14.10.2015 16:30

Ajax wil koste wat kost door in Youth League

Vanwege een andere toernooiopzet is het nog lang niet duidelijk of de talenten van Ajax na volgende week door mogen in de Youth League. Ajax A1 speelt in de eerste ronde een tweeluik tegen de leeftijdsgenoten van Schalke 04 en die duels is erg belangrijk.

Het eerste duel, op Duitse bodem, werd door Ajax met 2-3 gewonnen. Nu wacht aankomende woensdag de volgende wedstrijd, ditmaal in Amsterdam. "Je leeft anders naar zo'n wedstrijd toe, en er staat een ander soort spanning op", zo vertelt Ezra Walian, spits in de jeugd van Ajax, op de clubwebsite.

"De eerste wedstrijd tegen Schalke was gelijk belangrijk. Natuurlijk zijn competitiewedstrijden dat ook, maar je wil koste wat kost door in de Youth League. Alles wordt ook iets serieuzer aangepakt door organisatie van de Youth League. De internationale scheidsrechters van de UEFA checken uitgebreider je tenue en je noppen, om maar wat te noemen. Je gaat er dan ook vanzelf in mee dat het een ander soort wedstrijd is."

Mocht Ajax winnen van Schalke 04, dan gaat het door naar de tweede ronde. Hier wacht de Amsterdammers dan opnieuw een tweeluik. Wordt deze gewonnen, dan volgt één duel in de play-offs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner