15.09.2015 22:37

Juventus verrast Manchester City en wint duel

Juventus heeft dinsdagavond voor een verrassing gezorgd in Engeland, de ploeg scoorde uit het niets twee doelpunten en dat was genoeg voor de overwinning. Manchester City werd in eigen huis met 1-2 verslagen door de verliezend finalist van de Champions League van vorig jaar.

Vooraf werd de wedstrijd bestempeld als een prachtige ontmoeting tussen twee grootmachten. In de eerste helft was daar maar weinig van te merken. Hoewel de wedstrijd wel leuk begon, was het grootste gedeelte van de tweede helft niet om over naar huis te schrijven. Raheem Sterling, vervanger van de geblesseerde Kun Agüero, kreeg in de derde minuut wel een enorme kans. Fernandinho ontfutselde de bal van Juventus-middenvelder Stefano Sturaro en zette een snelle counter op. De middenvelder gaf de bal mee aan Sterling, die op zijn beurt met rechts de bal in de verre hoek probeerde te schuiven. Buffon redde in eerste instantie en Giorgio Chiellini zorgde er voor dat de bal in de rebound niet kon worden ingeschoten door David Silva

Ook Juventus kreeg een grote kans binnen het eerste kwartier van de wedstrijd. Een goede voorzet vanaf rechts van de voet van Juan Cuadrado, werd al vallend bij de tweede paal ingekopt door Paul Pogba. Scheidsrechter Damir Skomina floot echter voor een vrije trap voor de Citizens, omdat Pogba in buitenspelpositie zou hebben gestaan. Op een poging van afstand van Fernandinho na, werd het publiek in de resterende minuten van de eerste helft in het Stadium of Manchester maar amper vermaakt. Het ene na het andere afstandsschot werd gelost, maar geen kwam echt in de buurt van een doelpunt.

Hoe anders was dat in de tweede helft. In de 57e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een corner vanaf links werd ingekopt door aanvoerder Vincent Kompany en via de rug van Giorgio Chiellini, trof de bal doel. Bij de goal leek de aanvoerder van de Engelsen wel een overtreding te maken, desalniettemin nam City een voorsprong en brak de wedstrijd dan eindelijk open. Bijna schoot Sterling de Engelsen naar een snelle 2-0 voorsprong, maar Buffon liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn. Aan de andere kant was het Sturaro die een goede kans op de 1-1 kreeg, maar ook hij vond een doelman op zijn weg.

Toch kwam Juventus in de zeventigste minuuut op 1-1 door een prima goal van Mario Mandžukić. De Kroaat werd op zijn wenken bediend door Paul Pogba, die de bal keurig bij de tweede paal panklaar op zijn voet legde. In de 81ste minuut kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong door een prachtige goal van Morata. De Spaanse spits kreeg de bal plots voor de voeten en vanaf de rand van de zestien krulde hij de bal heerlijk in de verre hoek. Hoewel Manchester City niet goed speelde, vielen de goals van Juventus volledig uit het niets. Manuel Pellegrini was daarom genoodzaakt om de niet fitte Kun Agüero in te brengen, maar zelfs de Argentijn, die dit jaar wederom goed op dreef is, kon niks meer doen aan de achterstand.

Manchester City speelt haar volgende wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, terwijl Juventus het opneemt tegen Sevilla. De Spanjaarden wonnen hun eerste groepswedstrijd met 3-0 van de Duitsers.

Door: Thomas Mulder