissen tegen de keeper aan schiet.
71'
Matthijs de Ligt maakte deze wedstrijd de 0-2. Hij speelde een uitstekende wedstrijd in het hart van de Amsterdamse verdediging.
71'
Wissel in bij AFC Ajax -> Leon Bergsma
71'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Matthijs de Ligt
69'
Bijna! Abdelhak Nouri neemt de corner en dat doet hij uitstekend. Hij vindt Matthijs de Ligt, die met een achterwaartse kopbal het doel net niet bereikt.
68'
Een veelbelovende aanval eindigt bij Phil Neumann. De verdediger van Schalke 04 stopt Vince Gino Dekker af. Ajax krijgt nog wel een hoekschop.
65'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 2:3 door Paul Stieber
Een gelukje voor de Duitsers! Een vrije trap van Stieber lijkt niet goed te worden genomen, maar via het muurtje eindigt de bal alsnog in het doel.
64'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Luke Hemmerich
64'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Maxim Pronichev
62'
Het is Schalke 04 dat op dit moment het initiatief in de wedstrijd heeft. De Duitsers proberen met name Oktawian Skrzecz te vinden, die een aardige indruk maakt.
60'
Die lage voorzet komt bij niemand terecht! Oktawian Skrzecz geeft de bal vanaf rechts laag voor, maar invaller Alessandro Fiore Tapia slaagt er niet in om zijn voet tegen de lage pass te zetten.
58'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Alessandro Fiore Tapia
58'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Daniel Koseler
58'
Wissel in bij AFC Ajax -> Teun van Zweeden
58'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Dani de Wit
56'
Gele kaart voor Deyovaiso Zeefuik (AFC Ajax)
De verdediger van Ajax lijkt een kaart te krijgen voor het leveren van commentaar, want de bal was niet in de buurt van Zeefuik.
54'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:3 door Vaclav Černý
Wat een heerlijk doelpunt van de jonge Tsjech! Černý wordt diep gestuurd, kruipt naar binnen en plaatst de bal vervolgens langs Sascha Algermissen, in de lange hoek.
51'
Ajax begint minder overtuigend aan de tweede helft dan dat het de eerste helft afsloot. Dat biedt mogelijkheden voor Schalke 04, dat vlak voor rust onverwacht de 1-2 maakte.
48'
Goed schot van Paul Stieber! De middenvelder van Schalke 04 haalt van ver uit, maar Stan van Bladeren staat goed opgesteld en tikt met zijn vingertoppen de bal over.
47'
Gele kaart voor Abdelhak Nouri (AFC Ajax)
Geen slimme actie van de aanvoerder van Ajax, die de bal verliest en 'm daarna met een tackle van achteren probeert terug te veroveren.
46'
Schalke 04 heeft afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'

Ajax A1 leek met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in te gaan, maar Schalke 04 maakte via Fabian Reese in de slotseconde van de eerste helft de aansluitingstreffer. Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt maakten namens de Amsterdammers de 0-1 en de 0-2.
45'
45'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 1:2 door Fabian Reese
In de laatste seconden van de eerste helft komt Schalke 04 terug in de wedstrijd. De Duitse aanvaller prikt de bal op aangeven van Oktawian Skrzecz in de lange hoek en laat daarmee Stan van Bladeren kansloos.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
44'
Matthijs de Ligt blijft even op de grond liggen na een lompe overtreding van Maxim Pronichev. Het lijkt erop dat de verdediger het spel gewoon kan vervolgen.
41'
We naderen het einde van de eerste helft. Schalke 04 probeert voor rust nog wat te forceren en gooit in de slotfase van het eerste bedrijf alles op de aanval.
39'
Ook Schalke 04 laat zich eindelijk zien. Phil Neumann brengt de bal vanaf rechts voor, maar Fabian Reese slaagt er niet in om de voorzet een goed vervolg te geven.
38'
Daar is zelfs bijna de 0-3! Ajax zet de voet niet op de rem en gaat op jacht naar het volgende doelpunt. Dat levert via Abdelhak Nouri bijna de 0-3 op. De aanvoerder van Ajax schiet de bal via een been van een een Schalke 04-speler rakelings over.
34'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Matthijs de Ligt
Ajax is heer en meester in Erkenschwick en verdubbelt de voorsprong. Vince Gino Dekker legt de bal uit een vrije trap panklaar op het hoofd van de kopsterke Matthijs de Ligt, die raak kopt.
34'
Een goede mogelijkheid voor Ajax! Schalke 04 probeert op gelijke hoogte te komen, maar het zijn de Amsterdammers die de beste kansen krijgen. Abdelhak Nouri vindt Vince Gino Dekker, die een voorzet aflevert op het hoofd van Dani de Wit. De voorzet van de middenvelder wordt voor het doel weggewerkt.
33'
Een erg snelle wissel bij de Duitsers. Waarom Christian Sivodedov is gewisseld, is onbekend.
32'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Oktawian Skrzecz
32'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Christian Sivodedov
31'
Balverlies van Vaclav Černý levert Schalke 04 een kansje op. De bal komt uiteindelijk terecht bij Paul Stieber, die van een meter of vijfentwintig over schiet.
29'
Deyovaiso Zeefuik verdedigt continu kort op Maxim Pronichev, die dus geen centimeter ruimte krijgt. De verdediger van Ajax maakt überhaupt een sterke verdediging vanmiddag.
26'
Keurig verdedigd van Navajo Bakboord. De linksback komt naar binnen en voorkomt dat Thilo Kehrer een vrije doortocht krijgt.
25'
Ajax temporiseert het spel weer en probeert Schalke 04 uit de tent te lokken. Uiteindelijk is het Stan van Bladeren die met de lange bal Kasper Dolberg probeert te vinden.
23'
We zijn halverwege de eerste helft en Ajax leidt - verdiend - met 0-1 in het Stimbergstadion. De Amsterdammers domineren de wedstrijd en hebben tot op heden vrij weinig te duchten van Schalke 04.
21'
Matthijs de Ligt maakt een goede indruk bij Ajax. De centrale verdediger is heel rustig aan de bal en weet continu de voetballende oplossing te vinden.
19'
En daar is zelfs de derde hoekschop op rij voor Ajax, maar ook deze corner levert de Amsterdammers geen doelpunt op.
18'
En ook Vince Gino Dekker probeert het maar eens! Uit een corner probeert hij de afvallende bal in de korte hoek te schieten, maar zijn inzet gaat via een Schalke 04-been over de achterlijn.
17'
Dat is al bijna de 0-2! Kasper Dolberg neemt de bal fantastisch aan en vindt aan de rechterkant Vaclav Černý, die na een één-twee oog in oog met Sascha Algermissen komt. De Tsjech moet vanuit een moeilijke hoek schieten en slaagt er niet in om de Duitse keeper te verschalken.
16'
Schalke 04 lijkt iets beter in de wedstrijd te komen en heeft voor het eerst deze wedstrijd langdurig balbezit.
15'
Gele kaart voor Dani de Wit (AFC Ajax)
De jonge Ajacied komt te wild in en wordt daarvoor met geel bestraft.
14'
FC Schalke-verdediger Jacob Rasmussen wil de bal naar voren trappen, maar raakt 'm verkeerd en schiet de bal als een vuurpijl de lucht in. Tot zijn opluchting ziet de Deen dat er geen Ajacied van kan profiteren.
13'
En deze corner levert de thuisploeg niets op. De bal gaat uiteindelijk via Donny van de Beek over de zijlijn.
12'
Schalke 04 krijgt de eerste hoekschop van de wedstrijd, nadat een voorzet via het been van Navajo Bakboord over de achterlijn gaat. De Duitsers hebben in aanvallend opzicht nog niets laten zien deze wedstrijd.
10'
Het veld in het Stimbergstadion lijkt niet van hele goede kwaliteit te zijn. De bal stuitert bij lage passes regelmatig op.
7'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Abdelhak Nouri
Daar is de snelle voorsprong voor Ajax! Na een één-twee met Dani de Wit krijgt Vaclav Černý op de achterlijn de bal. De Tsjech legt terug op Nouri, die de bal van dichtbij tegen de touwen werkt.
6'
De vrije trap van Abdelhak Nouri is een simpele prooi voor Sascha Algermissen, die voorkomt dat Matthijs de Ligt de bal kan koppen.
5'
Dit zou Ajax wat kunnen opleveren. Abdelhak Nouri wordt halverwege de helft van Schalke 04 neergelegd, waardoor Ajax een vrije trap krijgt. Het slachtoffer van de overtreding gaat achter de bal staan.
3'
Het balbezit is voor Ajax in de eerste minuten van de wedstrijd. FC Schalke 04 zet vroeg druk, maar de bezoekers uit Amsterdam houden de bal in bezit.
1'
We zijn begonnen in het Stimbergstadion, waar FC Schalke 04 en Ajax hun eerste wedstrijd van het tweeluik spelen.
1'

Bij Ajax A1 beginnen drie jongens in de basis die gewoonlijk hun wedstrijden bij Jong Ajax spelen: Vaclav Černý, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Trainer Gerry Vink wil in de Youth League de beste jeugdspelers opstellen, dus heeft de coach het drietal tijdelijk teruggehaald voor het duel met Schalke 04.

Het grote Ajax speelt morgenavond pas de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Molde FK, maar de A1 van de Amsterdammers komt vanmiddag al in actie. De jongens van trainer Gery Vink strijden met Schalke 04 voor een plekje in de tweede ronde van het Domestic Champions Path. Je kunt hier een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams vinden.

De Youth League

Er doen vanaf dit seizoen 64 teams mee aan de Youth League. Een team kan zich op twee manieren plaatsen voor het Europese eindtoernooi. De eerste manier is als het eerste elftal van de club zich heeft geplaatst voor de Champions League. Die clubs volgen het UEFA Champions League Path. Voor Nederland is dat PSV.

De 32 andere deelnemers zijn de nationale kampioenen en zij volgen het Domestic Champions Path. Deze teams kunnen verderop in het toernooi de deelnemers van het UEFA Champions League Path treffen.

Het toernooi voor Ajax A1

De A1 van Ajax veroverde het afgelopen seizoen de landstitel en plaatste zich daarmee voor de Youth League. Het team van Vink is in de eerste ronde van het Domestic Champions Path gekoppeld aan Schalke 04. De twee teams spelen vanavond in het Duitse Erkenschwick hun eerste wedstrijd. De return volgt op 21 oktober in Amsterdam. De winnaar van het tweeluik tussen Ajax en Schalke 04 kwalificeert zich voor de tweede ronde, waar Spartak Moskou of Rävan Baku de tegenstander zal zijn.