20:45 uur
Arsenal FC
1:1
(Heenwedstrijd 2:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bastian Schweinsteiger 54. / Schot met rechts  (Franck Ribéry)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lukas Podolski 57. / Schot met links

90'
90'
MIS! De net ingevallen Thomas Müller neemt de strafschop en schiet 'm tegen Łukasz Fabiański. De bal blijft nadat hij de doelman heeft geraakt op de lijn liggen en Müller probeert met een sliding nog te scoren, maar de keeper van Arsenal is eerder bij de bal.
90'
Penalty gemist door Thomas Müller, Bayern München
90'
Strafschop Bayern München! Arjen Robben dribbelt in het strafschopgebied en wordt aangetikt door Laurent Koscielny, waarna de Nederlander gaat liggen.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
89'
Invaller Serge Gnabry laat zich even zien. De jonge Duitser in Arsenal-dienst krijgt aan de rechterkant van het veld de bal en zoals Arjen Robben vaak doet, trekt hij naar binnen en haalt hij uit. Een leuke poging, maar de bal vliegt meters over.
88'
Lukas Podolski lijkt zich in een kansrijke positie te manoeuvreren, maar de maker van het Arsenal-doelpunt wordt teruggefloten vanwege buitenspel.
85'
Nee, het lijkt afgelopen voor Arsenal. De Londense club heeft nog maar heel weinig tijd om twee doelpunten te maken. Gezien het aantal kansen dat de Premier League-club tot nu toe heeft gehad, lijkt het onmogelijk om er nog twee te maken.
85'
Wissel in bij Bayern München -> Thomas Müller
85'
Wissel uit bij Bayern München -> Franck Ribéry
84'
Wissel in bij Arsenal FC -> Mathieu Flamini
84'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
83'
Van enorme afstand, een meter of 35, probeert Toni Kroos het eens een keer. Het schot is bijna niet vermeldenswaardig, want de bal eindigt dichterbij de cornervlag dan het doel van Arsenal.
82'
Gele kaart voor Thomas Vermaelen (Arsenal FC)
Een beetje lullig hoor, deze gele kaart. Vermaelen ontvangt hem voor de overtreding die hij maakte op Franck Ribéry. De overtreding leek echter niet bewust.
81'
Auw! Een flinke botsing tussen Thomas Vermaelen en Franck Ribéry. Zowel de Fransman als Belg blijven geblesseerd op het veld liggen.
79'
Gele kaart voor Javi Martínez (Bayern München)
Op de middenlijn, aan de linkerkant, draait Lukas Podolski weg bij Martínez. De Spanjaard heeft een overtreding nodig om de maker van de 1-1 te stoppen en krijgt daarvoor geel.
78'
Arsenal heeft nog iets meer dan tien minuten om twee keer te scoren. De Londense club wil wel, maar Bayern München heeft in deze periode van de wedstrijd veel balbezit.
77'
Wissel in bij Arsenal FC -> Serge Gnabry
77'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Mikel Arteta
76'
Ah, een typische Arjen Robben-actie. De buitenspeler krijgt aan de rechterkant van het veld de bal naar binnen, kapt Thomas Vermaelen uit en haalt vervolgens uit. De bal gaat richting de korte hoek, maar Łukasz Fabiański laat zich niet verrassen.
74'
Bij Arsenal staat Serge Gnabry klaar om in te vallen. De 18-jarige Duitser staat bekend als groot talent.
72'
De vrije trap wordt genomen door Toni Kroos, maar levert de Duitsers niets op. Arsenal is nog altijd in leven.
71'
Toni Kroos stuurt Arjen Robben diep, die het sprintduel aangaat met Thomas Vermaelen. De Nederlander is veel sneller dan de Belg, die met een overtreding Robben moet tegenhouden. Bayern krijgt rechts van het doel, op een meter of dertig een vrije trap.
69'
Een heerlijke aanval van Bayern levert net niet de 2-1 op. Bastian Schweinsteiger speelt de bal over de verdediging naar Thiago, die op zijn beurt de bal uit de lucht in één keer voorgeeft op Mario Mandžukić. De spits kan de heerlijke aanval afronden, maar neemt de bal verkeerd aan op zijn dijbeen waardoor Łukasz Fabiański er tussen kan komen.
68'
Oei, oei, oei! Een foutje van Manuel Neuer wordt net niet bestraft. De doelman levert de bal in bij Tomáš Rosický, die nét niet Olivier Giroud kan bereiken. Arsenal krijgt nog wel een hoekschop, maar die levert de Engelsen niets op.
67'
Arjen Robben begrijpt niets van de beslissing van de leiding. De Nederlander omspeelt Laurent Koscielny en de voorzet die hij geeft gaat via de Fransman achter, maar Bayern München krijgt geen hoekschop.
65'
Arsenal is in de tweede helft veel sterker dan in de eerste helft. Tomáš Rosický valt goed in en de Engelsen hebben steeds vaker balbezit op de helft van Bayern München.
64'
Bastian Schweinsteiger probeert zijn team weer op voorsprong te zetten. Vanuit de as van het, vanaf een meter of 25 haalt de Duitser uit. Het schot is hard, maar niet gericht en gaat meters over het doel van Łukasz Fabiański.
61'
Ja, het wordt leuker hoor. Arsenal heeft weer hoop en zit na de 1-1 kort op ieder duel. Een snel doelpunt van de Engelsen zou het enorm spannend maken in de Allianz Arena.
59'
Pep Guardiola grijpt meteen in en vervangt de aanvallende Mario Götze voor de meer verdedigende ingestelde Toni Kroos.
59'
Wissel in bij Bayern München -> Toni Kroos
59'
Wissel uit bij Bayern München -> Mario Götze
58'
Het leek afgelopen voor Arsenal, maar dat is het nog niet! Krijgen we nog een spannend laatste halfuur?
57'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:1 door Lukas Podolski
Zo! Wat een pegel van Podolski! De achtste finale leek beslist, maar Arsenal doet heel snel wat terug. Philipp Lahm laat zich te makkelijk van de bal afzetten, waardoor Podolski de bal in het strafschopgebied kan meenemen. De Duitser van Arsenal komt één op één met Manuel Neuer, maar niet vanuit een makkelijke hoek. Dat deert Podolski echter niet, die de bal keihard achter de Bayern-doelman knalt.
54'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Bastian Schweinsteiger
Daar is 'ie eindelijk: de 1-0. Op de linksbuiten kapt Franck Ribéry Bacary Sagna uit en geeft hij vervolgens een strakke pass op Schweinsteiger. De Duitser kan op tien meter van het doel de bal aannemen en vervolgens halfhoog achter Łukasz Fabiański schieten.
53'
Bayern München breit en breit, maar komt maar niet tot een schot. Eerst dreigt Arjen Robben, maar hij speelt af, vervolgens doen Franck Ribéry en David Alaba exact hetzelfde.
51'
Arjen Robben gaat onderuit in het strafschopgebied en claimt een penalty, maar de scheidsrechter wil er niet aan geloven. Er was wellicht wat contact met Santi Cazorla, maar Robben gaat veel te makkelijk liggen.
48'
Het team van Arsène Wenger is de tweede helft aardig begonnen. In de eerste minuten na rust heeft Arsenal al een aantal keer balbezit gehad op de helft van Bayern München.
47'
Gaat Arsenal in de tweede helft vriend en vijand verrassen? De Engelsen hebben nog 45 minuten om in ieder geval twee keer te scoren. Een hele lastige opgave, maar niets is onmogelijk!
46'
Arsène Wenger heeft Mesut Özil in de kleedkamer achtergelaten. De Duitser kwam in de eerste helft amper voor in het spel. Zijn vervanger is Tomáš Rosický.
46'
46'
Wissel in bij Arsenal FC -> Tomáš Rosický
46'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Mesut Özil
45'
Samenvatting eerste helft In een wedstrijd die wordt gedomineerd door Bayern München, is na 45 minuten spelen niet gescoord. Javi Martínez trof wel een keer het doel, maar hij zag zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. Arsenal, dat vanavond met minimaal twee doelpunten verschil moet winnen, heeft in de eerste helft voornamelijk moeten verdedigen. De Engelsen kregen via Olivier Giroud (kopbal) slechts één echte kans.
45'
45'
Knap schot Mario Götze! De technicus krijgt een afgeslagen voorzet van David Alaba op borsthoogte. Met zijn borst legt hij de bal klaar voor zijn rechter en de inzet die volgt gaat richting het doel, maar wordt gestopt door Łukasz Fabiański.
42'
Franck Ribéry reageert geïrriteerd nadat scheidsrechter Svein Moen fluit voor een vermeende overtreding van de Fransman op Bacary Sagna. De rechtsback van Arsenal leunde tegen Ribéry, vandaar dat de sterspeler van Bayern München zo reageerde.
40'
Arsenal staat op sommige momenten met acht à negen spelers in het strafschopgebied. Bayern München is op zoek naar een gaatje, maar de Duitse club vindt 'm vooralsnog niet.
39'
Een minuut later weer een kans voor Bayern München. Weer is Mario Götze de aangever. Met een hoge voorzet vanaf rechts bereikt hij Mario Mandžukić, die een halve meter over kopt.
38'
Oei, Robben! De Nederlander zet aan de linkerkant van het veld de aanval op en is ook het eindstation. Met een lage pass bedient Mario Götze de Nederlander, maar hij kan in de drukte niet tot een goed schot komen.
36'
David Alaba met een schot van 25 meter! De Oostenrijkse linksback is naar de as van het veld gekropen en krijgt de bal ingespeeld van Thiago. Met een goede aanname is hij zijn directe tegenstander kwijt en kan hij meters richting het strafschopgebied maken. Op het moment dat hij (met rechts) kan schieten, doet hij dat, maar het schot is niet hard genoeg en gaat ook nog eens een paar meter naast.
33'
Arsenal wint wat meer terrein en begint wat beter in het spel te komen. Dat leverde net via Olivier Giroud de eerste mogelijkheid op. Die kans zal de Engelsen wat hoop geven.
31'
De vrije trap van Santi Cazorla gaat via de muur van Bayern München naast voor een hoekschop. De corner wordt genomen door Mesut Özil en levert Arsenal zowaar de eerste kans van de wedstrijd op. Olivier Giroud torent boven iedereen uit en krijgt de bal op zijn hoofd, maar Manuel Neuer kan zijn kopbal vangen.
30'
Alex Oxlade-Chamberlain is iedereen van Bayern München te slim af en komt tot vlak voor het strafschopgebied van de Duitsers, maar daar wordt hij door Bastian Schweinsteiger onderuit gehaald.
29'
Gele kaart voor Thiago (Bayern München)
En weer een gele kaart voor Arsenal. Mikel Arteta komt veel te hard in op Thiago en ziet dat bestraft worden.
27'
Doelpunt Bayern München afgekeurd! Javi Martínez schiet een bal uit een vrije trap van Thiago tegen de touwen, maar op het moment dat de voorzet werd gegeven, stond de Spanjaard buitenspel.
26'
Gele kaart voor Lukas Podolski (Arsenal FC)
De Duitser in Engelse dienst begaat in eerste instantie een overtreding en schiet na het fluitsignaal de bal in de tribune. Voor zijn tweede actie krijgt Podolski een gele kaart.
23'
Bayern München staat niet toe dat Arsenal een aanval opzet. Zelfs doelman Łukasz Fabiański wordt bij balbezit onder druk gezet.
22'
Daar heeft Arsenal een beetje geluk. David Alaba staat op de linksbuiten helemaal vrij en kan de bal voorgeven, maar hij geeft een harde lage pass, waardoor de Engelsen de bal kunnen wegwerken.
20'
Daar is dan de eerste kans voor Bayern! Franck Ribéry stoomt aan de linkerkant van het veld op en geeft de bal voor op de vrijstaande Arjen Robben. De Nederlander probeert de bal met de binnenkant van zijn linkervoet in te schieten, maar raakt de bal niet helemaal lekker, waardoor het leder over het doel vliegt.
18'
Javi Martínez stort ten aarde nadat Lukas Podolski hem (per ongeluk) met de arm in het gezicht raakt. De scheidsrechter geeft geen vrije trap voor Bayern München, maar wel een hoekschop voor Arsenal.
16'
Thiago, Javi Martínez en Bastian Schweinsteiger komen om de beurt de bal ophalen om de aanval op te zetten. Arsenal heeft moeite om dit af te stoppen.
15'
Arsenal probeert op het middenveld kort te verdedigen, maar Bayern München weet steeds de verdedigende oplossing te vinden. Het team van Pep Guardiola speelt aanvallend, maar wel op een gecontroleerde manier.
13'
Voor alle duidelijkheid: Arsenal moet vandaag met (minimaal) twee doelpunten verschil winnen om verlenging af te dwingen, of door te stoten naar de kwartfinale.
11'
Dat is nog eens verdedigen! Met een omhaal werkt Per Mertesacker de bal uit het strafschopgebied. Daarmee voorkomt hij dat Mario Götze de bal krijgt.
10'
Op de gevaarlijke tegenaanval na, waarbij Alex Oxlade-Chamberlain onderuit werd gehaald, heeft Arsenal in de eerste tien minuten van de wedstrijd nog niet veel laten zien. Bayern München heeft de controle over de wedstrijd.
8'
Gele kaart voor Dante (Bayern München)
Alex Oxlade-Chamberlain krijgt in de tegenaanval de bal en hij snelt langs Dante, die aan de noodrem trekt en daarom een gele kaart krijgt.
7'
Arsenal komt er tot op heden niet aan te pas. Bayern München krijgt nu de tweede hoekschop van de wedstrijd, maar ook dit levert de Duitsers niets op.
6'
Bij Arsenal zitten vandaag in plaats van zeven, maar zes spelers op de bank. Ryo Miyaichi werd meegenomen naar Duitsland, maar hij is niet speelgerechtigd in de Champions League. Foutje!
4'
Een goed begin van Bayern München, dat nu een hoekschop overhoudt na een actie van Arjen Robben. De corner levert het team van Pep Guardiola niets op, want Bastian Schweinsteiger begaat nadat de hoekschop is genomen een overtreding op Per Mertesacker.
4'
Eerste schot(je) van de wedstrijd komt van Bastian Schweinsteiger, die van een afstand recht op Łukasz Fabiański schiet. De doelman heeft niet veel moeite met het schot van de Duitser.
3'
Arjen Robben, Philipp Lahm en Thiago staan bij de bal. De Spanjaard neemt de vrije trap, die door de Arsenal-verdediging uit het strafschopgebied wordt gewerkt.
2'
Laurent Koscielny begaat een overtreding op Mario Mandžukić, waardoor Bayern München een vrije trap krijgt op een meter of dertig van het doel.
1'
Bayern München zet Arsenal direct vaast en vice versa. Het belooft een interessante wedstrijd te worden.
1'
De bal rolt in de Allianz Arena, we zijn begonnen!
1'
De Champions League-hymne galmt door het stadion. De wedstrijd zal over een paar minuten beginnen!
Arsène Wenger heeft niets te verliezen en begint vanavond met een zeer aanvallende opstelling: het middenveld van Arsenal bestaat vanavond uit Mikel Arteta, Mesut Özil en Santi Cazorla.
Ten opzichte van de heenwedstrijd in Londen voert Pep Guardiola twee wijzigingen door. Toni Kroos en Jérôme Boateng, die in de heenwedstrijd in de basis begonnen, zitten vanavond op de bank. Hun plaatsen worden ingenomen door Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger. Wat een luxe voor de Spaanse trainer.

Wie houdt de geöliede machine die Bayern München heet dit seizoen tegen? In de Bundesliga is de Duitse topclub ongenaakbaar en ook in de Champions League lijkt Bayern bijna niet te stoppen. Arsenal werd in de achtste finale gekoppeld aan de Duitsers en de Londenaren hoopten op een stunt tegen de het team van Pep Guardiola. De heenwedstrijd in Londen eindigde echter in 0-2, waardoor die stunt erg ver weg lijkt.

In de Allianz Arena wordt vanavond de terugwedstrijd van het tweeluik gespeeld en voetbalkenners geven Arsenal weinig kans. Gelukkig zijn voetbalwedstrijden op voorhand nooit beslist en zoals een wijze Nederlandse man ooit zei: de bal is rond. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe vanaf 20:45 verslag van dit duel.

Bayern bijna onverslaanbaar

Het is duidelijk dat Bayern München de grote favoriet is om door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers wonnen vorig jaar het miljoenenbal en zijn ook dit seizoen de favoriet voor de titel. Met Guardiola als trainer lijkt de FC Hollywood dit jaar nog sterker te zijn. In de competitie verloor Bayern dit seizoen nog geen enkele wedstrijd (slechts twee gelijke spelen) en heeft het een voorsprong van twintig (!) punten op Borussia Dortmund. Ook in de Champions League is het team van Guardiola ijzersterk. Van de zeven wedstrijden die de Duitse club dit seizoen in het miljoenenbal speelde, won het zes keer en verloor het één keer (Manchester City-thuis).

Sterk seizoen Arsenal

Arsenal hoeft zich absoluut niet te schamen als het vanavond wordt uitgeschakeld door Bayern München, maar de Engelsen hebben de handdoek nog niet in de ring gegooid. De nummer drie van de Premier League beleeft een sterk seizoen en doet dit jaar mee om de titel in de Engelse competitie. In de poulefase van de Champions League eindigde het team van Arsène Wenger in puntenaantal gelijk met Borussia Dortmund en SSC Napoli. De Duitsers eindigden op doelsaldo als eerste in de groep, Arsenal werd tweede en de Italiaanse club eindigde op de derde plaats.

Wedstrijd in Londen

Zoals gezegd speelden de twee clubs drie weken geleden ook al tegen elkaar. De wedstrijd in Londen ging gelijk op en Arsenal kreeg in de 8e minuut een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Mesut Özil miste een strafschop. Een halfuur later, in de 37e minuut, viel de beslissing in de wedstrijd. Wojciech Szczęsny ontving een rode kaart na een overtreding op Arjen Robben en Bayern kreeg een strafschop, die overigens wel gemist werd door David Alaba.

Met tien tegen elf deed de club uit Londen alles om de bezoekers uit Duitsland van het scoren af te houden, maar de Engelsen konden niet voorkomen dat tien minuten na rust Toni Kroos de openingstreffer maakte. Arsenal probeerde vervolgens met man en macht om de schade te beperken en dat lukte goed, tot twee minuten voor tijd. Toen maakte invaller Thomas Müller de 0-2.