10.03.2014 15:09

Özil vol revanchegevoelens in München

Vol wraakgevoelens treedt de Duitse international Mesut Özil dinsdagavond met Arsenal bij Bayern München aan voor de return in de achtste finales van de Champions League. De 25-jarige spelmaker was vorige maand de grote schlemiel in de thuiswedstrijd. Hij miste in de beginfase op knullige wijze een strafschop, die hij zelf had afgedwongen. Mede daardoor liep het eerste duel met de titelhouder op een grote mislukking uit (0-2).

De flater van elf meter kwam hard aan bij Özil. Hij kreeg zelfs even vrijaf van zijn coach Arsène Wenger om mentaal bij te komen van alle spijkerharde kritieken in de Britse media. Maar volgens de Franse trainer is de oud-speler van Real Madrid inmiddels weer helemaal de oude en gebrand op revanche.

"Ja, ik denk dat hij erover heen is'', liet Wenger maandag weten. "Hij had na zijn gemiste strafschop het gevoel dat hij de ploeg op een zeer belangrijk moment in de steek had gelaten. Maar de rust heeft hem goed gedaan. Hij kan dinsdag in München weer laten zien hoe goed hij is.''

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner