Manchester City Dinsdag, 15. September 2015
Juventus
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Giorgio Chiellini 57. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mario Mandžukić 70. / Schot met rechts  (Paul Pogba)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Álvaro Morata 81. / Schot met links

90'
De wedstrijd werd in de 57ste minuut opengebroken door een treffer voor de thuisploeg. Aanvoerder Vincent Kompany kopte de bal via Giorgio Chiellini achter Buffon in de goal. Uit het niets kwam Juventus in de 70ste minuut op gelijke hoogte, door een doelpunt van Mario Mandžukić. Paul Pogba krulde de bal prachtig richting de tweede paal. Voor Mandžukić was het de eerste poging van de wedstrijd. Uit het niets kwam Juventus in de 81ste minuut ook nog op voorsprong door een prachtige goal van Morata. De Spaanse spits krulde de bal perfect in de verre hoek. Ondanks het inbrengen van Kun Agüero kon Manchester niets meer bewerkstelligen en zag het Juventus er met de volle drie punten vandoor gaan.
90'
88'
Wat een pegel van Yaya Touré. De middenvelder krijgt de bal voor de voeten na een goede kaats met een teamgenoot en stuurt de bal dan hard richting de kruising. Buffon gaat sierlijk naar de bal toe en redt Juve.
88'
TOURE!
87'
De Bruyne staat ook al zeker een kwartier binnen de lijnen, maar hij heeft nog amper een bal gehad.
85'
Ook Juventus gaat nu wisselen. Zij doen juist het omgekeerde en halen een spits eraf: doelpuntenmaker Morata. Zijn vervanger is verdediger Andrea Barzagli.
85'
Wissel in bij Juventus -> Andrea Barzagli
85'
Wissel uit bij Juventus -> Morata
84'
Alles of niets nu bij de thuisploeg. Hoewel eerst Jesús Navas klaar stond om in te vallen (dat was voor de goal van Morata), is het nu toch de Argentijnse vedette Agüero die erin komt voor Nasri. City moet nu wel.
84'
Wissel in bij Manchester City -> Kun Agüero
84'
Wissel uit bij Manchester City -> Samir Nasri
81'
Doelpunt voor Juventus, 1:2 door Morata
Wat een schitterende goal van Alvaro Morata! Via een verdediger komt de bal plots voor de voeten van de Spaanse spits en die twijfelt niet. Vanaf randje zestien krult hij de bal prachtig in de verre hoek.
78'
Doelpuntenmaker Mario Mandžukić verlaat het veld, hij lag de afgelopen minuten al een paar keer op het veld en laat zich nu vervangen door Paulo Dybala.
78'
Wissel in bij Juventus -> Paulo Dybala
78'
Wissel uit bij Juventus -> Mario Mandžukić
75'
Nog een wissel aan de kant van de thuisploeg. Een opmerkelijke mogen we wel zeggen, want aanvoerder Kompany verlaat het veld en wordt vervangen door Nicolás Otamendi.
75'
Wissel in bij Manchester City -> Nicolás Otamendi
75'
Wissel uit bij Manchester City -> Vincent Kompany
72'
Inmiddels heeft Manchester City gewisseld. Kevin de Bruyne maakt zijn debuut voor City in de Champions League en dat gaat ten koste van Raheem Sterling
71'
Wissel in bij Manchester City -> Kevin De Bruyne
71'
Wissel uit bij Manchester City -> Raheem Sterling
70'
Doelpunt voor Juventus, 1:1 door Mario Mandžukić
Uit het niets is het Juventus die de 1-1 maakt. Een prachtige voorzet van Pogba richting de tweede paal wordt kundig binnen gewerkt Mario Mandžukić. Joe Hart kan alleen maar kijken naar de bal.
69'
Het niveau is ook direct omhoog gegaan na de eerste goal van de wedstrijd. En dat zal straks alleen nog maar beter worden, wanneer Kevin de Bruyne binnen de lijnen gaat komen. Hij staat klaar.
65'
De vraag is nu of Pellegrini Agüero ook bij deze stand nog gaat inbrengen. De spits is natuurlijk niet helemaal fit.
62'
We zijn nu echt los. Aan de andere kant krijgt plots Sturaro een kans, maar ook Morata stuit op de doelman. In de rebound wordt de bal snel weggewerkt door een City-verdediger.
62'
DE KANS OP DE GELIJKMAKER!
62'
De wedstrijd komt nu eindelijk op gang. Bony krijgt ook een kans in de zestien van de tegenstander, maar wel vanuit een moeilijke hoek. Buffon ligt ook nu weer in de weg.
60'
Bony laat de bal simpel lopen voor Silva, die alleen met Sterling en één verdediger van Juve op de goal afgaat. Silva laat het over aan Sterling, maar die krijgt de bal niet in de verre hoek. In de rebound is het Silva die het nogmaals probeert, maar weer brengt de oude Buffon redding.
60'
BUFFON VOORKOMT DE 2-0!
57'
Doelpunt voor Manchester City, 1:0 door Giorgio Chiellini (eigen doelpunt)
En net dat City het tempo wat de lucht in gooit is het direct 1-0 voor de thuisploeg. Het is aanvoerder Vincent Kompany die Manchester City uit een corner, met een kopbal op voorsprong zet. Daarbij lijkt de verdediger wel een overtreding te maken van Chiellini.
56'
Manchester City lijkt nu wat meer gas te geven. De aanvallen zien er in ieder geval veelbelovend uit en het tempo gaat de lucht in. Eindelijk zou je zeggen.
55'
Nasri legt de bal vanaf de rechterkant van het veld laag terug in de zestien. Bony staat daar precies goed gepositioneerd, maar ook hij krijgt zijn schot niet op doel, omdat een verdediger het de poging weet te blokken.
54'
Ondertussen heeft Joe Hart al meer dan 500 minuten zijn doel schoon weten te houden. Dat zijn geen misselijke statistieken.
52'
Manchester City heeft er nog weinig zin in en neemt enigszins de verdedigende stellingen in en laat Juventus komen. Morata kan een schot lossen, maar dat wordt geblokt.
48'
Geen wissels overig bij beide ploegen. Wel zijn er een handje vol spelers aan het warmlopen, waaronder dus Kun Agüero, maar ook Jesús Navas, Andrea Barzagli en Roberto Pereyra.
46'
Juventus heeft afgetrapt voor het tweede bedrijf van de wedstrijd. Hopelijk zien we beter voetbal. En dat kan wellicht al snel gaan gebeuren, want Kun Agüero is al gaan warmlopen.
46'
45'
De eerste helft in deze wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. Slechts twee echte kansen waren er, en die waren beide eerlijk verdeeld. Raheem Sterling kreeg in de eerste minuten van de wedstrijd de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar Buffon lag in de weg. Een kleine tien minuten daarna dacht Juventus op voorsprong te komen, maar het doelpunt dat Pogba met het hoofd maakte werd afgekeurd wegens buitenspel. Goed is het nog niet.
45'
44'
Bijna rust hier in Manchester. De eerste helft is niet wat er van te voren van de wedstrijd werd verwacht. Beide ploegen hebben moeite met het creëren van echte, goede kansen.
40'
Dit is dan wel een betere poging, wel weer van afstand, maar dichter op de goal dan al de voorgaande. Een afvallende bal komt voor de voeten van Fernandinho die de bal met de buitenkant beroerd en hard inschiet. Buffon kan er niet bij en gelukkig voor hem heeft de bal zoveel effect dat het van de goal afdraait.
38'
Het blijft bij afstandsschoten in de eerste helft. Een lage voorzet vanaf links gaat langs iedereen heen en komt voor de voeten van Sagna, die op een meter of 25 van de goal staat. De Fransman twijfelt niet en neemt de bal ineens met de buitenkant, zijn inzet vliegt nog net niet het stadion uit.
35'
Wederom moet Juventus opletten, want een gevaarlijke voorzet vanaf de linkerkant dreigt in de voeten te komen van Bony. De spits komt naar de eerste paal, maar Chiellini zet zijn voet er nog net tegenaan, voordat de Ivoriaan kan inschieten.
31'
Binnen dezelfde minuut krijgt City ook een kans. Na een dribbel van Silva is het Bony die de bal in één beweging door de benen van Bonnuci speelde. Daarna is de spits te gehaast en ramt hij de bal ver over.
31'
De kansen zijn om en om. Nu is het weer Juventus wat er uit mag komen in de persoon van Cuadrado. De snelle buitenspeler probeert het eens met de binnenkant van de voet, maar ook zijn poging treft geen doel.
28'
Yaya Touré mag koppen uit een voorzet uit een corner van David Silva. De lange middenvelder kan zijn poging niet echt plaatsen, waardoor de bal een zo'n twee meter langs de paal gaat.
25'
Eindelijk wordt Morata ook eens in stelling gebracht. De Spaanse spits in Italiaanse dienst schiet de bal met links vanaf een metertje of twintig naast de goal schiet. Veel scheelt het niet, maar het schot was ook te slap om echt voor een gevaar te zorgen.
24'
Nu dan toch twee pogingen van de thuisploeg. Eerst is het Fernandinho die het van afstand probeert. Zijn schot gaat een metertje over de linker kruising. De tweede poging, ook van afstand, wordt via een vrije trap van Kolarov net voorlangs geschoten.
22'
City speelt ook nog niet denderend. Na de poging van Sterling heeft Manchester City geen kans meer gecreëerd. Van de vijf wedstrijden die City tot dusver speelde, maakten de Citizens ook maar drie doelpunten in de eerste helft, de overige acht vielen allemaal in de tweede helft.
19'
Sturaro zit in ieder geval nog niet lekker in de wedstrijd. Zijn balverlies in de eerste minuten van de wedstrijd leidde tot een grote kans voor City en ook zijn passes komen niet aan bij zijn teamgenoten.
16'
City heeft het niet makkelijk en het publiek merkt het. Hoewel het vrij stil is in het stadium, klinkt het ineens hard: Come on City!
15'
Een vrije trap bij Juventus wordt genomen door Hernanes en die dat helemaal niet gek. De vrije trap gaat keurig over de muur, maar Joe Hart zit in de richting en kan de bal laten gaan. Wellicht dat hij dacht dat de bal verder naast ging, want de bal kets af tegen de paal.
12'
Juventus denkt op voorsprong te komen, wanneer Paul Pogba een strakke voorzet vanaf rechter al vallend binnen kopt. Echter klinkt daar het fluitje van de scheidsrechter en gaat het feestje niet door, omdat Pogba zich in buitenspel zou hebben bevonden.
12'
DOELPUNT POGBA AFGEKEURD!
9'
Haaa die Cuadrado! In de omschakeling kan Juve er uitkomen, maar Lichtsteiner speelt de bal net achter Cuadrado, maar dat deert hem niet. Hij kaatst de bal achter zijn standbeen en de aanval gaat verder.
7'
Daar laat Touré even zien dat hij er ook is. De Ivoriaan gaat hard door op een Juventus speler en Skomina geeft hem gelijk een waarschuwing.
6'
Morata legt op de rand van de zestien de bal hoog terug op Pogba. De Fransman neemt de bal ineens op de volley, maar stuit op een Manchester City-verdediger.
3'
Een domme fout in de verdediging van Juventus, het is Fernandinho die de bal ontzet en de bal in de diepte aan de rappe Sterling geeft. De aanvaller probeert het in de verre hoek maar Buffon houdt in eerste instantie tegen. Daarna kan Silva net niet bij de bal en wordt de bal alsnog door een Juventus-verdediger weggewerkt.
3'
CITY MET EEN BIJNA DROOMSTART
1'
Arbiter Damir Skomina heeft gefloten voor het begin van deze wedstrijd. Manchester heeft afgetrapt!
1'
De spelers lopen achter het arbitrale vijftal het veld op van het Etihad Stadium in Manchester. Het wachten is op de Hymne en daarna gaan we eindelijk beginnen aan de groepsfase van de Champions League. Heel veel plezier bij deze wedstrijd!
Kun Agüero is vanavond de grote afwezige bij deze wedstrijd. De aanvaller van Manchester City viel afgelopen weekend uit tegen Crystel Palace en wordt vanavond vervanger door Raheem Sterling. Manuel Pellegrini heeft ook op het middenveld een wijziging doorgevoerd: David Silva neemt de plaats van zijn Spaanse landgenoot Jesús Navas in. De diepe spits bij de Citizens in Wilfried Bony.

Massimiliano Allegri heeft zijn opstelling op maar liefst zes plekken veranderd ten opzichte van de teleurstellende wedstrijd van afgelopen weekend tegen Chievo Verona. In de verdediging blijft alleen Leonardo Bonucci over. Patrice Evra, Giorgio Chiellini en Stephan Lichtsteiner nemen de overige drie plekken in, in de verdediging. Claudio Marchisio is er ook niet bij, hij viel tegen Chievo geblesseerd uit en wordt vervangen door Paul Pogba. In de voorhoede zien we niet Paulo Dybala, maar Mario Mandžukić en ook Roberto Pereyra moet zijn plek afstaan. Hij wordt vervangen door Juan Cuadrado.
Een alleraardigst affiche voor één van de openingswedstrijden van de Champions League van dit seizoen. De verliezend finalist van vorig jaar, Juventus, gaat op bezoek in Manchester, waar het gaat spelen tegen The Citizens, oftewel Manchester City. Zoals we gewend zijn gaat de wedstrijd om 20.45 uur van start. De 22 namen die het voor beide ploegen moeten gaan doen kun je vinden onder het kopje wedstrijddetails. Een uur voor aanvang van de wedstrijden zijn daar de namen van de spelers die in de wedstrijdselectie zitten te zien.

Het thuisspelende Manchester City is het seizoen fantastisch begonnen. In de Premier League is de ploeg van Manuel Pellegrini na vijf wedstrijden foutloos. City staat fier aan kop en wist alle vijf wedstrijden om te zetten tot een overwinning. Dan zou je misschien denken: makkelijke tegenstanders zeker? Nou, dat viel ook nog wel mee. Chelsea FC werd met 3-0 teruggestuurd naar London en ook Everton kon zich niet weren tegen Manchester City. Op Goodison Park werd het 0-2 voor City. De overige overwinningen werden behaald op West Bromwisch Albion, Watford FC en afgelopen weekend Crystal Palace. Na vijf wedstrijden staat het doelsaldo op elf doelpunten voor en nul (!) tegen.

In tegenstelling tot Manchester City, weet Juventus haar draai nog niet te vinden in de competitie. Hoewel de Oude Dame slechts drie wedstrijden heeft gespeeld, staat het puntenaantal nog maar op één. En dat is niet de start waarop Juve had gehoopt. In de eerste thuiswedstrijd tegen Udinese ging het al mis. De uitploeg nam de volle drie punten mee door met 0-1 te winnen. Een miniem verschil net als de wedstrijd daaropvolgend tegen AS Roma. In Rome wist de ploeg van de geblesseerde Kevin Strootman met 2-1 te winnen. Het eerste punt werd een paar dagen geleden in eigen huis behaald, toen Juventus niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Chieve Verona, de nummer veertien van vorig seizoen.

Geen Marchisio en Agüero
Nog meer slecht nieuws voor Juventus, de Italianen moeten het vanavond zonder hun leider op het middenveld doen. Claudio Marchisio liep in de wedstrijd tegen Chievo Verona een spierblessure op. De Italiaan moest al in de rust worden gewisseld. Toen kwam Paul Pogba binnen de lijnen. Naast Marchisio zijn ook Sami Khedira en Kwadowo Asamoah er vanavond niet bij.

Manchester City dan. Ook Manuel Pellegrini kreeg vervelend nieuws te horen. Hij mist zijn sterspeler Sergio Agüero vanavond. De Argentijn kreeg tegen Crystal Palace een trap op zijn knie en moest wisselen. Naast Agüero beschikt Pellegrini ook niet over Pablo Zabaleta, Gaël Clichy en Fabian Delph. In de afsluitende training van maandag stonden Raheem Sterling en David Silva wel weer op het veld, zij ontbraken tegen Crystel Palace, maar zijn wel weer fit voor het treffen met Juventus. Er staan nog wel vraagtekens achter de namen van Samir Nasri en Fernandinho.

Hoewel er enkele grote namen ontbreken vanavond, zal het een leuke en interessante wedstrijd worden in Manchester. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe live verslag van deze ontmoeting. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.